Odchovanci v akcii (35. týždeň)
Ďalší futbalový víkend je za nami a na európskych ihriskách sa predstavili aj exšošoni. Opäť vám prinášame informácie v celku o našich bývalých hráčoch a odchovancoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

dúbravka opäť podržal newcastle, vybojoval nakoniec bod

"Straky" z Newcastlu, v zostave ktorých opäť nechýbal Martin Dúbravka, chceli na domácom ihrisku potvrdiť cenné víťazstvo z pôdy Tottenhamu. V ceste im stál Watford, ktorý gólovo udrel už v 2. minúte zápasu. Newcastle dokázal vyrovnať a Heco viacerými zákrokmi podržal svoje mužstvo najmä v druhom polčase. Dvomi zákrokmi udržal Martin pre svoj tím konečnú remízu 1:1. 


taliansko: škriniar aj špalek v otváracej jedenástke, vavro na lavičke, mráz odchádza na hosťovanie

Tradičná opora Interu Miláno Milan Škriniar opäť nechýbala v základnej zostave trénera Antonia Conteho. "Nerazzurri" sa predstavili na ihrisku Cagliari a aj v druhom zápase novej sezóny dokázali bodovať naplno. Zo Sardínie si "škriniarovci" odniesli tri body po tesnom víťazstve 2:1. Miňo sa tak dobre naladil pred reprezentačnou prestávkou, v ktorej slovenskí sokoli vyzvú Maďarov a Chorvátov.

Ďalší odchovanec MŠK Denis Vavro, ktorý tiež nechýba v nominácii reprezentačného trénera Pavla Hapala, uplynulý víkend sedel na lavičke Lazia. Zo striedačky sledoval "Derby della Capitale" proti rímskemu AS. Vyrovnaný zápas sa skončil deľbou bodov po remíze 1:1.

V druhom kole Serie A hral aj Nikolas Špalek. Bývalý hráč MŠK odohral za Bresciu 75 minút v dueli proti milánskemu AC, no nováčik talianskej najvyššej súťaže prehral na San Sire tesne 0:1.

Novinka prišla z druholigového Empoli FC. Exšošon Samuel Mráz putuje na ročné hosťovanie do Dánska. Celú aktuálnu sezónu strávi v kodanskom Brøndby, ktoré skončilo v minulej sezóne na štvrtej priečke dánskej ligy. Samovi prajeme veľa šťastia v novom pôsobisku a hlavne veľa gólov.


nemecko: bénes opäť asistoval, pekarík už trénuje

V individuálnych štatistikách si opäť polepšil bývalý hráč MŠK Laci Bénes. Hoci jeho Borussia Mönchengladbach prehrala doma s Lipskom 1:3, práve exšošon asistoval v závere zápasu na jediný gól svojho tímu. 

Naplno už trénuje aj Peter Pekarík, ktorý mal poranené lýtko. Jeho Hertha Berlín cez víkend nestačila na Schalke, ktorému podľahla 0:3, z toho dva góly si hráči Herthy strelili sami. Peky nastúpil počas víkendu iba za rezervný tím, v týchto dňoch sa už pridal k sokolom.


španielsko: mazáň s ďalším štartom v základe

V zostave druholigového Tenerife nechýbal hráč s minulosťou v MŠK Robo Mazáň. Jeho tím však nestačil na Ponferradinu, ktorej podľahol hladko 0:4. "Mazi" absolvoval v drese Tenerife plnú minutáž.


poľsko: v brankárskom súboji úspešnejší Kuciak, Robo Pich s gólom

V 7. kole poľskej Ekstraklasy proti sebe nastúpil Piast Gliwice s brankárom Františkom Plachom proti Lechii Gdansk, ktorej svätyňu strážil Dušan Kuciak. Druhý menovaný mal viac dôvodov na radosť, pretože jeho tím si pripísal cenný skalp poľského majstra. Lechia vyhrala v Gliwiciach 2:1.

Darí sa aj bývalému záložníkovi MŠK Robovi Pichovi. Jeho Slask Wroclaw, ktorý vedie ligovú tabuľku, ešte stále nepozná, ako chutí prehra. Platí to aj po siedmich kolách poľskej najvyššej súťaže, a to aj vďaka Robovi. Ten v zápase proti Štetínu otváral skóre, pričom išlo o jeho tretí gól v sezóne. Líder tabuľky nakoniec remizoval so Štetínom 1:1.

Počas víkendu sa mimo zostavy ocitol obranca Jagiellonie Bialystok Andrej Kadlec. Náš odchovanec nebol ani na lavičke náhradníkov svojho tímu, ktorý zvíťazil nad Koronou Kielce 2:0.

Pôsobisko v rámci poľskej ligy mení Jaro Mihalík. Náš odchovanec sa z Cracovie Krakow sťahuje k Baltskému moru. Jaro bude v tejto sezóne obliekať dres Lechie Gdansk, v ktorej bude pôsobiť s Dušanom Kuciakom. Jarovi prajeme v novom tíme veľa úspechov.


česko: hancko pri remíze sparty, rakovan chytal za zlín

V zostave Sparty Praha pravidelne nastupuje náš odchovanec Dávid Hancko, ktorý je v "stovežatej" na hosťovaní z Fiorentiny. Hanco odohral proti Olomoucu celý zápas, no Sparta iba remizovala so Sigmou v prestrelke 3:3. 

Matej Rakovan v drese Zlína odchytal pohárový zápas proti Uničovu. Za jeho chrbát zapadla jedna strela, no jeho spoluhráči strelili štyri góly, a tak Zlín postupuje do ďalšieho kola. 

Ďalší gólman s minulosťou v MŠK Patrik Le Giang bol síce mimo súpisky pražského Bohemiansu, no hernú prax po zranení naberá v rezervnom tíme "klokanov". Patrik vychytal pre "béčko" Bohemiansu výhru 2:1. 


maďarsko: škvaro pre zranenie chýbal ferencvárosu

Náš exkapitán Michal Škvarka nefiguroval pre svalové zranenie v odvete Európskej ligy proti litovskej Suduve (výhra "Fradi" 4:2) a ani v ligovom dueli proti DVTK. Škvarovi prajeme skoré uzdravenie.


hubočan s novým angažmánom

Po konci v Olympique Marseille si náš odchovanec Tomáš Hubočan našiel nové pôsobisko. Hubo ako voľný hráč podpísal ročnú zmluvu s cyperským tímom Omonia Nikózia. Skúsenému obrancovi držíme palce v novom tíme. 

Facebook