Mládež v akcii (27.5. - 2.6.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 22. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 29.5.

U12: MŠK Žilina - MŠK Námestovo U13 0:4 (0:1) | 25. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Hernú mizériu sme si z Rimavskej doniesli aj na domáci zápas. Úplne rovnaký scenár s podobným štýlom hry súpera. Fyzickú vyspelosť súpera musíme poraziť futbalovosťou, a to sa nám vôbec dnes nedarilo. Dnes tomu chýbalo asi všetko, čo náš tím zdobí - tímovosť, ochota, chuť a futbalovosť. Priznám sa, že za štyri roky som v týchto dvoch zápasoch svoj tím nespoznával."

U11: MŠK Žilina - MŠK Námestovo U12 37:4 (13:1) | 25. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Počas celého dnešného zápasu sme boli jasne lepším družstvom. Vytvorili sme si veľké množstvo gólových šancí a dali sme pekné góly. Dnes chcem chlapcov pochváliť za výkon a za nasadenie počas celého stretnutia."


sobota 1.6.

Ženy: MŠK Žilina - AS Trenčín 4:2 (2:0) Góly MŠK: Čelková 2, Skvortsova, Staňová | 9. kolo nadstavby Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V dobrom zápase sa v prvom polčase hralo hore-dole v dobrom tempe. My sme šance premenili, hostky nie. Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráčky súpera a zaslúžene vyrovnali. Od 70. minúty sme ale prevzali iniciatívu a zlomili duel v náš prospech. Baby ukázali v závere stretnutia charakter a vôľu po víťazstve. Baby chválim a ďakujem im."

U19: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 5:1 (2:1) Góly MŠK: Pekelský 2, Staník, vlastný, Chlepko | 26. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V poslednom zápase sme mali jediný cieľ, a to rozlúčiť sa so sezónou a končiacimi hráčmi v U19 víťazstvom. Išli sme za ním od úvodu zápasu a ujali sme sa vedenia 2:0. Súper následne znížil a v závere polčasu siahal po vyrovnaní. Druhý polčas bol jednoznačne v našej réžii, aj keď sa súper mohol dotiahnuť, ale náš brankár nás podržal pri pokutovom kope. Následne sme odskočili už na štyri góly a zápas sme mohli dohrať pokojne. Chlapcom patrí gratulácia a poďakovanie za dnešný výkon. Určite sme od sezóny očakávali viac ako konečné 4. miesto. V tej nasledujúcej musíme byť pracovitejší a lepšie pripravení, aby sme sa znova dostali na čelo tabuľky."


U17: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 1:1 (0:1) Gól MŠK: Kmeť | 26. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Počas celého zápasu sme boli herne lepší, ujali sa vedenia a mali sme ešte jednu vyloženú šancu či niekoľko dobrých príležitosti. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil a duel sme mohli zatvoriť z penalty, ktorú sme nepremenili. Na konci nás super potrestal po chybe v defenzíve. Vzhľadom na priebeh sme dnešné stretnutie mali vyhrať."

U16: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól MŠK: Rýs | 26. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V prvom polčase, hoci sme sa presadili aj gólovo, sme so svojím výkonom spokojní neboli. Po prestávke sa naša hra zlepšila, vytvárali sme si aj viac šancí, no vo finalizácii sme už úspešní neboli. Som rád, že chlapci zvládli aj náročné podmienky a so sezónou sa rozlúčili víťazne."


U15: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:2 (0:2) Góly MŠK: Poliaček, Solovic | 13. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes to bol výborný bojovný zápas, v ktorom si obe družstvá futbalovo nič nedarovali. Chalani dali do stretnutia strašne veľa energie a ukázali obrovský kus charakteru tejto kategórie, ktorý športovo nechali na ploche ihriska. Veľké ďakujem, chlapci."

U14: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Dikoš 2, Kapusta, Sagan | 13. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Na ťažkom teréne sme sa snažili hrať kombinačný futbal. V zápase sme boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Chlapci si zaslúžia pochvalu."


