Odchovanci v akcii (44. týždeň)
Na európskych trávnikoch sa aj uplynulý víkend preháňali bývalí hráči či odchovanci Akadémie MŠK, niektorí z nich odohrali až dva zápasy. Prinášame vám informácie v celku o našich bývalých hráčoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: "straky" s hecom prelomili smolu

Gólman Newcastlu United Martin Dúbravka, ktorý v tejto sezóne Premier League nevynechal ani minútu, sa tešil z dôležitého víťazstva. Na ihrisku West Hamu si odchovanec MŠK pripísal štyri úspešné zákroky. Hoci inkasoval dva góly, mrzieť ho to nemusí, lebo z Londýna si "straky" odniesli výhru 3:2. Pre Hecov tím to bola prvá výhra po takmer mesiaci. 


taliansko: škrinka v stom zápase za Inter víťazne, denis a špalo na lavičke

V talianskej Serii A boli uplynulý týždeň na programe až dve kolá. Milan Škriniar v službách Interu Miláno nastúpil do obidvoch zápasov. Najskôr v strede týždňa "nerrazzuri" vyzvali Bresciu, kde hráva ďalší exšošon Nikolas Špalek. Kým Nikolas presedel duel na lavičke, Škrinka odohral celý zápas, videl v ňom žltú kartu a po záverečnom hvizde sa tešil z výhry 2:1. Navlas rovnaký výsledok dosiahol Inter cez víkend na ihrisku Bologne, pričom Miňo odohral opäť celý zápas a opäť videl žltú kartu. 

Ďalší obranca z Akadémie MŠK Denis Vavro nútene pauzoval v stredajšom zápase proti FC Turín pre červenú kartu, ktorú videl po dueli s Fiorentinou. Cez víkend sa však posadil na lavičku, z ktorej sledoval výhru svojho Lazia nad AC Miláno 2:1. 

Záložník Brescie Nikolas Špalek okrem spomínaného súboja proti Škrinkovmu Interu nezasiahol ani do zápasu proti Verone. Brescia prehrala a nachádza sa na zostupovej priečke. 


nemecko: bénesovci na čele bundesligy, hertha bez pekaríka s prehrou

V Nemecku bolo okrem Bundesligy na programe aj šestnásťfinále nemeckého pohára. V ňom nastúpil stredopoliar Mönchengladbachu László Bénes, no v súboji dvoch Borusii bola úspešnejšia tá dortmundská. "Žriebätá" si však napravili chuť vo víkendovom zápase proti Leverkusenu, ktorý vyhrali 2:1 a naďalej vedú ligový pelotón. Laci do víťazného zápasu naskakoval zo striedačky v 80. minúte. 

Obranca Herthy Berlín Peťo Pekarík bol počas pohárového duelu proti Dynamu Drážďany na lavičke pre náhradníkov. Jeho tím postúpil do ďalších bojov o Deutscher Pokal po výhre 4:3 po predĺžení. Peťo figuroval mimo zostavy počas víkendu v Bundeslige v mestskom derby proti Unionu. Bitku o Berlín však vyhral Union tesne 1:0.


španielsko: mazi s druhou červenou kartou

Exšošon Róbert Mazáň v drese Tenerife nedohral víkendový zápas druhej španielskej ligy proti Huesce. Prvú žltú kartu videl Mazi ešte v úvodnom dejstve a predčasne musel ísť pod sprchy v 78. minúte. Bývalý hráč MŠK bude svojmu tímu v nasledujúcom zápase proti Girone chýbať. 


poľsko: žilinskí gólmani v akcii

Podobne ako v Nemecku, aj v Poľsku boli na programe zápasy šestnásťfinále národného pohára. V ňom sa predstavil aj gólman Piastu Gliwice František Plach, ktorý vychytal nulu a po výhre nad Siedlcami 4:0 postupuje do ďalšieho kola. Cez víkend už Plach čelil Górniku Zabrze, s ktorým Gliwice remizovali 1:1. 

Aj Lechia Gdansk s Dušanom Kuciakom odohrala pohárové stretnutie proti Chelmu. Kuco sedel na lavičke svojho tímu, ktorý cez treťoligistu postúpil po výhre 2:0. Náš odchovanec však cez víkend opäť stál medzi tromi žrďami v zápase Ekstraklasy proti Cracovii Krakov, ktorému lechia podľahla tesne 0:1. Do obidvoch zápasov nenastúpil ďalší exšošon Jaro Mihalík, ktorý je momentálne zranený. 


česko: le giang s druhou nulou, hanco na lavičke

Gólman pražského Bohemians Patrik Le Giang vychytal pri treťom vystúpení za áčko "klokanov" druhú nulu. Podarilo sa mu to v stretnutí proti Slovácku, ktoré sa skončilo bezgólovou remízou. 

Dávid Hancko, ktorý v pražskej Sparte hosťuje z talianskej Fiorentiny, sedel iba na lavičke náhradníkov. Sparta si poradila s Opavou tesne 1:0 a v lige ťahá štvorzápasovú sériu bez prehry. 


maďarsko: škvaro len na lavičke

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka, obliekajúci dres Ferencvárosu Budapešť, nenastúpil vo víkendovom zápase proti Mezökövesdu. Proti prekvapeniu súťaže nedokázal úradujúci maďarský majster bodovať naplno a body si s ním podelil po remíze 1:1.


dánsko: mráz so štartom v pohári a premiérou v základnej zostave

Útočník Brøndby Kodaň Samuel Mráz si pripísal štart v dánskom pohári, keď do osemfinálového zápasu proti Sønderjyske nastúpil v 64. minúte. Brøndby však duel nezvládlo a po prehre 0:1 vypadlo z boja o Landspokal. Samo si však pripísal prvý štart v základnej zostave v pondelkovej ligovej dohrávke proti Silkeborgu. Odohral 72 minút a Brøndby zdolalo súpera tesne 1:0. 


cyprus: hubočan nenastúpil

Bývalý šošon a odchovanec Tomáš Hubočan, obliekajúci dres Omonie Nikózia, presedel duel proti Achnasu na lavičke. Zápas sa skončil víťazstvom Omonie 2:1 a Hubov tím je aktuálne na druhom mieste. 

Facebook