Nakopnúť sa v pohári proti Šamorínu
Piatoligista, treťoligista a teraz súper z II. ligy. To sú naši doterajší súperi v rámci 54. ročníka Slovenského pohára. A práve druholigistovi zo Šamorína budeme v stredu čeliť v 4. kole Slovnaft Cupu. O nakopnutí, zostave i zmenách v nastavení s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Stredajší pohárový duel s výkopom o 14:30 hod. pred kamerami NIKÉ TV povedie ako hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak.



o súperovi

Po postupoch cez piatoligové Príbelce a treťoligovú Spišskú Novú Ves čaká na Šošonov v rámci 4. kola tentoraz tradičný druholigový tím a rezerva Dunajskej Stredy - FC ŠTK 1914 Šamorín. Náš súper, s ktorým sa stretávame aj v rámci II. ligy v súbojoch s našou rezervou, sa do 4. kola Slovnaft Cupu dostal najskôr cez šiestoligový Bánov (výhra 3:1) a treťoligové Nové Zámky (výhra 2:1). V rámci Slovenského pohára pôjde proti Šamorínu o prvý vzájomný súboj. 

Tím z juhu Slovenska je v aktuálnej tabuľke II. ligy v pokojných vodách stredu ligového pelotónu. Počas víkendu nezvládol domáci duel proti Dubnici a prehral 0:2. S našou rezervou sa v prebiehajúcom ročníku II. ligy ešte nestretol, keď bol vzájomný duel odložený pre virózu v tíme súpera. Mužstvo trénera Michala Kuruca sa už dlhšie obdobie spolieha na skúseného,bývalého ligového stredopoliara Alda Baeza či Juraja Pančíka.

Víťaz stredajšieho súboja si zabezpečí účasť v 5. kole Slovenského pohára, ktorého plánovaný termín je v novembri pred koncom jesennej časti.


impulz pre hráčov

Po Bystrici bol tréner Jaroslav Hynek na svojich zverencov kritický. Ako sa premietla samotná kritika v šatni očami jeho zverencov?

"Hráči boli schopní popísať svoje chyby. Druhá vec je, aby boli ochotní a odvážni to robiť na ihrisku. V niektorých prípadoch to tak nebolo. Na začiatku sezóny sme chceli stavať najmä na hráčoch, ktorí čo najskôr absorbovali naše pokyny, aby sme mohli hrať čo najstabilnejšie. Niektorí chalani sa úplne nezžili s našimi pokynmi ihneď. Teraz však už sú v tom doma, aj B-tím sa zdvíha a rastú aj ostatní hráči. Dostávame sa do fázy, kedy máme väčšiu konkurenciu a môžeme byť variabilnejší. V Bystrici dostal šancu Mário Sauer, ktorý sa jej chytil veľmi dobre. Niektorí nosní hráči však potrebujú viac potiahnuť to mužstvo. A pochopiteľne, s negatívnymi výsledkami to ide nám všetkým ťažšie a pomalšie. Chceme si s tým poradiť a makať ďalej."

Čo bolo v našom sobotnom výkone vyslovene zlé? Čo treba odstrániť?

"V Bystrici sme neriešili dobre výstavbu hry, doslova sme stáli a neurobili sme si podmienky na to, aby sme mohli byť úspešní. Takýmto spôsobom to súperom uľahčíme, dostanú nás ľahko pod tlak. Tu chceme byť dôraznejší. Nie je to o budovaní niečoho nového, skôr potrebujeme "oprášiť" niektoré mechanizmy, ktoré som vnímal, že už ich máme zastabilizované. Zjednodušiť hru, zrýchliť ju... To sú základy. Do Šamorína cestujeme s jasným cieľom, chceme to tam zvládnuť a postúpiť, hoci oproti predošlým pohárovým súperom to bude znova o level vyššie. O level vyššie musí byť aj náš výkon."

V pohári sa teda potrebujeme nakopnúť, potrebujeme aj okysličiť zostavu?

"Zmeny v zostave určite nastanú, aj na základe vyššie spomenutého. Chceme, aby chalani, ktorí toho odohrali doteraz menej, dostali priestor. Benson Anang už je v plnom tréningu a potrebujeme ho dostať do zostavy. Veľmi dobre hral za B-tím Andrej Stojchevski počas víkendu, zmeny môžu nastať aj v strede poľa. Určite to bude impulz - pre niektorých, aby sa zamysleli nad sebou a vecami, ktoré (ne)dávajú na trávnik a nebrali to automaticky. Pre tých menej vyťažených, aby prehovorili a vypýtali si stabilnejšie miesto v zostave," dodáva pred naším tretím pohárovým stretnutím v sezóne rodák z Olomouca.


rozhodcovia

Stredajší súboj 4. kola Slovnaft Cupu pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak, na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Roman Poracký.


priamy prenos

Priamy prenos zo stredajšieho zápasu môžete sledovať naživo na NIKE TV.

Facebook