O piatkové finále v derby proti Bystrici

Pomyselný vrchol sezóny je pred nami. Toľko očakávané play-off o Európsku konferenčnú ligu bude po roku znova aj za účasti Šošonov. Tentoraz sa však nepredstavíme na domácom trávniku, ale o piatkové finále zabojujeme na pôde nováčika z Banskej Bystrice. Žltozelení chcú z tejto sezóny vyžmýkať maximum, a tým sú po ročnej odmlke európske predkolá. Bude to určite náročné, ale hynkovci cestujú do Bystrice s jasným cieľom - predĺžiť si sezónu do piatkového finále.

Utorkový play-off súboj s výkopom o 17:30 hod. bude rozhodovať pred kamerami Voyo hlavný rozhodca Michal Smolák.


novinky u súpera

Celkovo piaty vzájomný zápas, po takmer mesiaci repríza na Štiavničkách. Bezpochyby pôjde o najdôležitejší tohtosezónny súboj proti nováčikovi, s ktorým máme priaznivú bilanciu. K dvom domácim výhram sme pridali prehru a remízu na súperovej pôde. Práve po poslednom vzájomnom stretnutí sa obaja tréneri vyjadrili, že by sa spolu neradi stretli opäť, pretože to sú náročné a nevyspytateľné duely. Taký teda bude utorok, ktorý rozhodne o tom, kto si zahrá piatkové finále o poslednú európsku miestenku proti lepšiemu z druhej dvojice Podbrezová - Ružomberok (výkop rovnako v utorok o 17:30 hod.)

Bystrica počas víkendu šetrila proti Dunajskej Strede takmer kompletnú jedenástku na čele s kapitánom Robom Polievkom, ktorý sa zranil ešte pred mesiacom. Pred utorkom je jeho nasadenie otázne, nakoľko sa hovorí o jeho odchode do Česka. Zverenci trénera Michala Ščasného však disponujú ďalšími skúsenými hráčmi, ktorí vedia na seba vziať rolu lídra.

Celkovo pôjde o 71. vzájomný zápas, v 34 zápasoch sme zvíťazili, 16 remizovali a rovných 20 sme prehrali.


skúsenosti na strane bystrice, na našej zas drajv

Ani sobota nebola pre Šošonov víťazná, hoci treba priznať, že tréneri na čele s Jaroslavom Hynkom šetrili viacerých hráčov a sústredili sa najmä na utorok. Hodili teda žltozelení ihneď sobotu za hlavu?

„Úplne nie. Chceli sme zápas zhodnotiť do pozitívna smerom do utorkového play-off. Je záver sezóny, výsledkovo sa nám teraz nedarilo, ale odohrali sme vo viacerých stretnutiach slušné pasáže. Nedalo nám to ale víťazný výsledok. Určite by s ním bola lepšia nálada a chalani by boli refrešnutí. O to viac sme však komunikovali s hráčmi, aby boli trpezliví a verili procesu. Z každého duelu chceme vziať a ukázať chalanom to pozitívne, tak to bolo aj po Trnave."

Môže byť Bystrica prijateľnejší súper než Podbrezová? Aspoň čo sa týka štatistík zo zápasov...

„Bude to úplne iný duel ako tie predošlé štyri. Obaja vieme, o čo nám ide. Bystrica v nadstavbe ukázala už inú hru, urobila pokrok. Majú silný, vyhratý a skúsený tím. Skúsenosti sú na ich strane. Takže nemôžeme povedať, že je prijateľnejšia. Verím, že naši chalani načasujú formu a chytia tú ambíciu a zvládnu ju. Práve drajv zas môže byť našou výhodou. Utorok bude výbornou spätnou väzbou, ako sú hráči schopní zvládnu náročné stretnutie ku koncu sezóny. Urobili sme maximum, preto verím, že sa chalani vyžmýkajú a aj po utorku budeme v hre o európsku miestenku.“


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno do sektoru hostí bude prebiehať:

  • na Štadióne MŠK u marketingovej manažérka v utorok, v deň zápasu od 10:00 - 14:00 hod. Lucii Svoreňovej. Prosíme, vopred volať na tel. číslo +421 905 833 549. 

Cena vstupenky je 6.

Pre viac informácií kontaktujte telefonicky vopred nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Utorkový duel play-off, ktorý má na Štiavničkách výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Milan Štrbo. 


priamy prenos

Stretnutie proti Bystrici budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


pravidlá play-off

V prípade nerozhodného stavu nasleduje predĺženie 2x15 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, nasledujú kopy zo značky pokutového kopu. Na stretnutí bude prítomný aj systém VAR.


Facebook