Jeseň v Akadémii MŠK: ženy zaznamenali pokrok
Posledným tímom, ktorý v rámci seriálu bilancií spomenieme, je ženský celok MŠK Žilina. O tom, ako sa darilo nežnejšiemu pohlaviu v I. lige, porozprával tréner Marián Dlobík.

Ženy si svojimi výkonmi a výsledkami vybojovali výborné štvrté miesto po jesennej časti, pričom len tri body strácajú na tretiu Myjavu. Mierne sklamanie prišlo v Slovenskom pohári žien, pretože naše futbalistky prehrali vo štvrťfinále s Ružomberkom 1:2.

Jesenná bilancia: 9    5    1    3    15:17    16 bodov | 4. miesto


Čakali by ste po prvej polovici sezóny štvrté miesto v tabuľke, pán tréner?

"Po jesennej časti sezóny 2018/2019 sme mali 6 bodov a zimovali sme na predposlednom mieste. Dnes máme 16 bodov a sme na 4. mieste. Z tohto hľadiska je vidieť výrazný pokrok a vládne skôr spokojnosť." 

Ako sa z vášho pohľadu rodilo súčasné umiestnenie?

"Jesennú časť by som rozdelil na dva polčasy, kedy z prvých šiestich zápasov sme až päť vyhrali a len jeden remizovali. Zlom prišiel po vysokej prehre so Slovanom. V druhej polovici jesennej časti sme z 5 zápasov 4 prehrali a len 1 zápas sme dokázali vyhrať. Veľkým sklamaním bolo vypadnutie vo štvrťfinále SP s druholigovým Ružomberkom."

Za dobrými výsledkami stojí aj dobrý tréningový proces. Ako k nemu dievčatá pristupovali?

"Zázemie na tréningový proces je výborné. K dispozícii máme všetko, čo potrebujeme, brankárky mávajú brankárske tréningy, dievčatá chodia na regeneráciu. Jedinou nevýhodou bolo to, že veľká časť hráčok žije a pracuje mimo Žiliny a ich tréningová dochádzka bola slabá. Čas ukázal, že tréningového procesu sa zúčastňovalo pravidelne len 6-7 hráčok. S niektorými som sa stretol len na zápasoch."

S akými cieľmi pôjdete do jarnej časti?

"Hlavným cieľom pre jarnú časť je stabilizácia kádra, posun 2-3 dievčat z juniorskej kategórie k ženám a hlavne útok na tretiu priečku v lige."

Čo čaká váš tím počas prípravy?

"S prípravou začíname 9. januára a takmer celú ju absolvujeme v domácich podmienkach. Zatiaľ máme dohodnuté štyri prípravné stretnutia - jeden so Żywcom v Poľsku, doma proti Ostrave a dvojzápas proti Havířovu (jeden doma a jeden vonku)."

Facebook