Iniciatíva ”Ružový október” úspešne zavŕšená
Dobrý skutok splnený, vyzbierané peniaze odovzdané tým najpovolanejším. Pri príležitosti RUŽOVÉHO OKTÓBRA, mesiaca povedomia o rakovine prsníka, sme vydražené peniaze za špeciálne nástupové dresy z jesenného duelu proti Trnave konečne predali majiteľom.

Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí sa zapojili do dražby a výslednou sumou 700€ prispeli na dobrú vec.


nechceme a nemôžeme zatvárať oči

Symbolicky 11 bielo-ružových dresov, v ktorých v októbri vyprevadili Šošonov naše dámy, putovalo do verejnej dražby, kde ich mohli fanúšikovia získať a zároveň podporiť neziskovú organizáciu, ktorá dlhodobo pomáha onkologickým pacientom. Aliancia Nie rakovine, ktorej logo bolo vyobrazené na dresoch dievčat, vzdeláva a informuje o zodpovednosti a poctivej prevencii pred onkologickými ochoreniami, ktoré sú v dnešnej dobe čoraz rozšírenejšie. 

Celková vyzbieraná čiastka sa vyšplhala na 700€. Najvyššou sumou za vydražený dres prispel ULTRAS Žilina, peniaze darovala aj kabína "A"-tímu.

"Z lásky k sebe, k svojim blízkym, z lásky k životu. Práve toto motto je tým vyšším účelom, pre ktorý sme celú iniciatívu organizovali. Sme veľmi radi, že podobne to vnímali aj fanúšikovia, ktorí sa zapojili do dražby a spoločne sme tak mohli pomôcť a podporiť organizáciu, ktorá dlhodobo pomáha, žiaľ, čoraz rozšírenejšej základni pacientov. Nemôžeme ani nechceme pred týmto ochorením zatvárať oči. Veríme, že toto bol prvý krok a aj naďalej budeme spolupracovať a šíriť osvetu prevencie s neziskovou organizáciu NIE RAKOVINE," hovorí marketingová manažérka Šošonov Lucia Svoreňová.


sen premenený na skutočnosť

Patrik Herman - spoluzakladateľ organizácie Nie rakovine, televízny moderátor, publicista a vysokoškolský pedagóg. Onkologickej advokácii sa začal venovať po tom, čo pre rakovinu prišiel o svojho otca. Práve on si prebral šek z rúk našej manažérky.

"Chcem sa v prvom rade veľmi pekne poďakovať. Každý človek má svoje sny, my máme svoje sny - chceme pomáhať ľudom, zachraňovať ľudské životy pred onkologickými ochoreniami. Keby sme nemali okolo seba ľudí, akí sú napríklad vo futbalovom klube MŠK Žilina, tak by mnohé zo snov zostali iba snami. Ďakujeme, že vďaka vašej pomoci a podpore sme mohli premeniť jeden aj na skutočnosť. Takto budeme môcť reálne zachraňovať životy, prevádzkovať onkologické poradne pre pacientov, prezentovať a naďalej šíriť medzi ľudí význam prevencie. Úprimne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu." 

Facebook