Finále Slovnaft Cupu: SFZ sa ospravedlnil klubu i fanúšikom MŠK Žilina
Na základe stanoviska MŠK Žilina k celkovej organizácii finálového stretnutia Slovenského pohára v Nitre a incidentom voči fanúšikom Žiliny, prišlo zo strany organizátora tohto podujatia - Slovenského futbalového zväzu ospravedlnenie. SFZ prijal oprávnenú kritiku a zachoval sa férovo, keď priznal svoje pochybenie.

My ho zverejňujeme v plnom znení, pretože si ho zaslúži predovšetkým žilinský fanúšik, ktorý musel čeliť neprimeranému správaniu sa organizačných zložiek.

ospravedlnenie

Príprave organizácie finálového zápasu jubilejného 50. ročníka Slovenského pohára medzi Spartakom Trnava a MŠK Žilina venoval SFZ veľkú pozornosť a aj zásluhou priamej komunikácie s oboma klubmi vytvoril pre obidva zúčastnené tábory rovnaké podmienky.

Sme si vedomí, že napriek maximálnemu úsiliu zo strany organizačného štábu sa vyskytli viaceré nedostatky, menšie v priebehu zápasu, väčšie pri záverečnom ceremoniáli, no rozhodne sme nechceli diskriminovať žiadnu zo zúčastnených strán zápasu. Práve preto sa ospravedlňujeme klubu aj fanúšikom MŠK Žilina za neprofesionálny prístup usporiadateľskej služby po skončení finálového stretnutia.

Na druhej strane musíme povedať, že SFZ na aktivitu a zásah polície po zápase nemal žiaden dosah, preto nemohol ovplyvniť konanie týchto poriadkových zložiek. Za nedostatky usporiadateľskej služby SFZ berie plnú zodpovednosť a vyvodí dôsledky, aby sa v budúcnosti predišlo ich opakovaniu. SFZ chce ako doteraz aj naďalej stavať na dobrých vzťahoch so všetkými klubmi, teda aj s MŠK Žilina, nakoľko si veľmi váži prácu Vášho klubu v prospech slovenského futbalu. SFZ verí, že táto nepríjemná situácia, ktorá nastala, zásadne neovplyvní náš vzájomný vzťah, ktorý vníma ako veľmi korektný.

S úctou,

Ján Kováčik

Prezident

Facebook