”Holub”, ďakujeme!
"Holub" odohral za MŠK Žilina dokopy 74 zápasov s bilanciou 10 gólov a 13 asistencií. Zaujímavosťou je, že gól strelil vo svojom prvom i poslednom zápase v našom drese.

Pri svojom príchode pod Dubeň v lete 2016 podpísal univerzál Jakub Holúbek trojročnú zmluvu, ktorú napokon dodržal, no už nepredĺžil.

Hneď v úvodnom ročníku v žltozelenom drese patril medzi opory a svoj magnet na tituly potvrdil aj v MŠK Žilina. Aj vďaka výkonom u šošonov prišiel aj reprezentačný debut u sokolov v reprezentačnom "A"-tíme.

"Holub" odohral za MŠK Žilina dokopy 74 zápasov s bilanciou 10 gólov a 13 asistencií. Zaujímavosťou je, že gól strelil vo svojom prvom i poslednom zápase v našom drese.

V ŽILINE VŽDY POZITÍVNE

Kubo Holúbek za tri roky v žltozelenom zažil vzostupy i pády. Svojou ľavačkou góly nielen dával, ale najmä pripravoval pre spoluhráčom.

"Pôsobenie v Žiline bolo pre mňa také rôzne. Začiatok bol turbulentný, hneď som dostal pozvánku do reprezentácie Slovenska, prišlo veľa pozitívnych zmien. Hneď v prvom zápase som síce strelil gól proti Trenčínu, no zároveň som sa zranil a dával som sa dokopy s členkom," spomína na leto 2016 bývalá žilinská 14, ktorú často limitovali zranenia. "Hneď v úvodnej sezóne sme získali titul, pre mňa tretí v rade, čo bolo neskutočné, krásne. Znova som sa však po plnohodnotnom návrate na trávnik zranil. To ma vždy v Žiline pribrzdilo, v najlepšej forme prišlo zranenie. Niektorí ľudia to tak vnímali, že som toho príliš neodohral, no nevyhli sa mi drobné zranenia, a to bol dôvod," hovorí Holub, ktorý však aj v tomto horšom období našiel pozitíva. "Na druhej strane aj zraneniami som sa mohol dávať dokopy s výbornými fyzioterapeutmi a masérmi. Naučil som sa nové veci, ako sa o seba starať. Určite ma to posilnilo."

Záver nebol z Jakubovej strany ideálny, a tak sme sa po troch rokoch rozišli.

"V predošlej sezóne sa zmenil tréner a nastali zmeny nielen v zostave. Plne to rešpektujem, pretože každý má svoj štýl vedenia vo futbale. Nehnevám sa, no aj preto som sa rozhodol pre nové pôsobisko. Určite sa však chcem poďakovať všetkým ľudom z klubu, nielen z kabíny, ale aj z vedenia klubu. Rovnako tak ďakujem fanúšikom za dôveru a podporu. Verím, že budú chodiť na štadión aj v novej sezóne, hoci sme nezískali Európu a neprinesieme pod Dubeň zvučných súperov. Chalani si určite zaslúžia podporu, pretože na slovenské pomery hrajú výborný futbal. Žilinu budem sledovať aj naďalej, navždy ostane zapísaná v mojom futbalovom srdci."

Čo Kubovi utkvelo v pamäti najviac?

"Samozrejme neskutočná kabína, ktorá bola v Žiline. Pretože s tak mladými, veselými, pozitívnymi ľuďmi sa dobre pracovalo. I keď človek nehral v základe, alebo sa nedarilo, tak sa na to príliš nemyslelo a vždy sa to obrátilo do pozitíva," dodáva na záver už hráč poľského Piastu Gliwice.

AJ MY KUBOVI ĎAKUJEME ZA VŠETKY TRI SEZÓNY V DRESE MŠK, NAVŽDY BUDE ZAPÍSANÝ V KRONIKE KLUBU AKO ČLEN MAJSTROVSKÉHO KÁDRA ZO SEZÓNY 2016/2017.

Facebook