Hosťovanie Lea Sauera vo Feyenoorde sa mení na trvalý prestup

Mladší z bratskej dvojice Sauerovcov, ktorý sa rozhodol pred aktuálnym ročníkom opustiť Akadémiu MŠK Žilina a vyskúšať holandskú výzvu, natrvalo prestupuje a podpisuje s Feyenoordom Rotterdam profesionálny kontrakt. Holandský veľkoklub totiž už vopred využil pri ročnom hosťovaní 17-ročného Lea Sauera opciu na trvalý prestup.

Ako sme deklarovali už v lete, tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, ktorá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, no konečné slovo mal perspektívny krídelník, ktorému, samozrejme, prajeme v jeho ďalšej futbalovej kariére veľa úspechov.


Rodený Bratislavčan, ktorý pod Dubeň prišiel v roku 2018 do kategórie U14, sa v minulej sezóne okrem dvoch zápasov v mládežníckej Lige majstrov predstavil popri dorasteneckej súťaži U19 aj v II. lige, kde nastúpil v piatich stretnutiach. V Holandsku sa počas tejto sezóny rozhodne nestratil, kde hráva už za kategóriu U21, a tak si Feyenoord uplatnil na základe zmluvy o hosťovaní opciu na trvalý prestup, s čím súvisí aj podpis profesionálneho kontraktu.

Leove rozhodnutie plne rešpektujeme a želáme mu aj napriek skorému odchodu spod Dubňa veľa šťastia nielen v Holandsku, ale počas celej futbalovej kariéry.

Facebook