U13: MŠK Žilina - FK Inter Bratislava 11:2 (5:0) Góly MŠK: Boháč 3, Šimun 2, Hutira 2, Blaščík, Dumitriu, Herkeľ, Pinčík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme hrali veľmi aktívne, hráči si zápas užívali, bolo na nich vidieť energiu a cítiť veľkú chuť z futbalu. Súper tým, že chcel hrať futbal, prispel tiež ku kvalite stretnutia. Hostia sa snažili o postupný útok, prípadne aj rýchly prechod do útoku, čo bola skvelá príležitosť vidieť našich hráčov v ochote pri napádaní - pressingu, rovnako aj v dôslednosti a riešení bežeckých súbojov po prihrávkach za našu obranu. V obrannej fáze až na posledných dvadsať minút to hráči riešili výborne. Je však dôležité udržať koncentráciu a dôslednosť až do konca zápasu. V útočnej fáze sme boli variabilní - postupný útok, medzihra, rýchly prechod do útoku, prípadne rýchly protiútok. Hráči často a kvalitne využívali hru 1 na 1 až 1 na 3 a predviedli viacero technických prvkov. Často menili ťažisko hry a využívali kolmé prihrávky, prípadne prihrávky za chrbát obrany hostí na nabiehajúceho spoluhráča. Hráči často využívali kreatívne riešenie herných situácií. V medzihre je potrebné niekedy väčšia trpezlivosť a častejšie vnímať postavenie súpera, aby sa hráč rozhodoval na základe toho, čo vidí, nie len podľa toho čo chce spraviť. Hráči si vypracovali množstvo gólových príležitostí. Strelili sme krásne góly. Je dôležité byť na seba v zakončení náročnejší, premeniť viac gólových príležitostí, pretože dnes niekedy chýbala dôslednosť, prípadne razancia/dôraz pri dorazení lopty. Hráčov chválim za rýchle a jednoduché herné kombinácie, hernú odvahu, kreativitu a časté zakončenie nielen zvnútra, ale aj spoza pokutového územia a ochotu po zakončení dobiehať pred bránku."


U11: NK Záhreb - MŠK Žilina 3:10 | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Zápas, v ktorom sme boli opticky lepším družstvom, sme zvládli najmä výkonom v druhom polčase. V ňom sme sa konečne dokázali aj gólovo presadiť."

U11: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 9:4 | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Začali sme veľmi dobre, chalani dobre dostupovali súpera, vyhrávali sme osobné súboje a mali sme dobrý pohyb na ihrisku. Postupne sa dostali do zápasu aj domáci a po našich chybách a zbytočne odkopnutých loptách sme sa dostali pod tlak. Dnes bol super lepší ako my a zaslúžene zvíťazil."


nedeľa 2.6.

WU19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:5 (0:1) Gól MŠK: Bandiková | 5. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Dnes nebolo nastavenie na zápas dobré, hráčky k tomu pristúpili s uspokojením, čo sa mne jednoducho nepáči. V prvom polčase sme neboli ochotní jazdiť, v osobných súbojoch sme boli nedôrazní, nedôslední, všade sme boli neskoro a dlho nám to trvalo. Veľmi často sa vyskytoval dribling a kľučky do hráčok, veľa nepresností a nevynútených chýb. Paradoxne v trochu zlepšenom druhom polčase, keď sme boli aktívnejší a nebezpečnejší, sme však často inkasovali. Dnes to jednoducho nestačilo a súper to potrestal."

WU15: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0) Gól MŠK: Becíková | 5. kolo nadstavby I. LŽ

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Dnes by bolo nefér dievčatám niečo vyčítať. Chceli hrať a nevypustili jediný súboj, presne tak ako sa na reprezentáciu MŠK patrí. Verím, že sa v nasledujúcich tréningoch dobre pripravíme na finále a futbal nám vráti dnešný krutý záver zápasu."


Facebook