Mládež v akcii (27.2. - 5.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 9. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


pondelok 27.2.

U12: Triangel (Závodie)

  • MŠK Žilina - FC Nitra U12/U13 6:3 (1:2, 2:1) Góly MŠK: Húževka 2, Zábojník 2, Pavlovič, Stenchlák
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme sa dokázali presadiť po hernej aj pohybovej stránke. Snažili sme sa o zakladanie útoku od brankára, čo prinášalo často aj vyššiu mieru rizika. Súper ochotne napádal a donútil nás aj ku individuálnym chybám v rozohrávke, ktoré dokázal trestať - premeniť na strelenie gólu. Pri vedení útoku sme často využívali hru 1 na 1, dribling, menenie ťažiska hry a kolmé prihrávky. Vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Je dôležité mať v zakončení pokoj, prehľad a viac umiestňovať loptu. Hráči veľmi dobre prepínali po strate lopty a snažili sme sa loptu konštruktívne získať. Na súperovej polovici je potrebné mať ešte väčší pohyb bez lopty a viac využívať krajné priestory." 
  • MŠK Žilina - TS Podbeskidzie Bielsko-Biala 6:5 (1:2, 3:0) Góly MŠK: Húževka 3, Šimun, Herkeľ, Blaščík 
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Zápas sa hral vo výbornom tempe. V prvej polovici zápasu sa útoky striedali na oboch stranách. Postupne sme prebrali hernú prevahu a súper už len čakal na naše individuálne chyby a možnosť rýchleho útoku. Proti fyzicky vyspelejšiemu a dôrazne hrajúcemu tímu to bola výborná príležitosť hľadať a skúšať rôzne riešenia pri otváraní hry od brankára. Hráčov chválim za veľkú hernú odvahu a technické prvky. Pri veľkej miere rizika pri našej rozohrávke hostia dokázali 4-krát potrestať naše individuálne chyby. Pri napádaní súpera je dôležité zvýšiť pohyb bez lopty všetkých hráčov a meniť si miesta. Často sa nám to darilo, boli však úseky hry, v ktorých to nestačilo a prišli nepresnosti. Hráči ukázali častú hru 1 na 1, technické prvky, krátke prihrávky, narazenie lopty, menenie ťažiska hry, kolmé prihrávky a časté zakončenie. Je dôležité v takto kvalitnom zápase, aby boli útočníci aktívnejší, dokázali sa presadiť viac v hre 1 na 1, ukázali väčší ťah na bránku a väčšiu hernú kvalitu. Hráčov chválim za časté zakončenie aj spoza pokutového územia, prepínanie po strate lopty a časté konštruktívne odoberanie lopty. Dnes bolo dôležité ustáť a vysporiadať sa aj s osobnými súbojmi telo na telo. Hráči oba zápasy odohrali s veľkou chuťou, užívali si každý dotyk s loptou a ukázali nasadenie."

utorok 28.2.

U11: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:5 Góly MŠK: Dubovec, Kostka, Elmusrati, Kučera, Michalovič | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli lepším a futbalovejším družstvom, avšak len po šestnástku súpera, v ktorej sme sa veľmi ťažko presadzovali. Od zakladania od brankára až po poslednú tretinu ihriska sme boli aktívni s/bez lopty, riešili sme situácie 1 na 1 aj spoluprácu ďalších hráčov. Vyhrávali sme osobné súboje a súpera sme do ničoho vážneho nepustili. Veľký problém nám robilo riešenie situácií v poslednej tretine ihriska, kde sme boli málo odvážni, priebojní a chýbala nám tam rýchlosť riešenia futbalových zručností. Priebeh zápasu by si určite z našej strany zaslúžil väčší počet gólov, na čom v tréningu budeme pracovať. Chlapcov však chválime za dnešný výkon a tešíme sa na ďalšie kvalitné zápasy."


streda 1.3.

U15: MŠK Žilina - MFK Vranov nad Topľou 5:0 (4:0) Góly MŠK: Michalík 3, Targoš, Koštial | 1. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Počas celého zápasu sme dobýjali súperovu bránu. V prvom polčase sme hrali relatívne dobre, rýchlo a presne. V druhom polčase sme hrali pomaly, nepresne najmä predfinálnej a finálnej fáze. Na tom musíme v tréningu pracovať."

U14: MŠK Žilina - MFK Vranov nad Topľou 1:0 (0:0) Gól MŠK: Kopecký | 1. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sa hral futbal zväčša na súperovej polovici, ale ťažko sme si vypracovávali príležitosti na zakončenie cez dobrú organizáciu hry súpera v defenzíve. Veľa lôpt sme kazili nepresnými prihrávkami alebo netrpezlivosťou, keď sme sa snažili riešiť herne situácie individuálne."


U13: MŠK Žilina - Wisla Plock U13 9:0 (3:0) Góly MŠK: Michalovič 2, Turian, Ryšavý, Blaščík, Charamza, Kapusta, Sagan, Hrobarik | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme dominovali. Vytvorili sme si veľké množstvo šancí a zaslúžene sme vyhrali."

U13: MŠK Žilina - Wisla Plock U14 0:3 (0:1) | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Druhý zápas za sebou. Tentokrát proti staršiemu, fyzickému súperovi bol náročný, na hráčoch bola vidieť veľká únava. Super bol lepší a zaslúžene vyhral."


