Mládež v akcii (22.5. - 28.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 21. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 23.5.

U15: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 0:9 (0:3) Góly MŠK: Michalík 4, Barčík 2, Rajnoha, Targoš, Rýs | 10. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Od začiatku zápasu sa hral svižný futbal, rozdiel bol len v tom, že v útočnej fáze sme vyriešili naše situácie správne, z čoho sme šli do trojgólového vedenia. V druhom polčase sme po pridaní štvrtého gólu domácich zlomili a už sme boli výrazne lepší, čo sme vyjadrili aj gólovo."

U14: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 0:11 (0:5) Góly MŠK: Solovic 2, Vrábel, Pobijak, Adamík, Lábaj, Václavek, Pavlus, Šutara, Minárik, vlastný | 10. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli od začiatku koncentrovaní, dnes sme podali presvedčivý výkon a súpera sme herne prevýšili. Vypracovali sme si šance, ktoré sa nám podarilo premeniť."


U12: MŠK Žilina - Výber ObFZ Žilina 24:1 (7:0, 11:0) Góly MŠK: Juhaniak 4, Herkeľ 3, Šimun 3, Blaščík 3, Boháč 3 Smida 2, Sušienka, Zábojník, Húževka, Stenchlák, Dumitriu, Pšenica | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V dnešnom zápase sme mali príležitosť vidieť hráčov najmä po charakterovej stránke (prístup, nasadenie, zodpovednosť, komunikácia, ochota), pohybovej (aktivita, rýchlosť, sila - osobné súboje), technickej (práca s loptou, hra 1 na 1 v obrane a v útoku, prihrávanie, preberanie lopty, zakončenie) a technicko-taktickej (herná odvaha, kreativita, rozhodovanie, schopnosť spolupráce). Sledovali sme ich rozhodnutia v herných situáciách, v ktorých sme hrali do obranného bloku. Zakladanie útokov sa nám darilo, herné situácie sme riešili konštruktívne. V zápase sa vyskytli kolmé prihrávky aj hra 1 na 1 či 1 na 2. Hráči zrealizovali jednoduché herné kombinácie, ktorými si pripravili dobré príležitosti na strelenie gólu. V hre sa mohla omnoho viac využívať šírka ihriska, pretože priestory v okolí pokutového územia boli prehustené. Viacero vytvorených gólových príležitostí nebolo dobre umiestnených a bolo potrebné zvoliť lepšie rozhodovanie."


streda 24.5.

U17: FC Petržalka - MŠK Žilina 1:2 (1:1) Góly MŠK: Klaučo 2 | 24. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Za celú sezónu zaslúžený titul. Posledné zápasy boli náročné na hlavy. Chalani pracovali s myšlienkou potvrdenia titulu, čo nám zväzovalo nohy. Aj dnes to bolo akýmsi kŕčom v našej hre, chýbala nám ľahkosť. Na druhú stranu dobrá škola pre chalanov do budúcna. Zvládli to svojím prístupom a nasadením. Je to ohodnotenie ich práce a som rád, že nám spadol kameň zo srdca pred posledným stretnutím. V dlhodobej súťaži sme prehrali iba dva duely, preto je titul v správnych rukách. Cením si pracovitosť a vnímavosť hráčov, ako pristupovali k tomu, čo majú tak radi. Sila kolektívu tkvela hlavne v tom, ako chalani dokázali nahrádzať určité výpadky, drobné nedostatky práve tímovosťou a pracovitosťou. O to cennejšie to je. Dnešok je pre nich odmenou."

U16: FC Petržalka - MŠK Žilina 0:4 (0:3) Góly MŠK: Kováčik 2, Blaško (pok. kop), Murček | 24. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Odohrali sme vydarený zápas, o ktorého osude sme rozhodli už v prvom polčase. Chalani dali dnes pekný darček legende žilinského klubu a asistentovi pri U16 Viktorovi Pečovskému k jeho životnému jubileu. Som rád, že aj pred posledným kolom sme stále v hre o prvé miesto."


sobota 27.5.

U19: MŠK Žilina - FK Poprad 6:0 (4:0) Góly MŠK: Weber 3, Prokop, L. Bortoli, Šimun | 26. kolo I. LSD


Ženy: FC Union Nové Zámky - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Góly MŠK: Časnochová | 8. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Aj štvrtý zápas s naším priamym súperom o záchranu sme zvládli. Hoci nám nervozita a ťarcha zápasu zväzovala nohy, dokázali sme v závere vybojovať remízu, ktorá nám stačí na udržanie v prvej lige aj pre ďalšiu sezónu."


U17: FK Poprad - MŠK Žilina 1:2 (1:2) Góly MŠK: Fiflík, Šinko | 26. kolo I. LSD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase sme boli jasne lepším tímom a hru sme mali pod kontrolou. Súper sa do hry dostával v podstate len pri situáciách, kedy sme strácali koncentráciu, pričom z jednej takej sa mu podarilo aj skórovať. Škoda, že sme neboli dôslednejší v predfinálnej a finálnej fáze, pretože naše víťazstvo malo byť výraznejšie. Chlapcom chcem poďakovať za celú sezónu, v ktorej ukázali veľa pozitívneho. Sme na nich hrdí. Titul je ich najväčšou odmenou, no dobre sa chceme pripraviť aj na zápas o Česko-slovenský pohár."

U16: FK Poprad - MŠK Žilina 0:8 (0:6) Góly MŠK: Blaško 2, Kováčik, Tichý, Koščalík, Roháč, Baleja, Pališčák  | 26. kolo I. LSD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: “Posledný zápas tejto sezóny sme zvládli s prehľadom, herne sme dominovali a strelili veľa pekných gólov.”


U15: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 7:2 (3:1) Góly MŠK: Rýs 3, Lábo 3, Koribský | 12. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, MŠK Žilina U15: "Chlapci si dnes schuti zahrali, boli aktívni počas celého zápasu. Ku kvalite zápasu prispeli aj hostia svojim výkonom, ktorí nič nevypustili až do konca zápasu."

U14: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 7:0 (4:0) Góly MŠK: Kopecký 3, Pobijak 2, Solovic, Vrábel | 12. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: “V zápase sme dnes podali presvedčivý výkon, na ihrisku sme dominovali. Chlapci dobre pracovali smerom do ofenzívy a v defenzíve sme si ustrážili rýchle protiútoky. Vypracovali sme si šance, ktoré sa nám podarilo premeniť. Chlapcov chcem pochváliť.”


U13: MŠK Žilina - Górnik Zabrze 4:1 (2:0) Góly MŠK: Dikoš 2, Hrobárik, Michalovič | prípravný zápas

Mário Ferjanec, asistent trénera MŠK Žilina U13: "V zápase sme boli lepším tímom. Boli sme aktívnejší, vytvorili sme si veľa gólových príležitostí. Nie všetky sme však dokázali využiť. V zápase sme hrozili hlavne po krídlach, kde sme sa vedeli presadiť najmä rýchlosťou. Hrali sme presne, rýchlo. V defenzíve sme boli kompaktní, súpera sme nepúšťali do vyložených príležitostí. Súper hrozil hlavne po protiútokoch, ktoré sme si až na jednu výnimku dokázali postrážiť."

U13: MŠK Žilina - SK Dynamo České Budějovice 3:1 (2:1) Góly MŠK: Králik, Turian, Neveďal | prípravný zápas

Mário Ferjanec, asistent trénera MŠK Žilina U13: "Vo výbornom, vyrovnanom mládežníckom zápase sme dali góly vo veľmi pekných akciách. Hrali sme presne a vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí. Hráči podali výborné individuálne výkony, rovnako aj tímový výkon bol na vysokej úrovni. Chlapci si za oba dnešné predvedené výkony zaslúžia pochvalu."


U12: MŠK Žilina - Górnik Zabrze 9:1 (5:0) Góly MŠK: Boháč 4, Juhaniak 2, Dumitriu, Caltík, Herkeľ | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sme hrali veľmi aktívne, mali výborný pohyb bez lopty, zvládali bežecké súboje a boli ochotní napádať rozohrávku súpera a konštruktívne získavali lopty už na súperovej polovici. Hráči zvládali situácie 1v1 až 1v2, ukázali množstvo technických prvkov. Jednoduchými a rýchlymi hernými kombináciami v krídelných priestoroch, ale aj stredom ihriska sme si vypracovali množstvo gólových príležitostí. Hráči veľmi dobre riešili finálnu fázu a strelili krásne góly. V obrannej fáze sme zvládali osobné súboje a rýchlo prepínali po strate lopty. Hráči hrali s veľkou chuťou a ľahkosťou, zápas si užívali."

U12: MŠK Žilina - SK Dynamo České Budějovice 1:5 (1:0) Gól MŠK: Šimun | prípravný zápas 

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sa útoky striedali na oboch stranách. Súper nás prevýšil v dôraze v osobných súbojoch a donútil nás k individuálnym chybám na vlastnej polovici ihriska. V prvom polčase sme sa dokázali presadiť v hre 1v1 a jednoduchými hernými kombináciami si vypracovať gólové príležitosti. Je dôležité sa správne rozhodnúť a zachovať väčší pokoj a prehľad v pokutovom území súpera. V druhom polčase sme nedokázali zachytiť rýchle útoky súpera stredom ihriska, nesprávne sme riešili obranné súboje 1v1 a chýbal dôraz pred vlastným pokutovým územím. Je potrebné udržať kvalitu v útočnej fáze aj v druhom polčase. Je dôležité, aby mali v takomto výbornom zápase všetci hráči výborný prístup k zápasu, aktivitu, nasadenie a presadili sa po hernej stránke. Dnes to bolo výborná príležitosť vidieť hráčov v náročných herných situáciách pod tlakom súpera."


nedeľa 28.5.

WU19: MŠK Žilina - Spartak Myjava 1:5 (0:2) Gól MŠK: Bazgerová | 4. kolo nadstavby I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "V zápase sme striedali fázy výkonov, prevýšili tie so slabšou koncentráciou, ktoré rozhodli o zápase. Robili sme niekedy nevynútené chyby, ktoré súper trestal. Taktiež naša hra musí byť odvážnejšia a v útočnej fáze priamočiarejšia."

WU15: MŠK Žilina - Spartak Myjava 3:1 (1:0) Góly MŠK: Becíková 2, Satinová | 4. kolo nadstavby I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvý polčas bol z obidvoch strán opatrný a bez vyložených šancí. Súper to skúšal najmä z diaľky a my sme sa nedokázali presadiť cez ich obranu. Vytvorili sme si málo šancí. Náš obraz hry sa zmenil po inkasovanom góle. Dievčatá to nezlomilo, naopak, naštartovalo a do konca zápasu predvádzali výborný futbal. Odmenou im boli tri pekné góly. Za bojovnosť a vôľu zvíťaziť v tomto zápase ich musím pochváliť. Týmto víťazstvom sme si zabezpečili definitívnu účasť na finálovom turnaji o Majstra Slovenska WU15."


Facebook