Jedenástka FL 2022/2023 | Ľubo Belko najlepším brankárom

Hoci sa pre futbalistov MŠK Žilina ešte aktuálny fortunaligový ročník 2022/2023 neskončil a už v utorok nás čaká 1. kolo playoff na ihrisku Banskej Bystrice, v nedeľu sa v Senci uskutočnilo slávnostné vyhlásenie pravidelnej ankety Jedenástka sezóny organizovanej riadiacim orgánom ligy - Úniou ligových klubov.

Medzi ocenenými sme mali tentokrát jediného zástupcu - a to Ľubomíra Belka, ktorý sa stal najlepším brankárom a dostal sa tak do jedenástky najlepších v rámci celého ročníka.


preniesť formu aj do utorku

Naša brankárska jednotka napriek stále mladému veku každým zápasom rástla a v každom ligovom súboji si pripísala, napriek nie vždy priaznivým výsledkom, minimálne jeden výborný zákrok. Hoci sa mu nevyhli zranenia, vinou ktorých Ľubomír Belko vynechal sedem ligových stretnutí, 21-ročný gólman si pripísal takmer najviac zákrokov, pričom v siedmich dueloch zaznamenal aj čisté konto. Odchovanec Akadémie MŠK Žilina tak mal po nedeľnom galavečere dôvod na úsmev, no v žiadnom prípade neoslavoval.

"Samozrejme, ocenenie ma príjemne prekvapilo a zároveň potešilo. Chcel by som sa poďakovať ľudom, ktorí za mňa hlasovali a zároveň spoluhráčom a trénerom, zvlášť Milošovi Volešákovi. Rovnako tak patrí vďaka rodičom za ich stálu podporu, toto ocenenie patrí aj im. Taktiež nemôžem zabudnúť na mojich fanúšikov, ktorí ma podporujú. Ďakujem klubu, že mi otvoril aj v mladom veku dvere do seniorského futbalu a umožnil mi napredovať a posúvať svoje silné stránky. Verím, že svoju formu prenesiem ešte aj v utorok do play-off o Konferenčnú ligu a pomôžem mužstvu k nášmu spoločnému cieľu," hovorí jedna z opôr Šošonov, ktorá hneď vo svojej druhej sezóne v najvyššej súťaži dostala ocenenie brankára ročníka.


Kompletné výsledky nájdete na webe Fortuna ligy.

Facebook