Odchovanec Lukáš Jánošík sa vracia k Šošonom
Po vyše roku sa opäť stretajú futbalové cesty s naším odchovancom Lukášom Jánošíkom. Vedenie MŠK Žilina sa dohodlo s 27-ročným krídelníkom, ktorý bol momentálne bez klubovej príslušnosti, na zmluve do konca kalendárneho roka, tj. do 31. decembra 2021.

Rodák z Hôrok už niekoľko týždňov trénoval s projektom i prvým tímom, teraz bude trénerom k dispozícii už aj v zápasoch.


opäť doma, s číslom z dorastu

Staronovú posilu netreba bližšie predstavovať. Odchovanec klubu pôsobil v prvom tíme od roku 2015 päť sezón, počas ktorých nastúpil v žltozelenom drese na 76 zápasov s bilanciou 17 gólov a 14 asistencií. Rodák z Hôrok po konci v MŠK pôsobil počas minulej sezóny v Českých Budějoviciach, kde odohral dokopy 13 zápasov, dvakrát sa presadil v českej Fortuna lige strelecky. V aktuálnom ročníku bol bez klubu, a preto trénoval najskôr s rezervou Šošonov a neskôr aj prvým tímom. 

Napokon sa z tréningu stal plnohodnotný návrat, a Lukáš Jánošík sa po šestnástich mesiacoch oficiálne vracia do rodného klubu.

"Bol som voľným hráčom a trénoval som s B-tímom. Ešte počas európskych predkôl som sa s vedením bavil o možnom návrate. Nakoniec došlo k dohode, za čo som rád, pretože budem doma," priblížil prvotné dojmy po návrate krídelník, ktorému dali posledné mesiace veľa. "Určite som nabral v Česku skúsenosti, skúsil som si niečo iné. Videli sme to aj v zápasoch proti Jabloncu, že česká liga je veľmi kvalitná, založená na súbojoch a fyzickom futbale. V Žiline sa pracuje veľmi dobre, preto verím, že mladší chalani posunú mňa a ja možno niečím posuniem zas ich."

Čo sa v Žiline za vyše roka zmenilo? "Samozrejme, hlavne káder. Čo sa týka podmienok alebo tréningového procesu, je to tu dlhodobo nastavené dobre, preto nie je dôvod na zmenu. Všetci makajú, pracujú na sto percent, takto je to v poriadku." Lukáš bude svojím vekom patriť k starším, na tréningový dril s mladšími spoluhráčmi sa teší. "Bez toho to nejde, musíte makať na sto percent. Určite, ešte cítim absenciu zápasovej praxe. Tréningovo sa cítim fajn, verím, že zápasovo to čím skôr dobehnem."

Ako vidí Lukáš silu i ambície tímu? "Chalani majú na to, aby sa držali na najvyšších priečkach ligy. Ja sa budem snažiť čo najviac pomôcť klubu a aj spoluhráčom," hovorí odchovanec klubu, ktorý po návrate mení číslo na drese. "Jasné, chcel som osmičku, ktorú som mával. Má ju však už Jibril, takže ostala voľná deviatka, neváhal som. "Devinu" som mával ešte v doraste MŠK, takže je to pekné prepojenie. Snáď prinesie šťastie," dodáva staronová akvizícia Šošonov.

Facebook