Mládež v akcii (13.11. - 19.11.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 46. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 17.11.

U17: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (1:0) Góly MŠK: Kováčik, Baleja, Kmeť, Kubala | 11. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes sme odohrali zápas proti nepríjemnému súperovi, ktorý sa zameral na defenzívu s nebezpečným prechodom do útoku. Práve s tým sme mali problém, čo vyplývalo z prehratých osobných súbojov. Mali sme síce optickú prevahu, avšak ťažšie sme sa dostávali do šancí. Do polčasu sme strelili jeden gól a niekoľko náznakov nedotiahli do konca. V úvode druhého polčasu sme boli nepresní a chýbal nám väčší pohyb bez lopty. Pomohli sme si gólom zo štandardnej situácie a odskočili na dva góly. Záver zápasu sme zvládli dobre, keď sme ešte pridali dva góly. Myslím si, že víťazstvo je zaslúžené, ale treba povedať, že sa nerodilo ľahko."


U16: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 5:0 (4:0) Góly MŠK: Koribský, Michalík, Targoš, Kúdelka, Igaz | 11. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Celý zápas sme odohrali na súperovej polovici a museli sa presadzovať do hlbokého bloku. Dôležitá bola trpezlivosť, rýchla práca s loptou, ale aj dôraz v okolí a v pokutovom území. Teší ma, že sme sa dokázali presadiť aj výraznejším gólovým rozdielom, pretože v tak prehustenom priestore sa jednoducho nehrá. Chlapcov chcem pochváliť za celkový prístup, verím, že nám tento výsledok dodá ešte viac energie do zvyšných dvoch stretnutí."


Ženy: Spartak Myjava - MŠK Žilina 7:0 (4:0) | 13. kolo Demišport ligy Žien


sobota 18.11.

"B": FK Humenné - MŠK Žilina (Humenné, 13:00) | 17. kolo II. futbalovej ligy - ODLOŽENÉ NA 25.11.


U13: MŠK Fomat Martin U14 - MŠK Žilina 4:5 (2:2) Góly MŠK: Húževka 3, Šimun, Herkeľ | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom zápase sme aj vďaka domácim videli našich hráčov hrať pod časovým a priestorovým tlakom. Hráči mali dnes skvelú príležitosť na množstvo rozhodnutí a riešení herných situácií. Presadzovali sme sa vďaka technickým prvkov a hre 1 na 1. V obrannej fáze je dôležité u niektorých hráčov pridať v dôraze v osobných súbojoch a včas dostupovať hráča súpera. Hráči často a výborne dokázali meniť ťažisko hry a predviedli veľa rýchlych a jednoduchých herných kombinácii s častým zakončením. Zlepšiť je potrebné v medzihre u niektorých hráčov vnímanie, kedy využiť dribling a kedy prihrávku. V zakončení je dôležité zachovať väčší pokoj a zvoliť správne riešenie. Dnes nám domáci ukázali efektivitu v zakončení, keď dokázali trestať naše individuálne chyby pri našej rozohrávke. Nám sa dnes nepodarili využiť vyložené gólové príležitosti, mali sme streliť viac gólov. Hráči si zápas užili, ukázali nasadenie aj hernú kvalitu jednotlivcov a tímu."


U12: MŠK Žilina - MŠK Kysucké Nové Mesto U13 6:3 (3:2) Góly MŠK: Macura 2, Macho, Dubovec, Chylík (PK), Korista | 13. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Do zápasu s bojovným súperom sme vstúpili dobre. Dobre sme aj kombinovali a vytvárali sme si gólové príležitosti. Súper hrozil nakopávanými loptami, čo nám robilo v defenzíve problémy. V druhom polčase sme viac prebrali hru do svojej iniciatívy, čo rozhodlo. Podržali nás aj výkony brankárov v kľúčových momentoch. Podali sme dobrý výkon, ale vieme hrať aj lepšie. Chlapci si však za predvedený výkon zaslúžia pochvalu."

U11: MŠK Žilina - MŠK Kysucké Nové Mesto U12 15:4 (7:1) | 13. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli jasne lepším družstvom. Pred bránou súpera to bolo veľmi prehustené a ťažko sme sa tam presadzovali. Chlapcov chcem však pochváliť, že zápas zvládli a zaslúžene vyhrali."


nedeľa 19.11.

U15: MŠK Kysucké Nové Mesto - MŠK Žilina 1:6 (1:4) Góly MŠK: Solovic 3, Václavek, Poliaček, Pobijak | 13. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme herne boli lepší ako náš dnešný super. Boli sme lepší v držaní lopty a nebezpeční smerom k súperovej bráne. Vypracovali sme si veľa finálnych situácií. Súper sa snažil hrať kombinačný futbal cez postupný útok, treba vyzdvihnúť aj ich snahu a spôsob, akým sa prezentovali. Chlapcov musím pochváliť a pogratulovať im k víťazstvu."

U14: MŠK Kysucké Nové Mesto - MŠK Žilina 3:4 (0:2) Góly MŠK: Michalovič 2, Turian, Hynek | 13. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase sme hrali výborne, dôležitá bola reakcia chlapcov po strate lopty. V druhom polčase sme trochu poľavili, čo súper využil, a tak sme odohrali zaujímavý polčas. Chlapci si za dnes, ale aj za celú jesennú časť sezóny zaslúžia pochvalu."


Facebook