Hneď úvodný duel proti Skalici môže veľa napovedať
Po takmer troch mesiacoch sa vraciame späť do ligovej akcie. Dlhá zimná prestávka skončila a my ju chceme odštartovať tak, ako sme ju v novembri doma naposledy zavŕšili. Proti Slovanu vyšlo všetko dokonale a aj proti Skalici to budeme chcieť napodobniť. Základ úspechu položili Šošoni práve v tvrdej driny počas predošlých týždňov.

Nielen rozhovor s trénerom, ale všetky organizačné pokyny a informácie pred sobotným štartom ligy v riadkoch nižšie.

Duel 19. kola, ktorý má v sobotu pod Dubňom výkop o 15:00 hod. rozhoduje Michal Smolák.


novinky u súpera

Presne 97-dňový pôst od ligy pod Dubňom ukončíme v sobotu proti Skalici. Proti tímu, ktorý je síce v tabuľke predposledný, no stále má na základe vyrovnanej tabuľky šancu dostať sa do prvej šestky. To len potvrdzuje posilnenie Záhorákov počas zimnej prestávky. Okrem hráčskeho kádra, nastala zmena aj na trénerskej stoličke, kde skúseného Juraja Jarábka nahradil Pavol Majerník. Ten môže počítať s nasledovnými posilami: Žan Medved prišiel na hosťovanie zo Slovana, ofenzívu posilnil aj Jakub Švec z Českých Budějovíc a do obrany zas pribudla dvojica Adamov – Morong (MFK Ružomberok) a Krčík (MFK Karviná).

Viac si o sobotnom súperovi prezradíme v sobotnom Bulletine MŠK.


odvážni, silnejší v našich veciach

Na jesenný súboj v Skalici kabína trénera Jaroslava Hynka rýchlo zabudla. Tentoraz sa chceme doma prezentovať výkonom, ktorý nás priblíži k prvej šestke.

„Z pohľadu zámeru súpera určite neočakávame rozdielny zápas oproti jeseni. Teraz musíme byť silnejší v našich veciach, odvážni. Budeme sa snažiť využiť každé otvorenie obrany súpera. Vieme o tom, že aj silné tímy ako Trnava či Ružomberok sem prídu, zalezú, hrajú z bloku a snažia sa eliminovať našu rýchlosť. Ono to tak jednoducho je, treba sa vedieť nastaviť a pripraviť aj na takých súperov," začal rozprávanie hlavný kormidelník a pokračoval:

"Verím, že to teraz vyriešime lepšie, bezpečnejšie a v správnych priestoroch si dovolíme to, čo je potrebné, aby sme súpera pritlačili. Na druhej strane, Skalica posilnila, priviedla nové posily a myslím si, že sú to veľmi zaujímavé mená."

Fanúšikov nepotešilo rozhodnutie ohľadom zatvorenej generálky. Šéf lavičky však dúfa, že si fanúšikovia nájdu v sobotu cestu na štadión a žltozelení im to vrátia patričným výkonom.

„Za ten minulý týždeň by som chcel ešte raz fanúšikom poďakovať, že to rešpektovali. Bolo to moje rozhodnutie ako hlavného trénera, keďže som vnímal, že tím potrebuje v tejto fázy pokoj na to, aby sme duel zvládli a aby sme si mohli vyskúšať niektoré veci. Chceli sme si vyskúšať veci na viacero zápasov dopredu, a to sa v tréningu natrénovať nedá. Možno to na nás bude mať dobrý efekt a možno nie, nikto dopredu nedovidí. Vieme, že žilinský divák je náročný a je náročný aj v príprave. Práve preto som to chcel uzavrieť. Verím ale, že diváci stále za nami stoja a aj napriek všetkému sem prídu a podporia nás. Tiež verím, že sme pripravení im ukázať dobré zápasy a víťazstvá. To bude pre nich najlepšia odmena za trpezlivosť a rešpekt.“

Trénerom bude s istotou v sobotnom dueli chýbať Dávid Ďuriš, ktorý ešte nie je po zranení stopercentne fit, rovnako tak dlhodobý rekonvalescent Dominik Javorček. K nim sa pridá aj vykartovaný Matúš Rusnák. 


organizačné zmeny - z podchodu priamo na západnú

Na ligový duel bude otvorená západná aj južná tribúna. Zmienené organizačné zmeny sa premietnu aj na prístupe pre peších fanúšikov smerujúcich z novootvoreného podchodu smerom od železničnej stanice, ktorí sa budú chcieť dostať na západnú tribúnu (viď mapka). Fanúšikovia budú môcť prejsť popri južnej tribúne na západnú. 


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Predaj vstupeniek na nedeľný zápas proti Skalici bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 15:45 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 15:45 hod.).
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7€.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 13:00 - 15:45 hod.


súťaž v polčasovom kvíze

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. A tak tomu bude aj v jarnej časti. Tak si pozorne naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom

Aj proti Skalici sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Dočítate sa v ňom o:

  • (ne)pokojnom polroku očami Jaroslava Hynka.
  • O zmenách na pozícii hrotového útočníka s Timom Jamborom.
  • Detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • Štatistikách z prípravy.

rozhodcovia

Sobotný duel 19. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach asistujú Dušan Štofík a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Skalici budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.

Facebook