Oceňovanie športovcov mesta Žilina: U19 kolektívom roka, triumfoval aj Zápas hviezd
MŠK Žilina

V pondelok 11. marca sa uskutočnilo v Mestskom divadle v Žiline vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za rok 2018.

Už po jedenástykrát boli oceňovaní športovci mesta, medzi ktorými sa znova nestratili ani futbalisti MŠK Žilina, a to ako po individuálnej stránke, tak aj kolektívnej. Okrem samotných výkonov šošonov neušiel mestu Žilina ani nezabudnuteľný "Zápas hviezd" MŠK pri príležitosti osláv 110. výročia založenia klubu.

majstri československa z u19 kolektívom roka

V predošlej ankete jednoznačne triumfovali v kategórii kolektív roka hráči "A"-tímu, ktorí vrátili do Žiliny majstrovský titul po piatich rokoch. Aj za rok 2018 patrí ocenenie spomedzi šiestich nominovaných žltozelenému kolektívu. Tentoraz putuje do rúk našich starších dorastencov z kategórie U19, ktorí sa stali majstrom Slovenska, vyhrali aj na Česko-slovenskom pohári a na jeseň sa predstavili premiérovo v mládežníckej Lige majstrov.

"Pre celý kolektív to bola nezabudnuteľná sezóna, a preto sme veľmi radi, že našu celoročnú prácu ocenilo aj mesto Žilina. Ďakujem v mene všetkých spoluhráčov nášmu klubu za vytvorené podmienky, trénerom i realizačnému tímu, s ktorým sme ťahali za jeden povraz. Vďaka patrí všetkým tým, ktorí nás povzbudzovali počas celej sezóny. Verím, že na mládežnícke úspechy nadviažeme aj v seniorskom futbale," prehlásil za majstrovskú kabínu jej minuloročný kapitán Adam Kopas.

božo s bronzovým ocenením

Po dvoch prvenstvách a jednom treťom mieste Viktora Pečovského a minuloročnom druhom mieste ďalšieho kapitána Michala Škvarku si tentokrát individuálnu cenu premiérovo prebral náš odchovanec a mladý talent Róbert Boženík. Rodák z Terchovej, ktorý je vo svojej premiérovej ligovej sezóne aktuálne s 11 gólmi najlepším strelcom šošonov, sa po prvenstve v ankete Grassroots futbalu v kategórii U19 umiestnil na 3. mieste v individuálnej ankete športovcov mesta Žilina.

"Chcel by som sa v prvom rade poďakovať svojim spoluhráčom, bez ktorých by som tu nestál. Samozrejme, aj svojim rodičom a klubu MŠK Žilina za podmienky, ktoré nám vytvára. Ďakujem mestu Žilina, že ma vybralo do ankety a ocenilo nielen moje výkony, ale aj výkony minuloročnej U19. Je to pre mňa česť, ako pre rodáka zo žilinského regiónu, byť medzi najlepšími športovcami mesta Žilina," dodal k bronzovej priečke útočný talent šošonov.


športovým podujatím roka "zápas hviezd"

Okrem individuálnych a tímových ocenení boli vyhodnotené aj najlepšie športové podujatia minulého roka. Okrúhle 110. výročie založenia futbalového klubu, ktoré vyvrcholilo májovým Zápasom hviezd, sa nestratilo medzi najlepšími športovými akciami mesta. Práve tento charitatívno-exhibičný zápas so slávnymi odchovancami žilinskej akadémie a všetkými významnými predstaviteľmi klubu triumfoval v kategórii Športové podujatie roka 2018 spolu s tenisovým turnajom Žilina junior open 2018 a Basketbalovým súbojom generácií.

"Sme veľmi radi, že popri tímových a individuálnych úspechoch MŠK prišlo ocenenie aj za športové podujatie organizované naším klubom. V prvom rade ďakujeme všetkým zúčastneným odchovancom, bývalým hráčom, trénerom a funkcionárom, ktorí svojou účasťou významne prispeli k nezabudnuteľnej atmosfére tejto výnimočnej akcie. V neposlednom rade ďakujeme fanúšikom, ktorí si s nami užili oslavu 110 rokov klubu. K tomu sa nám navyše spoločne podarilo vyzbierať potrebnú sumu k vybudovaniu bezbariérovej plošiny pre detskú polikliniku v žilinskej nemocnici. Ďakujeme mestu Žilina za získané ocenenie," povedal marketingový manažér šošonov Juraj Vitko.

Facebook