Náročný týždeň i základnú časť uzatvoríme v Dunajskej Strede

Náročný týždeň, žiaľ, nateraz s dvomi osemfinálovými vypadnutiami v rámci pohárov uzavrieme ligovým súbojom. Ten zakončí základnú časť Niké ligy, ktorá určí naše miesto pred nadstavbovou časťou. Na pôde Dunajskej Stredy sa tak dozvieme, či vstúpime do skupiny o titul z druhého alebo tretieho miesta. Sobota, v ktorej majú ligové súboje jednotný výkop o 17:00 hod., rozuzlí viacero hádaniek.

Zápas 22. kola medzi MŠK a DAC povedie na Žitnom ostrove hlavný arbiter Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Dunajská Streda odštartovala jar vcelku pozitívne a už pred naším vzájomným duelom prakticky spečatila postup do prvej šestky. Výhra doma so Skalicou sa dala očakávať, menej už triumf v Trnave. No zverenci trénera Xisca Muñoza to zvládli za plný počet bodov, pričom poslednou remízou v Podbrezovej urobili významný krok k potvrdeniu skupiny o titul. Menší škrt cez rozpočet urobilo Dunajskej Strede vcelku nečakané vypadnutie proti Ružomberku vo štvrťfinále pohára, kedy sa v súboji dvoch defenzívne ladených tímov tešil prekvapujúco celok z Liptova. Mimochodom na jar stopercentný bez zaváhania. Späť na Žitný ostrov, kde práve forsírujúca defenzíva slávi úspech. Neočakávame preto útočné preteky spod Dubňa z prvého vzájomného duelu, ani šesť strelených gólov. I keď vo futbale ťažko niečo s určitosťou predpovedať. Čo však vieme a potrebujeme? Ísť napriek aktuálnym výsledkom a okolnostiam za víťazstvom, nech to pri aktuálnej hre môže znieť trúfalo.


Historická bilancia: ŽILINA – DUNAJSKÁ STREDA  66  18 22 26  93:85

"pokropiť sa" víťaznou vodou

Ťažký týždeň, ktorý nateraz nesie známky dvojitého vypadnutia v pohároch. Trénerský zbor vedený Jaroslavom Hynkom je trpezlivý a pokojný.

“Chalanov z U19 ešte musím pochváliť, chýbalo málo k obrovskému úspechu. Klobúk dole za duel proti Kodani. My si s týmto náročným týždňom i rozhádzaným kádrom musíme poradiť. Čaká nás už všetkých len liga, pričom počas víkendu štartuje aj II. najvyššia súťaž. Môžeme mať tak celý káder herne optimálne vyťažený, zároveň dať priestor novým, ďalším chalanom. Ideme ďalej na našej ceste. Tím by, samozrejme, potreboval pokropiť, potreboval by víťazný impulz. Dunajská pre nás bude na záver tohto týždňa náročnou skúškou i výzvou."

Čo očakávať od súpera, ktorý prešiel nielen hernou, ale aj hráčskou obmenou?

“Zápasov Dunajskej Stredy sme si na jar pozreli viacej. Máme ju naštudovanú, DAC zmenil štýl na pragmatickejší vzhľadom na boj o prvú šestku. Stále to ešte nemajú definitívne, takže si nemyslím, že budú hrať iba opatrne. Podľa mňa sa budú držať svojej hry, ktorá im priniesla úspech - defenzívny blok, v ktorom sú presní a kompaktní. Spoliehajú sa na brejky, v ktorých majú silu. O tomto to podľa nás bude, na toto sa potrebujeme pripraviť."

A čo naše zámery, keďže šestka už je našťastie istá?

“My si musíme poradiť so súperom i so skvalitnením herného systému, zapracovaním nových chalanov. Hoci máme šestku pred sobotou istú, môže nám veľmi pomôcť k tomu, aby sme v nadstavbe boli sebavedomejší.”


sektor hostí

Predaj lístkov na meno na sobotné ligové stretnutie do sektoru hostí bude prebiehať telefonicky výhradne u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Kontaktovať ho môžete do dňa výkopu, do 16:00 hod.

  • Cena vstupenky: 14 €.

rozhodcovia

Sobotný duel 22. kola, ktorý štartuje o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Milan Štrbo a Jakub Košecký.


priamy prenos

Stretnutie proti Dunajskej Strede budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook