Mládež v akcii (28.8. - 3.9.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 35. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 1.9.

U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0) Gól MŠK: Hranica | 4. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme sa stretli s družstvom, ktoré bolo doterajším lídrom. Zápas bol kvalitný a v poli sme ukázali väčšiu kvalitu. Súper sa zameriaval na rýchle protiútoky a najviac nebezpečný bol zo štandardných situácií. Jednu z nich sme neubránili a inkasovali sme prvý gól. Druhý gól nasledoval po chybe v rozohrávke. Aj v dnešnom zápase sme si vytvárali príležitosti, ktoré sme nedotiahli do presný zásahov. V tréningovom procese pracujeme na finalizácii, lebo v každom stretnutí si vytvoríme dostatok príležitostí, len nám chýba pokoj a väčšia kvalita pri zakončení. Chalani dnes duel odmakali, mali snahu prekonať obranu súpera futbalovou kvalitou, ale výsledkovo to nevyšlo. Naďalej budeme tvrdo pracovať a sme presvedčení, že sa dostavia aj víťazstvá."


U17: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 (0:0) Gól MŠK: Pališčák | 4. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Dnešný zápas sa mi hodnotí ťažko. Aj napriek tomu, že sme mali prakticky počas celého zápasu optickú prevahu, prepadli sme v obidvoch šestnástkach. V ofenzíve sme hrali príliš komplikovane a málo sa tlačili do koncovky. V defenzíve nás super vytrestal z rýchleho protiútoku a pri nedôslednosti v bránení."

U16: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 4. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Optická a herná prevaha nám nestačila ani na bod. Zápasy sa rozhodujú v poslednej časti ihriska a najmä v šestnástkach, kde sa dnes dokázali presadiť len domáci. My musíme v týchto priestoroch zvýšiť agresivitu a dôslednosť, som presvedčený, že potom budeme aj úspešnejší. Chlapci zápas opäť odmakali, naša hra však celkovo musí byť efektívnejšia. Rozhodne na to kvalitu máme, verím, že čím skôr ju začneme potvrdzovať aj výsledkovo."


sobota 2.9.

Ženy: MŠK Žilina - Spartak Myjava 1:5 (1:3) Gól MŠK: Bučková | 4. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V prvom polčase sme hrali v celku vyrovnaný zápas, pričom sme ešte ďalšie dve tutovky nepremenili. V druhom polčase už Myjava prebrala iniciatívu a pridala ďalšie dva góly. Napriek prehre musím baby za dnešný výkon pochváliť, malými krokmi sa naše výkony zlepšujú."


U15: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 1:6 (1:4) Góly MŠK: Pobijak 3, Vrábel, Šutara, Palieska | 2. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V mládežníckom zápase sa hral na túto kategóriu veľmi dobrý kombinačný futbal, k čomu prispel aj súper. Boli sme lepším družstvom a zdobila nás efektivita. Náš zodpovedný a oduševnený výkon bol odmenený gólmi. Chlapcom gratulujem k víťazstvu."

U14: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 1:5 (1:3) Góly MŠK: Turian 2, Hrobárik, Zuziak M., Urbánek | 2. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším tímom. Mali sme veľkú územnú prevahu, z ktorej sme mohli a mali vyťažiť viac. V poslednej tretine ihriska potrebujeme zlepšiť rozhodnutia a riešenia herných situácií. Chlapci si za snahu zaslúžia pochvalu."


U13: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 5:1 (0:0) Góly MŠK: Boháč 2, Hutira, Húževka, Smida (PK) | 2. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu sme hrali aktívne a vytvorili si hernú prevahu proti v obranne pozorne a agresívne hrajúcemu súperovi, ktorý čakal na rýchle útoky, prípadne naše chyby v rozohrávke. V medzihre sme sa snažili meniť ťažisko hry, využívať kolmé prihrávky, prípadne po individuálnych prienikoch o finálne prihrávky pred bránku a spätné prihrávky. Proti obrannému bloku je dôležité, aby si hráči viac menili pozície, boli aktívnejší v pohybe bez lopty, včas a presne prihrávali. Vytvorili sme si viac-menej pološance, pri ktorých je potrebné zlepšiť rozhodovanie, pokoj, rozvahu a umiestňovať zakončenie. Do druhého polčasu sme vstúpili opäť veľmi aktívne a dokázali sme sa dostávať za chrbát súpera. Hráčom sa darilo realizovať nielen individuálne prieniky, ale aj rýchle a jednoduché herné kombinácie. Vypracovali sme si dostatok gólových príležitostí, zlepšiť je potrebné realizáciu zakončenia - výber riešenia. V obrannej fáze sme sa dopustili niektorých nevynútených individuálnych chýb (bez tlaku súpera), ktoré sa snažili hostia využiť na strelenie gólu. Vyzdvihol by som hernú odvahu, priestor na zlepšenie je u niektorých hráčov vo vnímaní hernej situácie a následného výberu či realizácie riešenia. Je dôležité zvýšiť agresivitu v osobných súbojoch a častejšie získavať odrazené (druhé lopty). Hráči ukázali množstvo technických prvkov, kreatívnych riešení, veľké úsilie, túžbu a veľmi dobrý herný prejav."

U12: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 12:4 Góly MŠK: Muráň 3, Helbich 2, Lutišan 2, Guľa, Fiflík, Macho, Valkovič, Harvánek | 2. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Herne, pohybovo a opticky sme boli lepšie družstvo. Na ihrisku sme pôsobili futbalovejšie a vypracovali sme si veľké množstvo šancí. Dnes nám však zlyhala koncovka, v ktorej sme z mnohých príležitostí dali “len” 12 gólov. Chlapcov však za dnešný výkon chválime."


