Lukáš Jánošík: ”Hetrik potešil, ale už sa pozeráme na dôležitý ligový zápas.”
Futbalisti MŠK Žilina zakončili úspešnou generálkou zimnú prípravu a od nového týždňa sa naplno môžu sústrediť na nedeľný vstup do jarnej časti Fortuna ligy. Na tú sa naladili najlepšie možne, keď šiestimi gólmi zostrelili poľské Tychy. Polovicu z nich, čo znamená hetrik, zaznamenal útočník Lukáš Jánošík.

Ako hodnotí prípravu rodák z Hôrok, čo si myslí hlavný tréner Pavol Staňo a prečo sme napredovali podľa kapitána Mira Káčera?


na výsledky v príprave nepozeráme, dôležitá je drina na tréningoch

Prípravu sme zakončili tak, ako sme ju začiatkom januára odštartovali - strelili sme znova šesť gólov a peknými akciami potešili aj prítomných fanúšikov na Štadióne MŠK. Celková bilancia z prípravy znie jasne: 7 zápasov - 4 výhry, 2 remízy a 1 prehra pri skóre 19:7. 

Nik z kabíny výsledky nepreceňuje, predsa len však hráčom dávajú pred nedeľným ostrým duelom 19. kola Fortuna ligy zvýšené sebavedomie. Vôbec premiérový hetrik za MŠK zaznamenal v generálke útočník Lukáš Jánošík. Ako videl tento duel i celkovú prípravu? Čo zas hovorí na výsledky v príprave hlavný kormidelník Pavol Staňo?


príprava sa správne stupňovala

Jedným z najskúsenejších hráčov, ktorý zažil na lavičke šošonov už niekoľko trénerov, je kapitán Miroslav Káčer. V sobotu si v generálke pripísal druhý gól v príprave.

"Prvý polčas nám vyšiel lepšie. Boli sme aktívni, súpera sme pustili možno do jednej gólovej šance zo štandardky. Dobre sme napádali, takže si myslím, že sme spĺňali to, čo tréner požadoval. V druhom polčase sme síce tiež dali tri góly, ale tempo už nebolo také vysoké," myslí si "Kačka", ktorý v príprave nastúpil dokopy v piatich dueloch.

"Chceme sa posunúť na takú úroveň, aby sme celých 90 minút hrali do plných a súpera drvili až do konca. Týmto zápasom sme uzavreli prípravu, na začiatku ktorej sme sa ťažšie rozbiehali, ale postupne sme naberali kondíciu, makali sme na tréningoch," hovorí náš najskúsenejší odchovanec v šatni, ktorý vidí od januára na tíme posun. "Tie prvé prípravné zápasy boli skôr za odmenu, keďže každý z nás odohral len po polčase, ale na sústredení sme si odkrútili celý zápas. Príprava mala správnu postupnosť a som rád, že to vyvrcholilo zápasom, v ktorom sme nastrieľali veľa gólov. Verím, že si to prenesieme aj do ligy."

Kde vidí rodák z Hričova zmeny pod novým trénerom? "Z môjho pohľadu sme priamočiarejší, po zisku lopty sa snažíme hrať kolmejšie, ale aj defenzíva pôsobí kompaktnejšie. Posunov je v tímovom výkone dosť, treba však napredovať a vidíme, že to zatiaľ prináša ovocie. Ligové zápasy však už budú o niečom inom, pretože tam je veľa iných faktorov, ktoré hrajú do kariet. Kabína sa teší na ligu, v ktorej chceme ukázať, ako svedomito sme sa pripravovali," dodáva Kačka, ktorý so spoluhráčmi môže začať odpočítavať čas do nedeľnej 14. hodiny, kedy to vypukne na domácom trávniku proti Zlatým Moravciam.

Vstupenky sú už v predaji. Príď aj ty podporiť šošonov pod novým trénerom. 


Facebook