U12: MŠK Žilina - Wisla Plock 5:1 (1:0) Góly MŠK: Herkeľ 3, Húževka, Zábojník | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Počas celého zápasu sa snažil súper napádať našu rozohrávku od brankára. Bola to výborná príležitosť pre hráčov riešiť náročné herné situácie driblingom, krátkymi prihrávkami, prípadne až na vyššie postaveného hráča. Hráči ukázali častú hru 1 na 1, využívali kolmé prihrávky a jednoduché herné kombinácie - najmä narazenie lopty. V útočnej fáze je dôležité mať väčší pohyb bez lopty a kvalitu prevedenia herných činnosti u niektorých jednotlivcov. Vyzdvihol by som kreatívne riešenia v útočnej fáze a časté zakončenie. Potrebné je zakončenie viac umiestniť a byť dôraznejší v pokutovom území súpera."

U12: MŠK Žilina - Janočko Academy Košice U13 5:3 (3:2) Góly MŠK: Važan 2, Húževka, Sušienka, Herkeľ | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Proti fyzicky vyspelejšiemu súperovi je dôležité, aby všetci hráči ukázali dôraz a šikovnosť v osobných súbojoch. Hráči ukázali opäť veľkú hernú odvahu pri zakladaní útokov. Sebavedomo riešili aj tie najnáročnejšie herné situácie. Je však dôležité, aby všetci hráči mali veľkú aktivitu - pohyb bez lopty. Super naše zaváhania v rozohrávke dokázal trestať gólmi. Hráči sa dokázali presadiť v hre 1 na 1, využívali kolmé prihrávky a jednoduché herné kombinácie. Po strate lopty dokázali rýchlo prepnúť a často získať aj konštruktívne loptu. Pri dlhých prihrávkach súpera je potrebné ísť do prvej lopty v obrannej fáze a dostupovať hráčov súpera. V útočnej fáze chcem vyzdvihnúť množstvo kreatívnych a kolmých/prienikových prihrávok a časté zakončenie. V zakončení je dôležité mať väčší pokoj a rozvahu."


sobota 4.3.

U19: FK Pohronie - MŠK Žilina 0:6 (0:4) Góly MŠK: Bortoli 2, Weber 2, S. Javorček, Vaľko | 16. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, hrali sme rýchlo a presne. Fungovali nám princípy, strelili sme 4 góly a ďalšie príležitosti sme ešte nevyužili. Druhý polčas už nemal také tempo, ale aj tak sme si vytvorili niekoľko šancí a pridali dva góly. Dnes sme boli dominantní a zaslúžene vyhrali vysokým rozdielom. Chalanom patrí pochvala najmä za prístup k zápasu a potom samotný herný prejav. Gratulujeme im k víťazstvu."


U17: MŠK Žilina - FK Pohronie 3:0 (2:0) Góly MŠK: Šarudi 2, Šlosár | 16. kolo I. LND

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Zápas bol v našej jasnej réžii, v podstate celý čas sme hrali do plnej a nízko postavenej obrany súpera. Opäť sme tak riešili situácie, v ktorých stále máme čo zlepšovať. Rozhodne nám aj tento zápas ukázal, na čom musíme neustále pracovať v tréningovom procese, aby sme obdobné situácie lepšie zvládali v predfinálnej a najmä finálnej fáze. Chlapcom ďakujem za výkon."

U16: MŠK Žilina - FK Pohronie 5:0 (4:0) Góly MŠK: Tichý 2, Baleja 2, Smák | 16. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase sme boli jednoznačne lepší vo všetkých parametroch hry a s výkonom prišiel aj zaslúžený výsledok. Najmä v prvom polčase sme hrali rýchlo, presne a s ľahkosťou. Z množstva šancí sme strelili 5 gólov a verím, že sme potešili všetkých prítomných na štadióne. V žiadnom prípade sa neuspokojíme a naďalej pracujeme v procese na všetkých parametroch."


nedeľa 5.3.

"B": FK Rača - MŠK Žilina 0:3 (0:0) Góly MŠK: Addo 2, Adang | 19. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 5:0 (2:0) | 16. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dnes sme sa nevedeli vysporiadať s tlakom súpera, z čoho vyplynuli individuálne chyby a inkasované góly. Musíme zapracovať na hre pod tlakom súpera."


U15: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Targoš, Michalík | 2. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase sme mali problém s agresívnou hrou domácich, hrali sme pomaly s loptou a chýbal nám pohyb bez lopty. V druhom polčase sme sa zlepšili, pomohli nám hráči z lavičky. Sme radi za víťazstvo vo veľmi dobrom mládežníckom zápase."

U14: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Kopecký, Vojtaššák | 2. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase, ktorý bol v poli herne vyrovnaný, sme sa snažili kombinovať a k súperovej bráne sa dostať cez postupný útok. To sa nám darilo, akurát sme sa dlho nevedeli presadiť gólovo. Súper hrozil po rýchlych protiútokoch a štandardných situáciách. Chlapcom ďakujem za prístup."


WU13: MŠK Žilina - Inter Bratislava (Závodie, 11:00) | prípravný zápas

WU11: MŠK Žilina - Inter Bratislava (Závodie, 12:30) | prípravný zápas


Facebook