U11: V. KON-Truss Cup (Horné Saliby)

Skupina A

  • MŠK Žilina - RKS Rakow Czestochowa 1:1 Gól MŠK: Jaroš
    • Mário Ferjanec, asistent trénera MŠK Žilina U11: "V prvom zápase sme boli lepším družstvom. Hrali sme veľmi dobre smerom do ofenzívy, súper hrozil najmä dlhými loptami."
  • TJ Horné Saliby - MŠK Žilina 0:3 Góly MŠK: Klus 2, Jaroš
    • "V zápase sme boli jednoznačne lepším družstvom, hrali sme pekný kombinačný futbal. Vypracovali sme si množstvo príležitostí, chýbala nám lepšia efektivita." 
  • MŠK Žilina - Ferencvárosi TC 2:0 Góly MŠK: Jaroš, Maslík 
    • "Náš najlepší zápas na turnaji proti výbornému súperovi. Hrali sme tímovo, pekne sme kombinovali. Súper si vypracoval dve gólové príležitosti, ktoré ale nedokázal využiť. My sme naše šance využili a zaslúžene vyhrali." 
  • MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 1:1 Gól MŠK: Minárik 
    • "Do zápasu sme nenastúpili dobre. Robili sme zbytočné chyby najmä v defenzíve. Súper nás prvých päť minút zápasu dobrou hrou dostával pod tlak. Neskôr sa zápas vyrovnal a šťastným gólom sme vyrovnali stav na 1:1." 
  • FK Austria Wien - MŠK Žilina 3:0
    • "V zápase nás súperovo družstvo prevýšilo vo všetkých herných činnostiach. Hrali rýchlejšie, boli kvalitnejší na lopte. My sme sa snažili bojovať, súper ale zaslúžene vyhral." 

Zápasy o umiestnenie

  • play-off o štvrťfinále: MŠK Žilina - ETO FC Győr 2:0 Góly MŠK: Minárik, Vydra
    • "V zápase sme výborne bránili, súpera sme nepustili do žiadnej vyloženej šance. Súper hrozil jedine po štandardných situáciách, ktoré sme ale taktiež rovnako dobre bránili. Využili sme dve príležitosti, vďaka ním sme postúpili do ďalšieho kola." 
  • štvrťfinále: FC Flyealarm Admira - MŠK Žilina 4:2 Góly MŠK: Oravec, Klus
    • "Do zápasu sme mali dobrý vstup, hneď na začiatku sme si vytvorili výbornú príležitosť, škoda, že sme ju nedokázali využiť. Postupne nás začal súper prevyšovať a strelil nám tri góly v rýchlom slede. Chlapci sa ale nevzdali dokázali streliť gól, znížili sme na 3:1, ale súper stále hrozil a strelil nám ďalší gól. Následne sme ešte dokázali znížili na 4:2 a na konci zápasu sme si vypracovali výborné príležitosti, ale nedokázali sme ich využiť, čo bola veľká škoda." 
  • o 5. - 8. miesto: MŠK Žilina - FC Košice 1:1 (2:3 PK) Gól MŠK: Buček
    • "V tomto zápase som nebol spokojný s prístupom chlapcov. V zápase nám chýbala väčšia energia, väčšie chcenie. Po pekných kombináciách sme si vypracovali viaceré príležitosti, po nezmyselných riešeniach sme ich ale nedokázali využiť. Košice ku koncu zápasu vyrovnali a vyhrali po penaltách." 
  • o 7. miesto: AS Trenčín - MŠK Žilina 5:1 Góly MŠK: Oravec, Buček, Hulín, Jaroš, Vydra
    • "V poslednom zápase sa turnaj už iba dohrával. Naši chlapci hrali krajší futbal, niekedy sme sa so súperom zbytočne pretlačálii. Strelili sme veľmi pekné góly." 

Konečné umiestnenie: 7. miesto

Mário Ferjanec, asistent trénera MŠK Žilina U11: "Chlapcov by som chcel za celý turnaj pochváliť, pristúpili k nemu zodpovedne. Určite treba pracovať na tom, aby sa v niektorých situáciách nepretláčali so súperom, niekedy je lepšie riešiť situácie s väčším pokojom."


U9: Turnaj (Šamorín)


nedeľa 3.9.

"B": MŠK Žilina - KFC Komárno 3:4 (2:1) Góly MŠK: Kudlička, Prokop, Gomola | 6. kolo II. futbalovej ligy


WU19: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 4:0 (3:0) Góly MŠK: Ďatková 2, Šinalová, Slivova | 1. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Výkon bol dobrý, dobre sme zakladali aj viedli útoky, dobre sme reagovali na zisk a stratu lopty, dobre sme pracovali s ihriskom. Predviedli sme pekné futbalové akcie aj hru 1 na 1, často sme zrealizovali kolmé prienikové prihrávky aj správne nábehy. Veľakrát sme sa dostali aj do zakončenia spoza pokutového územia, tu nám však chýbala presnosť. Po treťom góle bolo na hráčkach vidieť mierne uspokojenie, kedy by som aj za takéhoto stavu chcel vidieť výkony hráčok až nadoraz - snažiť sa prekonávať svoje limity. Hru sme však mali pod kontrolou. Zlepšiť treba koncovku, rýchlejšie pracovať s loptou a zvýšiť aktivitu v pohybe bez lopty."

WU15: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 10:0 (6:0) Góly MŠK: Satinová 3, Peclerová 3, Poliaková, Becíková, Hornišová, Mintálová | 1. kolo I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Celý zápas sme mali od úvodného hvizdu po ten záverečný pod kontrolou. Boli sme dominantní na lopte, z čoho pramenilo veľa vypracovaných šancí a gólov. Dievčatám patrí vďaka, že chceli hrať aj za rozhodnutého stavu až do konca."


Facebook