Mládež v akcii (29.5. - 4.6.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 22. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 1.6.

U12: MŠK Žilina - MŠK Novohrad Lučenec U13 13:1 (7:1) Góly MŠK: Herkeľ 4, Juhaniak 3, Pinčík 2, Dumitriu 2, Boháč 2 | 17. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu zápasu sme hrali aktívne a s veľkou chuťou. Je potrebné však pri hernej a pohybovej prevahe myslieť aj na obrannú fázu, kde sme v úvode nesprávne riešili dva osobné súboje, ktoré hostia využili na otvorenie skóre zápasu. Veľmi dobre sme pracovali s loptou, ukázali množstvo technických prvkov, presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 3, snažili sa meniť ťažisko hry, využívať kolmé prihrávky, prípadne jednoduché a rýchle herné kombinácie a vypracovali si množstvo gólových príležitostí. Vyzdvihol by som časté zakončenie aj spoza pokutového územia, individuálne prieniky do vnútra pokutového územia s následnou finálnou prihrávkou, prípadne zakončením a dobiehanie po zakončení pred bránkou súpera. Je dôležité ešte viac využívať šírku ihriska a byť niekedy trpezlivejší v medzihre. Viacerí hráči výborne prepínali po strate lopty a často získali konštruktívne loptu v osobnom súboji už na súperovej polovici ihriska. V obrannej fáze je potrebné chodiť do prvých lôpt, keď súper loptu nakopne hore a následne získať druhé lopty. Po dni voľna sa hráči tešia na ďalší zápas."

U11: MŠK Žilina - MŠK Novohrad Lučenec U12 46:0 Góly MŠK: Blaščík 12, Elmusrati 6, Dubovec 5, Halás 4, Zajac 4, Zábojník 3, Korista 4, Húževka 2, Macura 2, Sušienka 2, Fiflík, Stenchlák | 17. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme si vypracovali dostatok príležitostí na zakončenie, z ktorých sme dali veľký počet gólov. V sobotu nás čaká ďalší duel."


sobota 3.6.

Ženy: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 2:1 (2:1) Gól MŠK: Ďurišová | 8. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Nevyšlo nám prvých dvadsať minút, keď súper jasne dominoval. Potom sme sa upokojili, hra sa opticky vyrovnala a šance boli na oboch stranách. Škoda výsledku, pretože aspoň bod sme si zaslúžili."


U15: FC Košice - MŠK Žilina 0:3 (0:2) Góly MŠK: Lábo, Barčík, vlastný | 13. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom mládežníckom zápase na krásnom štadióne a vo výbornej kulise sme si dnes futbal užili. Chlapci podali koncentrovaný a zodpovedný výkon. Pomohlo nám rýchle vedenie, chlapci sa upokojili a hru sme mali pod kontrolou. Počas celého zápasu si vypracovali množstvo šancí, z ktorých sme mohli uzavrieť duel skôr. Súper hrozil z rýchlych protiútokov, bol rýchly, nebezpečný, priamočiary a donútil nás po strate lopty rýchlo reagovať. Chlapci si dnes za predvedený výkon zaslúžia pochvalu a tešíme sa na finále o majstra Slovenska."

U14: FC Košice - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Pobijak, Pavlus | 13. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V dobrom mládežníckom zápase sme mali problém pri otváraní hry, pretože sme situácie riešilo častokrát zbytočne dlhou prihrávkou a nezbierali druhé lopty. Vo finálnej a predfinálnej fáze nám chýbala kvalita riešení. V zápase sme neboli lepším družstvom, ale boli sme efektívni."


U13: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 5:0 (3:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Hrobárik 2, Kapusta | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase dvoch družstiev, ktoré dobre kombinovali, sme úvode boli všade o krok neskôr a neboli sme ani dostatočne dôrazní. Po jednom z našich protiútokov sme dali gól, ktorý nám dodal potrebný pokoj a od tohto momentu sme boli lepším družstvom na ihrisku. V druhom polčase sme na ihrisku síce dominovali, ale našej hre chýbala väčšia rýchlosť a priamočiarosť k bráne súpera."

