Na Záhorie konečne prelomiť streleckú smolu a bodovať naplno
Jesenná časť Fortuna ligy je vo svojej cieľovej rovine. Posledné kolo roka 2019 odohrajú futbalisti MŠK Žilina na Záhorí. Nájsť streleckú formu a s ňou aj plný bodový zisk budú chcieť získať v nedeľnej dohrávke 18. kola na pôde Senice.

Nedeľný súboj, ktorý má výkop o 15:00 hod., rozhoduje ako hlavný arbiter Ivan Kružliak.


Víťaznú bodku za jeseňou chcú dať šošoni v jubilejnom 30. vzájomnom meraní síl so Senicou. Náš najbližší súper začal po nie príliš vydarenom štarte do sezóny zbierať body, vďaka čomu zverenci trénera Michala Ščasného pomýšľajú na prvú šestku. Záhoráci momentálne ťahajú trojzápasovú sériu bez prehry, počas ktorej raz zvíťazili a dvakrát remizovali. Na domáce víťazstvo 4:0 nad Michalovcami nadviazali Seničania dvomi remízami z ihrísk súperov. Najskôr prišla deľba bodov po stratenom dvojgólovom náskoku v Ružomberku (2:2) a naposledy, v dueli proti Zlatým Moravciam, gól nepadol. Klub zo Záhoria má tak pred 18. kolom na konte 19 bodov, pričom na prvú šestku stráca tri body. Seničania sa, podobne ako náš tím, nepozrú do jarného štvrťfinále Slovanft Cupu. Stopku im v ňom vystavil Ružomberok, s ktorým remizovali 1:1 a rozuzlenie duelu muselo prísť v penaltovom rozstrele. Senica v ňom ťahala za kratší koniec a prehrala ho 3:4.

Vzájomná bilancia hovorí v prospech šošonov, ktorí z doterajších 29 zápasov vyhrali pätnásť, šesťkrát sa zrodila remíza a osemkrát nás Senica zdolala. Prvé tohtosezónne meranie síl sa skončilo naším vysokým víťazstvom 5:0, ktoré sa ale rodilo veľmi ťažko. Odpor súpera sme vtedy zlomili až po zmene strán štyrmi presnými zásahmi.


konečne streliť gól

Kabína trénera Jaroslava Kentoša má pred sebou posledný zápas tohto kalendárneho roka. Počas anglického týždňa sme sa rozlúčili s účinkovaním v Slovenskom pohári, a tak sme sa opýtali na reakciu na vypadnutie proti Slovanu. 

"Rozobrali sme všetko dobré aj to zlé. V prvom polčase bol lepší Slovan, v druhom zase my, čiže v porovnaní s ligovým zápasom sa to otočilo. Musíme urobiť všetko preto, aby sme nadviazali na herne vydarený druhý polčas, kde sme si vytvorili dostatok šancí. Tie chceme hlavne premieňať." Práve premieňanie je posledné tri duely pre nás priam zakliate. Ako to prelomiť? "Je to na hráčoch, ich dobrom nastavení a o schopnosti premeniť šancu v danej situácii. Urobíme maximum preto, aby boli chlapci čo najlepšie pripravení a na trávniku už rozhodujú detaily a správny okamžik."

Ako sme na tom po fyzickej stránke pred záverom jesene? "Chalani sú profesionáli a sú nastavení makať až do konca. Verím, že prístup v poslednom zápase bude rovnaký ako v domácom stretnutí so Slovanom. Pohár je za nami, sme smutní, že sme nepostúpili ďalej, ale stále máme svoje ciele v lige a pôjdeme za nimi."

Senicu sme v prvom vzájomnom meraní síl porazili vysoko 5:0, hoci dlho to na taký krutý výsledok pre Senicu neznamenalo. Medzinárodná partia trénera Michala Ščasného sa však každým kolom viac a viac zohráva. "Treba povedať, že ich mužstvo bude iné ako v augustovom zápase, posunuli sa výkonnostne dopredu. Nečaká nás nič ľahké, ale chceme podať dobrý výkon, konečne streliť gól a byť úspešnejší ako v predchádzajúcich zápasoch."

V Senici sme sa naposledy predstavili rovnako v mrazivých teplotách, hneď v začiatku jarnej časti minulej sezóny sme sa tešili po presnom priamom kope Michala Tomiča. "Predpokladám, že z hľadiska priebehu to môže byť podobný zápas o jednej, dvoch šanciach, góloch. Ten zápas sme vtedy zvládli výsledkovo. Boli tam dobré úseky a verím, že to aj v nedeľu takto dopadne."

Zostava sa za posledné zápasy poriadne premiešala. Aký je plán a zdravotná situácia pred nedeľou? "Máme v kabíne nejaké choroby či zranenia, ale verím, že všetci chlapci zo šatne budú pripravení na nedeľu." 


sústredíme sa iba na nedeľu, motivácia pred voľnom je veľká

Kto iný má potiahnuť tím po streleckých suchotách ako kapitán Miroslav Káčer. Aj o tom, ako ich prekonať sme sa porozprávali s naším odchovancom, ktorý povedie svoje mužstvo aj na Záhorí.

riešiť situácie pokojne

Stredopoliar Enis Fazlagić po zranení zasiahol do piatich predchádzajúcich zápasov. Objavil sa v základnej zostave proti Slovanu v lige, do pohárového stretnutia proti tomu istému súperovi naskakoval z lavičky. Ako videl "Fazla" zápasy proti Slovanu? "Mrzí nás to, čo sa stalo, ale na to už nemyslíme. Aj napriek dobrým úsekom hry sme sa nedokázali presadiť, preto sme smutní. Hlavy však zvesené nemáme a stopercentne sa sústredíme na posledný jesenný zápas."

Jesenná derniéra proti Senici bude predovšetkým o našom nastavení. "Každý tím hrá za seba a tak to berieme aj my. Podstatná bude naša hra okorenená maximálnym nasadením. V predchádzajúcich zápasoch sme mali pasáže s veľmi dobrou hrou, hoci máme problém s efektivitou. Tvrdo pracujeme na tom, aby sme to prelomili," hovorí Enis, ktorého tiež mrzí nižšia efektivita. "Uvedomujeme si, že vo futbale sú aj také obdobia, kedy sa síce herne môže dariť, no góly neprichádzajú. Neviem si však ani predstaviť, že by sme zakončili jeseň piatimi zápasmi bez streleného gólu. Máme kvalitu na to, aby sme negatívnu sériu prerušili a tešili sa nielen z gólov, ale aj z troch bodov."

Čo treba spraviť preto, aby sme uzatvorili jesennú časť pozitívnym výsledkom? "Musíme sa v prvom rade pozerať na seba a na to, čo dokážeme. Pri jednotlivých situáciách musíme ostať pokojní, neriešiť ich zbrklo, inak by to pre nás nemuselo dopadnúť dobre. Keď sa budeme tlačiť do zakončenia, určite nejaké góly prídu. Pevne v to verím," želá si 19-ročný záložník pred zápasom so Senicou.



Jediný nedeľný súboj, ktorým sa uzavrie celá jesenná časť Fortuna ligy, má výkop o 15:00 hod. a rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Ivan Kružliak, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Erik Weiss.


Vstupenky pre našich fanúšikov sa budú predávať priamo pred sektorom hostí.

Cena vstupenky je 5€.

Facebook