Do Bratislavy odčiniť minulý víkend a prekvapiť favorita
Záver víkendu prinesie vo Fortuna lige šláger 7. kola, v ktorom sa futbalisti MŠK Žilina predstavia v Bratislave na Tehelnom poli. Od Šošonov čakáme proti favoritovi všetci zlepšenú reakciu a najmä výkon, ktorým chceme potrápiť lídra tabuľky. Dokumentujú to aj slová trénera Pavla Staňa či rozhovor s Vahanom Bichakhchyanom.

Nedeľný duel v Bratislave s výkopom o 17:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.


novinky u súpera

Slovan už tradične patrí medzi najhorúcejších kandidátov na ligové prvenstvo, čo len potvrdzuje vydareným štartom do ligy, kde k úvodným piatim výhram pridal počas uplynulého víkendu remízu v Dunajskej Strede. Aj napriek tomu, že má o jeden odohratý zápas menej (odložený duel proti Ružomberku), Slovan pred víkendom vedie tabuľku pred Trnavou a práve Šošonmi. Podobne ako naši chalani, tak aj slovanisti mali európske leto, kde postupne zostúpili z kvalifikácie Ligy majstrov cez Európsku ligu až do skupinovej fázy Konferenčnej ligy UEFA. Tú odštartovali štvrtkovým duelom proti pre nás známej Kodani, ktorej podľahli identickým výsledkom ako Šošoni (my však v kvalifikácii Ligy majstrov v sezóne 2017/2018) 1:3.

Tréner Vladimír Weiss st. volal v lete po posilnení kádra, ktoré prišlo a na Slovan to bola celkovo výraznejšia obmena kádra. Prvými posilami boli ešte v júni Gruzínci - obranca Guram Kashia a stredopoliar Jaba Kankava. Avizovaný bol príchod Dávida Hrnčára, ktorého z Moraviec doplnil aj príchod brankára Adriána Chovana. Ľavú stranu defenzívy posilnil Slovan mládežníckym reprezentantom Matúšom Vojtkom z Michaloviec, útok zas Andrem Greenom z Britských ostrovov. V našej lige lovil Slovan aj v Trenčíne, odkiaľ prestúpil obranca Richard Križan. Z talianskej Brescie si vyhliadli belasí českého krídelníka Jaromíra Zmrhala. Dlhodobo zranenými hráčmi Bratislavčanov sú Lucas Lovat a David Holman. A tak na poslednú chvíľu dorazil do Bratislavy aj náš bývalý najlepší kanonier ligy zo sezóny 2017/2018 - Samuel Mráz z talianskej Spezie a spolu s ním z Pohronia Adler Da Silva a z treťoligovej španielskej La Corune Nigérijčan Uche Agbo. 

Naopak, tím opustil útočník Dávid Strelec, ktorý zamieril spoločne s naším Jakubom Kiwiorom do Serie A do Spezie. Rovnako skončil Rafael Ratao, Dominik Greif sa konečne dočkal prestupu do Španielska, do Maďarska zas prestúpil Nono Villar. Okrem toho pustil Slovan na hosťovanie Kenana Bajrića, Alena Ožbolta a Erika Daniela. 


vieme byť slovanu vyrovnaným súperom

Pred Zápasom mesiaca na Tehelnom poli sme v klasickom predzápasovom rozhovore vyspovedali aj nášho trénera Pavla Staňa. Krátko sme vrátili k nevydarenému stretnutiu s Trenčínom, no pozornosť, rovnako ako hráči či samotní tréneri, sústredíme už na Slovan.

"Stretnutie proti Trenčínu sa dá zhodnotiť z viacerých uhlov. Samozrejme, zápas sme nezvládli výsledkovo a chýbala nám v ňom energia. Na druhej strane, vytvorili sme si viacero streleckých či gólových situácií, po ktorých sme mohli tento zápas aj vyhrať. Na tom sa dá stavať. Máme dostatok kvality, no treba ju aj potvrdzovať v zápase. Všetko sme si vyhodnotili, vieme, kde nás tlačila topánka a myslím si, že ďalšie stretnutia budú z našej strany určite lepšie," krátko zhodnotil minulotýždňové nečakané zaváhanie kouč žltozelených.

Zlepšeniu herného prejavu napovedá aj tréningový dril, v ktorom chalani stále pracujú na sto percent. "Netreba začať panikáriť, chalani trénovali a trénujú stále na vysokej úrovni. To, že sme nezvládli jeden duel, neznamená, že by sme podcenili prípravu naň alebo niečo zanedbali v tréningovom procese. Naopak, chalani sú dobre nastavení, dobre pracujú a zápas proti Trenčínu považujem iba za jednorazový výpadok." Počas novej sezóny šlo pre Šošonov zatiaľ iba o druhú ligovú prehru.

Príležitosť odčiniť výsledok proti Trenčínu budeme mať už v nedeľu v Bratislave, kde nás však čaká jeden z najnáročnejších súperov, ak nie ten najnáročnejší. "Samozrejme, všetci vieme, že Slovan disponuje kvalitným kádrom. Na ich ihrisku sa vždy vyhráva ťažko. Na druhú stranu, v minulosezónnych zápasoch so Slovanom sme ukázali, že môžeme byť rovnocenný partner. Slovan bude veľkým favoritom, no my ideme do Bratislavy bojovať o víťazstvo. Plány sú plány, musíme to ale predovšetkým zrealizovať na ihrisku." Zápas mesiaca september, ako označila duel Fortuna ligy, by mohol z pohľadu belasích ovplyvniť aj štvrtkový súboj skupinovej časti Konferenčnej ligy. "Nevieme, ako ku zápasu pristúpi Slovan, čo sa týka rotácie hráčov. No myslím si, že majú dosť široký káder, aby slovenskú ligu zvládali úplne hravo. Nezáleží na tom, v akej zostave nastúpia, tak či tak budú mať veľkú kvalitu. S tým však my počítame," ozrejmil náš lodivod.

Obe mužstvá sú síce typické tým, že chcú hrať futbal, no určite k nemu neprispeje stav trávnika na Tehelnom poli. "Futbalista sa vždy musí prispôsobiť terénu, aký ho čaká. Vždy to môže ovplyvniť aj ročné obdobie či aktuálne počasie. Jednoducho, treba sa vedieť na dané podmienky adaptovať." Psychicky nám ale môžu pomôcť spomienky na posledný vzájomný duel v Bratislave a najmä bojovný, obetavý výkon Šošonov v ňom. "Vo finále pohára sme predviedli výborný výkon, výsledkovo sme síce neuspeli, no urobili sme maximum pre úspech. Musíme sa od toho odraziť."

Všetci chalani sú už po reprezentáciách v tréningovom procese. Ako sú na tom aktuálne zdravotne? "Máme nejaké výpadky, ktoré sa vyskytli počas týždňa. Budeme čakať do posledného momentu, ale aktuálne máme nejakých hráčov, ktorí netrénujú naplno," uviedol otázniky na záver hlavný kormidelník MŠK Pavol Staňo.


neľutujem ani jeden krok v spojení so Žilinou

V druhom dieli nášho preview sme s Vahanom Bichakhchyanom rozobrali nevydarené stretnutie s Trenčínom i súboj proti Slovanu. Kompletný rozhovor prinášame nižšie vo forme podcastu.

O Henrikovi Mkhitaryanovi, knedli, Lewandowskom či pirátoch so slovenským Arménom v rozšírenom rozhovore, ktorý v plnom znení prinášame v podcaste 1908 FM.


rozhodcovia

Nedeľnú dohrávku 8. kola, ktorá má na Tehelnom poli výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Milan Štrbo.


sektor hostí otvorený

Aktuálne nariadenia kompetentných orgánov už povoľujú aj otvorený sektor pre hosťujúcich fanúšikov.

Všetci záujemcovia môžu písať na mail Martin.Ukrop@mskzilina.sk, resp. na telefónne číslo +421 911 421 492

Cena vstupenky je 10€.


Rovnako ale fanúšik bude musieť v dobe začiatku hromadného podujatia (podľa najnovších opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov.

priamy prenos

Stretnutie z Bratislavy budete môcť sledovať naživo na TV DAJTO.

Facebook