Mládež v akcii (4.9. - 10.9.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 36. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 8.9.

U19: MŠK Žilina - AS Trenčín 3:2 (1:0) Góly MŠK: Jakubík, Staník, Baleja | prípravný zápas


sobota 9.9.

Ženy: AS Trenčín - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Šmidová | 5. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Veľa šancí z našej strany, no málo gólov. Nakoniec sme inkasovali smolný gól a prehrali."


U15: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 10:0 (4:0) Góly MŠK: Václavek 3, Minárik 2, Vrábel 2, Čaniga, Poliaček, Pavlus | 3. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Hrali sme dnes s chuťou, boli sme lepší ako súper. Pracovali sme dobre bez lopty a priamočiaro kombinovali. Chlapcov chcem pochváliť za dnešný výkon."

U14: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 8:0 (3:0) Góly MŠK: Dikoš 3, Králik 2, Charamza, Urbanek, Kapust| 3. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Chlapci si schuti zahrali. Oproti minulému zápasu dnes lepšie riešili predfinálnu fázu, ale finálna fáza mohla byť lepšia."


U13: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 1:19 (0:4, 1:7) Góly MŠK: Juhaniak 4, Blaščík 3, Korista 3, Čurgai 3, Smida 2, Sedliaček 2, Herkeľ, Pinčík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme hrali aktívne a vytvorili si hernú prevahu. Hráči výborne pracovali s loptou, predviedli viacero technických prvkov a častou hrou 1 na 1 či 1 na 2 vytvárali prečíslenie. V medzihre sme využívali najmä krátke prihrávky, kolmé prihrávky, narazenie lopty, prihrávky vzduchom za obranu, prípadne aj rýchle a jednoduché herné kombinácie. Je dôležité byť v niektorých herných situáciách trpezlivejší, presný v prihrávkach a častejšie pracovať aj so šírkou ihriska. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Vyzdvihol by som góly po dorážkach, keď hráči po strele dobiehali pred bránku a dosledovali loptu. Pri zakončení hráči často výborne strelu umiestňovali. U niektorých hráčov je dôležité mať väčší pokoj a rozvahu v zakončení. V obrannej fáze sme dokázali získavať konštruktívne množstvo lôpt a po strate lopty rýchlo prepínali do bránenia."


U12: MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 - MŠK Žilina 0:8 (0:1) Góly MŠK: Boháč 2, Elmusrati 2, Šimun, Fiflík, Zábojník, Zajac | 3. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnes chlapci odohrali prvý zápas na veľkom ihrisku, na ktorý sa veľmi tešili. Určite mali vnútorne rešpekt, avšak na ihrisku ukázali, že futbal hrať vedia. Hrali sme s chuťou, dobre sme kombinovali a riešili herné situácie. Za dnešný výkon si zaslúžia veľkú pochvalu."

U11: MFK Tatran Liptovský Mikuláš U12 - MŠK Žilina 4:17 (3:10) Góly MŠK: Minárik 3, Kučera 3, Lutišan 3, Maslik 2, Jaroš, Buček, Maťko, Helbich, Valkovič, Majer | 3. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Chlapci si dnes zápas užili. Vytvorili sme si množstvo šancí a dali sme pekné góly. Dnes sme vyhrali zaslúžene, avšak zahodili sme príliš veľa šancí pomalým riešením herných situácií. Za zápas si však chlapci zaslúžia pochvalu."


nedeľa 10.9.

"B": OFK Malženice - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Bile (PK), Mynář | 7. kolo II. futbalovej ligy


WU19: AS Trenčín - MŠK Žilina 1:4 (0:1) Góly MŠK: Ďatková 2, Skvortsova, Slivová | 2. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Výkon bol dobrý, dobre sme zakladali aj viedli útoky, dobre sme reagovali na zisk a stratu lopty, dobre sme pracovali s ihriskom a výborne sme reagovali na nakopnuté lopty súpera, ktorý sa tak snažil zakladať každý útok vo vlastnej obrannej zóne a jednoducho to dostať do stredovej. Hrali sme sústredene, organizovane a trpezlivo sme čakali na príležitosti dostať sa k bráne. Súper to prvý polčas dobre zatváral, častokrát sme sa prebíjali stredom, pričom sme mohli viac hrať cez krídla. Stále musíme rýchlejšie pracovať s loptou a zvýšiť aktivitu v pohybe bez lopty."

WU15: AS Trenčín - MŠK Žilina 7:9 (3:9) Góly MŠK: Satinová 4 (1 z PK), Peclerová 2, Becíková, Hornišová | 2. kolo I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "V úvode zápasu sme boli z nepochopiteľných príčin zbytočne nervózni a bolo to vidno aj pri zakončení. Po prvom góle sme nabrali potrebné sebavedomie a vytvárali si obrovské množstvo šancí, ktoré sa vo väčšine prípadov končili gólom. Po prestriedaní sa, bohužiaľ, začalo hrať hore-dole a kopilo sa mnoho individuálnych chýb. Väčšina z nich bola zapríčinená nedostatočnou technikou, kedy nám dlho trvalo dostať loptu pod kontrolu. V druhom polčase pribudli aj taktické chyby, pretože hráčky po prestriedaní nehrali len na svojich obvyklých hráčskych funkciách. Súper ožil, chyby potrestal a bola z toho dráma až do konca."


U10: Turnaj (Bratislava)


Facebook