Nebyť do počtu a na Tehelnom poli sa ukázať

Na poslednú chvíľu sme potvrdili svoju účasť v prvej šestke a rozhodne tam nechceme byť iba do počtu. Hneď úvodné kolo nás zaveje na Tehelné pole do Bratislavy, kde cestujeme s úmyslom prekvapiť favorita, ako sa nám to podarilo pod Dubňom. Aj v novembri to bolo po úspešnom európskom vystúpení súpera a aj nedeľa sa bude niesť v podobnom duchu. K tomu však potrebujeme nielen bezchybný výkon, ale aj efektivitu či potrebné šťastie. Aj o týchto faktoroch s hlavným trénerom Jaroslavom Hynkom. 

Nedeľný duel 1. kola nadstavby, ktorý má v Bratislave výkop o 15:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Vstupenky do sektoru hostí sa budú predávať iba vo štvrtok a piatok vo Fanshope MŠK.


novinky u súpera

Súboj so Slovanom bude v "polčase" ich európskeho dvojzápasu proti Bazileju. Do akej miery to môže byť pre nás výhoda, predostrie až nedeľné popoludnie. Zo Švajčiarska si belasí každopádne doniesli veľmi priaznivú remízu 2:2, ktorá im dáva do odvety viac než sľubnú šancu postúpiť. Stále aktuálny majster, ktorý do nadstavby vstupuje pre niekoho prekvapivo "až" z druhého miesta, oplýva najkvalitnejším kádrom ligy. Vo Fortuna lige naposledy sfúkol v derby Trnavu a po remízovej sérii, ktorou odštartoval jar, sa odrazil trochu bližšie k obhajobe majstrovského titulu. K nemu mu má pomôcť aj návrat Ivana Kmotríka mladšieho do funkcionárskych štruktúr tímu z hlavného mesta.

Každý z nás má v pamäti posledný duel proti Slovanu, v ktorom sme zvíťazili po štvorgólovom megakoncerte Aďa Kaprálika. Kiežby sa také niečo zopakovalo aj v nedeľu, hoci si všetci uvedomujeme, aké náročné to bude.


rozviazané nohy

Čo s nami spravila definitíva prvej šestky? To bola otázka, ktorou sme začali rozhovor s hlavným trénerom Jaroslavom Hynkom.

"Všetci vnímame, že by sme chceli byť v niektorých herných veciach ďalej. Chceli by sme byť pokojnejší a presnejší. V Mikuláši bola na našich nohách vidieť zväzujúca zodpovednosť v kontexte toho posledného kroku, aby sme si obhájili a poistili účasť v hornej šestke. Máme rovnako víťazstiev ako Podbrezová či Banská Bystrica, preto sme si to určite zaslúžili. Čo sa má stať, stane sa. V danom momente však musíš urobiť maximum. No a všetci chalani i celý klub v danom okamihu urobili maximum. Teraz chceme, aby sme si v skupine o titul minimálne obhájili pozíciu. Aby niekto nehovoril, že Žilina je tam iba do počtu."

Čo hovoríte vôbec na model súťaže?

"Niečo vám to prináša, niečo berie. Keď hráte o "holý život" v dolnej šestke, ukáže sa a buduje mentalitu tímu, mentalita jednotlivých hráčov. V hornej šestke je to o napĺňaní ambícií - osobných, klubových či výkonnostných. Je tam kvalita klubov, hráčov, štadiónov, trávnikov. Atraktívnosť. To sú bonusy, ktoré prináša skupina o titul. Je to prostredie, v ktorom sa hráči môžu rozvíjať. Keby sa súťaž nerozdelila, vyrovnanosť by prinášala boj o Európu a zároveň boj o záchranu. Pre nás to budú skvelé konfrontácie - porovnanie sa s najlepšími."

Základný cieľ je síce splnený, no nekončíme pri ňom.

"Hráčom preto patrí pochvala za prístup aj za to, čo tomu dali. Prvá šestka bol náš cieľ. Teraz však chceme skončiť v tabuľke čo najvyššie, aby sme pri prípadnom playoff o Európu mali čo najlepšiu pozíciu. Ukázať sa našou hrou proti náročným súperom, aby sme mohli pomýšľať na úspech. Hráči to vedia a na tréningu to je vidieť. To je ďalšia kapitola tímu, jeho ďalší rozvoj."

Ako pri poslednom vzájomnom zápase na jeseň, tak aj teraz má Slovan za sebou štvrtkový, emočne náročný duel v Konferenčnej lige.

"Slovan nehrá v Európe iba za seba, ale za celý slovenský futbal. Liga je však pre nich aj podľa slov trénera Weissa prioritou. Pri zložení družstva, ktoré je podľa mňa najkvalitnejšie v lige, určite pôjde tvrdo za titulom. Preladiť medzi Európou a ligou je vždy náročné, no Bratislavčania majú skúsené individuality a určite pôjdu do nedele naplno. Na jeseň nám zahralo do karát viacero faktorov, napríklad eufória súpera po postupe... Určite nám to budú chcieť športovo odplatiť. Pre nás by to mala byť výzva kvalitne sa na to pripraviť a ukázať našu hru."

Každý by sme chceli zažiť a zopakovať si zápas, ako bol ten posledný proti belasím...

"Takéhoto favorita je náročné opakovane zdolávať. To si uvedomujeme. Každý duel je však odlišný. V rýchlostných a kondičných parametroch sa môžeme rovnať každému. Je to však o detailoch v individuálnych výkonoch. Individuálna kvalita Slovana je obrovská a práve detaily zavážia na miske váh najviac. Nedeľa nám nemusí zväzovať nohy, naopak, chceme sa ukázať. Chalani majú obrovskú motiváciu, hráme o zviditeľnenie sa. Chceme ukázať, čo vieme a kam smerujeme."


sektor hostí

Predaj vstupeniek do sektoru hostí bude prebiehať iba vo štvrtok 9. marca od 14 do 18 hod. a v piatok 10. marca od 15 do 17 hod. vo Fanshope MŠK. Predaj vstupeniek bude prebiehať na meno (meno a číslo OP | dieťa - kartička poistenca). Upozorňujeme, že na jedno meno, resp. doklad totožnosti je možné zakúpiť iba jednu vstupenku.

Cena vstupenky je 10 €.


rozhodcovia

Nedeľný duel 1. nadstavbového kola Fortuna ligy, ktorý má v Bratislave výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Andrej Hrmo.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.

Facebook