U13: MŠK Žilina - FK Austria Viedeň 1:0 (1:0) Gól MŠK: Urbánek | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V dobrom mládežníckom, v ktorom obe družstvá chceli hrať futbal, sme mali viac z hry a vytvorili sme si aj viac šancí, ale využili sme len jednu. V takomto zápase treba byt efektívnejší a rozhodnúť zápas skôr. Dnes chcem chlapcov za oba zápasy pochváliť. Odohrali sme zápasy s kvalitnými súpermi a tešíme sa, že sme ich zvládli a ukázali svoju futbalovú kvalitu. Pre chlapcov to boli posledné domáce zápasy v tejto sezóne a som rád, že potešili rodičov svojimi výkonmi." 


U12: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová U13 13:0 (5:0) Góly MŠK: Smida 3 (1 z PK), Herkeľ 2, Blaščík 2 (1 z PK), Juhaniak 2, Húževka 2, Zábojník, Korista | 12. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Počas celého zápasu boli hráči veľmi aktívni, hrali s chuťou a zápas si užívali. Súper, ktorý sa snažil aktívne zakladať útoky rozohrávkou, nám ponúkol dnes príležitosť skúšať pressing, pri ktorom je u niektorých hráčov potrebná väčšia trpezlivosť a načasovanie v osobnom súboji pri napádaní. V obrannej fáze dnes hráči správne riešili postavenie a získavali konštruktívne lopty v osobnom súboji. Je dôležité ísť pri dlhých prihrávkach do prvej lopty a dostúpiť hráča súpera. V útočnej fáze hráči výborne zakladali útoky, menili ťažisko hry, ukázali množstvo technických prvkov, kreatívne riešenia herných situácií a vypracovali si množstvo gólových príležitostí. Vyzdvihol by som aj časté zakončenie spoza pokutového územia. V niektorých gólových príležitostiach je dôležité zachovať rozvahu, pokoj a strelu viac umiestniť. Hráči dnes výborne držali tempo hry, ukázali hernú odvahu, množstvo krásnych kombinácií a rýchle prepínanie po strate lopty s následným konštruktívnym ziskom lopty."

U11: MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová U12 23:7 Góly MŠK: Macho 4, Dumitriu 4, Prostinák 3, Halás 3, Elmusrati 3, Michalovič, Pavlovič, Maník, Kučera, Dubovec, Šimun | 12. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme herne a pohybovo boli lepším družstvom. Vypracovali sme si veľké množstvo príležitostí, z ktorých sme dali pekné góly, ale veľa príležitostí ostalo zlým riešením nevyužitých. Máme pred sebou posledný domáci zápas s Ružomberkom a verím, že výkonom potešíme našich fanúšikov."


nedeľa 4.6.

WU19: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:3 (1:2) Góly MŠK: Mikytová 2, Ďurišová | 5. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Úvod zápasu sme mali výborný, mali sme dobrú medzihru aj rýchly prechod do útoku. Veľa osobných súbojov sme vyhrávali. Po druhom góle akoby nastalo uspokojenie, súpera sme viac nechali hrať, čo by sa nám nemalo stávať. V zápase sa z našej strany vyskytli jednoduché kombinácie, kolmé aj diagonálne prihrávky a hra 1 na 1. Celkom dobre sme pracovali s ihriskom a menili sme ťažisko hry. Miestami sa zápas hral hore-dole, k čomu na kvalite prispeli obe družstvá. Toto stretnutie nás výborne preverilo, ukázali sa naše silné stránky aj stránky, na ktorých treba pracovať."

WU15: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 17:1 (6:0) Gól MŠK: Satinová | 5. kolo nadstavby I. LŽ


U9: Triangel (Závodie, 10:00)


Facebook