Impulz z pohára preniesť do ligového zápasu na Žitnom ostrove
Po týždňovom semifinále pohára pokračujú pre futbalistov MŠK Žilina znova ligové povinnosti, a to konkrétne na pôde Dunajskej Stredy v úvodnom zápase 7. nadstavbového kola.

Dôležitosť tohto ligového duelu podčiarkujú slová hlavného trénera Pavla Staňa.

Sobotný televízny duel s výkopom o 14:30 hod. rozhoduje Michal Smolák.


novinky u súpera

Vo sviatočný prvomájový deň cestujú Šošoni na Žitný ostrov, kde sa v 7. kole skupiny o titul predstavia proti aktuálne druhému tímu Fortuna ligy. S DAC-om to už obvykle bývajú vyrovnané, no napriek tomu nevyspytateľné duely. Prvopolčasové bláznivé skóre 3:3 z posledného vzájomného zápasu je toho iba dôkazom. Odvtedy sa toho zmenilo v tábore Dunajskej pomerne dosť. Prekvapujúca prehra vo štvrťfinále Slovnaft Cupu proti Banskej Bystrici podpílila trénerskú stoličku Bernda Storcka, ktorý bol napokon odvolaný pred minulým víkendom. Aktuálne je tak poverený vedením "A"-tímu Antal Róbert Németh. 

V hráčskom kádri bude do konca sezóny a aj na EURO absentovať líder DAC a ich kapitán Zsolt Kalmár. Navyše v našom sobotnom dueli bude chýbať aj druhá výrazná opora a najlepší ligový strelec Eric Ramirez pre päť žltých kariet. Naopak, naposledy pod Dubňom absentoval András Schäfer pre problémy s kolenom, tentoraz už bude súperovi k dispozícii. DAC stále bojuje o titul, hoci už iba v teoretickej rovine, keďže na Slovan stráca štyri kolá pred koncom 10 bodov. Zároveň sa musí tím zo Žitného ostrova pozerať za seba, kde už mu dýcha na chrbát Trnava. 


Historická bilancia: ŽILINA – DUNAJSKÁ STREDA 56  17 20 19  81:65


dokážeme hrať ťažké zápasy

Počas aktuálneho týždňa sme si spravili chuť semifinálovou výhrou 4:2 v Slovenskom pohári proti Košiciam. Pozitívne emócie, dobrú energiu a náladu, ktorá panuje v šatni, si budeme chcieť preniesť aj na fortunaligové trávniky. Podľa trénera Pavla Staňa chceme nadviazať na stredajší výkon, zatiaľ čo ciele ostávajú stále rovnaké.

"Stále tvrdíme, že každý jeden zápas treba vyhrať. Minimálne sa o to pokúsiť. Aj teraz ideme do Dunajskej Stredy s víťaznými ambíciami, čo by nám dalo šancu zabojovať ešte o tretie miesto. Určite sme správne nastavení, podaril sa nám dobrý výsledok v Košiciach, ktorý nám dodal pozitívny impulz do ďalšej roboty." Po výhre prevláda pozitívny duch aj v príprave na sobotný šláger. "Atmosféra na tréningu je po výhre vždy o trochu lepšia. Ale chalani reagujú dobre aj po prehratom zápase a tréningový proces má stále slušnú úroveň. Nemusíme robiť žiadne reštrikcie alebo upozorňovať hráčov, ich reakcia je vždy dobrá, čo je pre nás super," vyjadril spokojnosť s tréningovou morálkou hráčov náš hlavný kouč.

Po dvoch nie úplne výsledkovo vydarených súbojoch v lige by Šošonom určite prospela výhra. Predovšetkým v bitke o tretie miesto tabuľky, kde to bude boj do posledného kola. "V obidvoch stretnutiach sme videli, že výsledky neboli úplne spravodlivé. Tak to vo futbale niekedy býva. Musíme to odmakať na sto percent a počkať si na konečný výsledok. Tie prehry nepodceňujem, ani nepreceňujem, jednoducho tak to je. Pri oboch prehrách sme neboli slabším mužstvom, no nemáme ani bod. To je práve “krása” futbalu." O body zo spomínaných duelov so Zlatými Moravcami a Slovanom sme prišli zhodne po nešťastných góloch zo záverečných minút. 

Štadión Dunajskej Stredy je pre nás určitú dobu zakliatou pevnosťou, kde sa nám nedarí získať tri body. Mohlo by to vyjsť už v sobotu? "Takéto série ma vôbec nezaujímajú, pretože vždy sú to iné mužstvá, iní tréneri a kolektívy sa pomenili. My vieme, že dokážeme hrať aj ťažké zápasy a v Dunajskej Strede nás taký čaká. Samozrejme, súper tiež bude chcieť potvrdiť druhé miesto. Bude to ťažký súboj s kvalitným súperom, ale určite ideme bojovať o tri body." Naposledy to bola v našom vzájomnom zápase riadna prestrelka 3:3. Celkovo sa stretávajú dve kvalitné ofenzívy. "Uvidíme, čo bude dôležité pre Dunajskú Stredu. My máme svoje ciele a chceme za nimi ísť. Tentokrát však neočakávam gólovú prestrelku," povedal bývalý výborný obranca a aktuálny kormidelník MŠK. 

V klube zo Žitného ostrova prebehla počas minulého týždňa aj trénerská výmena. Nemeckého lodivoda Bernda Storcka nahradil jeho doterajší asistent Antal Németh. Mužstvo viedol už vo víkendovom stretnutí v Moravciach. "Asi to veľa zmien neprinieslo. V Zlatých Moravciach sa na takom teréne nedal hrať futbal. To sme videli aj z analýzy toho stretnutia, kde bolo ihrisko veľmi zlé. Pre mužstvá, ktoré chcú hrať futbal, je to sťažená situácia." 

Po Slovane a Košiciach počítame mierne straty. Aká je situácia, čo sa týka zranení? "To je ešte momentálne otázne. K dispozícii nebudú pravdepodobne Iľko, Sluka, Nemčík a Jibril. Otázny je aj štart Dawida Kurminowskeho," dodal na záver hlavný tréner MŠK Žilina Pavol Staňo pred celkovo 57. vzájomným súbojom proti druhému tímu tabuľky - DAC Dunajská Streda. 


týždňový výsledok preniesť do ligy

Do slušnej formy sa v posledných zápasoch dostáva Ján Bernát, ktorý sa strelecky presadil naposledy v lige a vydareným "blafákom" sa prezentoval aj v pohári. Čo nám zabezpečí dôležité body do ligovej tabuľky na Žitnom ostrove?


rozhodcovia

Sobotné stretnutie 7. kola nadstavby, ktoré má výkop o 14:30 hod. a vysielané bude na RTVS, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach mu asistujú Branislav Hancko a František Ferenc.


Aj v Dunajskej Strede bez našich fans

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga - výnimku aj na jarnú časť a môže nateraz pokračovať s prítomnosťou obmedzeného počtu divákov za prísnych pravidiel. Jedných z nich sú uzatvorené sektory hostí.

V sobotu tak bude uzatvorený v Dunajskej Strede sektor hostí určený pre našich fanúšikov.

Facebook