Odchovanci v akcii (42. týždeň)
Po októbrovej reprezentačnej prestávke sa opäť rozbehli ligové kolotoče v európskych ligách, v ktorých hrávajú bývalí hráči či odchovanci nášho klubu. Opäť vám prinášame informácie v celku o našich bývalých hráčoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: heco s tesnou prehrou

Po reprezentačnej prestávke sa medzi tri žrde Newcastlu United opäť postavila brankárska stálica Martin Dúbravka. V 9. kole anglickej Premier League čelili "straky" londýnskej Chelsea, ktorej Newcastle podľahol tesne 0:1. "Heco" zachránil svoj tím od vyššej prehry siedmimi zákrokmi. Po piatej prehre v sezóne sa Newcastle nachádza opäť v zostupových vodách, konkrétne na 18. mieste. 


taliansko: bývalí šošoni svedkami gólových prestreliek

Stabilný pilier defenzívy Interu Miláno Milan Škriniar čelil v 8. kole Serie A Sassuolu. "Nerazzurri" si v priebehu duelu vybudovali trojgólový náskok, no v závere sa museli triasť o víťazstvo. Škriniarovci ho nakoniec ukopali a po víťazstve 4:3 naďalej udržiavajú kontakt s vedúcim Juventusom. "Škrinka" odohral celých 90 minút a spolu s ostatnými aktérmi sa stal zaujímavej situácie - počas zápasu pristál na hracej ploche paraglajder. 

Náš odchovanec a hráč Lazia Rím Denis Vavro sedel vo víkendovom dueli proti Atalante Bergamo na lavičke náhradníkov. Z lavičky sledoval katastrofálny prvý polčas, po ktorom Lazio prehrávalo 0:3. Rimania však vstali z popola a po zmene strán dokázali vyrovnať na konečných 3:3. Vavrovci sú po ôsmich odohratých kolách na 7. priečke. 

Ďalším exšošonom v akcii bol záložník Brescie Nikolas Špalek. Síce nenastúpil v základnej zostave, ale do duelu proti Fiorentine zasiahol od 54. minúty. Brescia, ktorá odohrala súťažný zápas takmer po mesiaci, si so súperom body podelila po bezgólovej remíze.


nemecko: derby dvoch borusii v neprospech bénesa, pekarík mimo zostavy

Laci Bénes, obliekajúci dres Borussie Mönchengladbach, sa predstavil vo víkendovom šlágri nemeckej Bundesligy. V súboji dvoch Borusii - Dortmundu a Mönchengladbachu - padli síce tri góly, no dva z nich rozhodca neuznal pre ofsajd. Jediný regulárny gól skončil v sieti "žriebät", ktoré nakoniec podľahli Dortmundu tesne 0:1. Laci nastúpil v základnej zostave a odohral 63 minút.

Obranca berlínskej Herthy Peťo Pekarík po zranení nastúpil v reprezentačnom drese proti Walesu, no v lige si musí na štart ešte počkať. Peťo sa totiž nezmestil do zostavy Herthy pre duel v Brémach. Berlínsky klub vydoloval na severe Nemecka bod za remízu 1:1 a ťahá štvorzápasovú sériu bez prehry.


španielsko: tenerife s mazim v zostave

Po reprezentačnej prestávke sa do ligového kolotoča vrátil aj obranca španielskeho Tenerife Róbert Mazáň. "Mazi" nastúpil v základnej zostave proti Racingu Santander, a hoci jeho tím mal zápas rozbehnutý sľubne, musel sa nakoniec uspokojiť s bodom po remíze 3:3. Tenerife čaká na výhru už štyri kolá. 


poľsko: plach víťazne, gdansk s kuciakom len s bodom

Dušan Kuciak v bráne Lechie Gdansk dlho držal čisté konto vo víkendovom derby zápase proti Arke Gdynia. Lechia viedla u súpera 2:0, no v 75. minúte inkasovala a v poslednej minúte nadstaveného času prišla aj o tri body. Remíza 2:2 znamená pre Lechiu pokles na šieste miesto. Ďalší exšošon Jaro Mihalík chýbal svojmu tímu pre zranenie.

Ďalší brankár z liahne MŠK František Plach, pôsobiaci v Piaste Gliwice, sa tešil z druhej výhry za sebou. Piast zdolal Wislu Krakow na jej trávniku 2:1, vďaka čomu sa dostal v neúplnej tabuľke Ekstraklasy už na tretiu priečku. Aj vďaka Ferovi má Piast Gliwice momentálne najlepšiu defenzívu v lige (9 inkasovaných gólov).

Andrej Kadlec, hrajúci v Jagiellonii Bialystok, opäť sedel na lavičke počas duelu proti Cracovii Krakow. "Kacov" tím zdolal svojho súpera 3:2 a v tabuľke ho preskočil. 


česko: le giangov prvý štart za áčko bohemky, hanco na lavičke

Sparta s Dávidom Hanckom na lavičke odohrala zápas na ihrisku Teplíc. "Rudí" síce viedli, ale o tri body prišli v poslednej minúte riadneho hracieho času. Sparta nakoniec remizovala 1:1 a na prvú šestku stráca aktuálne tri body.

Gólman Zlína Matej Rakovan nemal vo svojom druhom ligovom vystúpení dôvod na radosť. Jeho tím sa opäť strelecky nepresadil a inkasoval dva góly od Mladej Boleslavi. "Ševci" po prehre 0:2 naďalej okupujú predposledné miesto tabuľky, pričom to môžu zmeniť v šesťbodovom zápase proti Příbramu.

Výborne sa prezentoval náš odchovanec Patrik Le Giang. Premiérovo sa predstavil v "A"-tíme pražského Bohemiansu a proti Opave vychytal čisté konto, keď si pripísal dva úspešné zákroky. "Bohemka" prelomila negatívnu šnúru štyroch nezdarov po sebe. 


maďarsko: škvaro v budapeštianskom derby víťazne

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka, obliekajúci dres Ferencvárosu Budapešť, naskakoval z lavičky do budapeštianskeho derby s Újpestom. "Škvaro" nastúpil v 60. minúte za stavu 1:0 pre "Fradi", ktorý sa už do konca zápasu nezmenil. Úradujúci maďarský majster je na druhom mieste s trojbodovou stratou na MOL Vidi, pričom má ešte zápas k dobru.


dánsko: mráz nenastúpil

Útočník Brøndby Kodaň Samuel Mráz vo víkendovom mestskom derby proti Lyngby sedel na lavičke náhradníkov. Brøndby ovládlo zápas po jednoznačnom výsledku 3:0 a v tabuľke figuruje na treťom mieste. 


cyprus: hubočan sa lúčil s repre, v lige nazbieral ďalšie minúty

Bývalý šošon a už aj bývalý reprezentant Tomáš Hubočan vo svojom novom pôsobisku naskakuje zväčša z lavičky. Nebolo tomu inak ani vo víkendovom zápase cyperskej ligy, v ktorom si jeho Omonia podelila body s tímom Anorthosis Famagusta po bezgólovej remíze. "Hubo" nastúpil v 81. minúte.

Facebook