Čerstvý vietor preniesť v sobotu proti DAC konečne do víťazného výsledku
Po reprezentačnej prestávke, ktorá priniesla u Šošonov viaceré zmeny, pokračuje Fortuna liga svojím 11. kolom. V ňom vyzveme ako posledného súpera v aktuálnom ročníku tím z Dunajskej Stredy.

Všetci veríme, že čerstvý vietor v podobe nového trénera Petra Černáka sa prenesie aj na trávnik a proti náročnému protivníkovi sa vrátime na víťaznú vlnu.

Sobotný súboj s výkopom o 16:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Posledným možným súperom, ktorého vyzveme v aktuálnej sezóne, bude mužstvo zo Žitného ostrova. Zároveň je teda pred nami posledné kolo pred odvetami základnej časti. Dunajská Streda má posledné roky iba tie najvyššie ambície, tento rok však boli pribrzdené hneď na začiatku ročníka, keď zverenci trénera Antala Németha v úvodných piatich kolách vyhrali len raz. Žlto-modrý stroj sa však rozbehol aj následnými príchodmi nových hráčov, ktorí nielen zvýšili kvalitu súpera, ale začali predovšetkým zbierať body do tabuľky. DAC je tak aktuálne na 5. pozícii, keď má pred víkendom o bod viac ako Šošoni.

Detailnejšie si o novinkách z tábora súpera povieme v Bulletine MŠK.


VSTUPENKY V PREDAJI

cítime ochotu, podpora z tribún bude dôležitá

Premiéra nového trénera žltozelených Petra Černáka sa blíži, blíži sa i to správne napätie?

"Čím bližšie je výkop, tak cítime skôr očakávanie, nie napätie. Je to pre nás ten správny pozitívny doping," načal debatu hlavný tréner MŠK a pokračoval ohľadom tréningového procesu a správnej odozvy od kabíny. "Tento týždeň už cítime z chalanov reakciu na tréningový proces i ochotu tvrdo pracovať na tom, čo sme si povedali. Rovnako teda vnímam túto reakciu pozitívne, niektoré veci prijali za svoje a chcú na nich pracovať. Všetci tomu veríme a pracujeme na tom, aby sme sobotný zápas zvládli a znovu dostali sebavedomie, ktoré sa v posledných stretnutiach vytratilo," prezrádza pred svojou premiérou nový lodivod žltozelených. 

Zdá sa, že počas repre pauzy sme načisto zahodili všetky minulé výsledky i výkony za hlavu. "Chalani sú už určite sústredení a nastavení na svoju robotu a na to, že znovu chceme byť úspešní. Chceme hrať behavý, atraktívny, dominantný futbal, čo bez emócií a mladíckej dravosti nepôjde. Na toto sa sústredíme a toto budeme od chalanov vyžadovať aj v sobotu."

Čo k zostave a zdravotnej stránke mužstva? "Tá sa zlepšuje, čo je potešiteľné. Niektorí hráči už budú v sobotu k dispozícii. Na každý duel chceme vždy vybrať tú najlepšiu možnú zostavu, hoci nie vždy sa musíme trafiť. Určite sa ale nechystáme robiť veľké zmeny iba kvôli tomu, že sa zmenil tréner. Jednoducho vyberieme hráčov, o ktorých sme presvedčení, že majú najlepšiu formu a vedia naplniť taktický plán do zápasu," prezradil rodák z Handlovej.

Dôležitý impulz môže prísť aj z tribún. "Verím, že fanúšikovia budú za nami, za chalanmi stáť, pretože si to zaslúžia za tvrdú prácu. Keď budú cítiť podporu z tribún, ich výkon pôjde určite iba hore," odkazuje žltozeleným fanúšikom lodivod, pod ktorým sa tak v 11. kole Fortuna ligy začína pod Dubňom nová etapa.


chytiť sa aj šťastným gólom

Po mesiaci a pol bude trénerom MŠK k dispozícii na ligu konečne aj kapitán Jakub Paur, ktorý sa po zranení naplno rozohral za "B"-tím a teraz je pripravený potiahnuť Šošonov a vrátiť ich na "letnú európsku vlnu". Čo k tomu bude treba a čo priniesol príchod Petra Černáka?

O sklze na Pirla, stratenom portréte Marka Mintála, "vinkli" do siete Bilbaa či prípadnom trénerstve. S kapitánom Kubom Paurom aj o aktuálnej výmene trénera, zraneniach, skúške v kategórii U13, ktorá skončila štyrmi gólmi či smradľavých nohách. A mnoho ďalšieho z úst nášho odchovanca a srdciara v kompletnom dieli preview | podcastu 1908 FM.


bulletin pred zápasom

Aj pred 11. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • pohľade 74. trénera MŠK na sebavedomie tímu, zostavu a mnoho iného.
  • novej energii očami Branislava Sluku.
  • Predstavenie súpera nesmie rovnako chýbať.
  • Budúci týždeň privítame po troch rokoch na Štadióne MŠK Žilina mládežnícku Ligu majstrov. Historický postup je na dosah, preto môžu prísť zdarma na štadión fandiť deti i permanentkári, aby sme podporili Šošonov za výhrou.

OTP režim | PRAVIDLÁ pri vstupe: čím sa musím preukázať?

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov (povolená kapacita 25%) vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená západná a východná tribúna (každý druhý rad). Pre fanúšikov hostí klasicky sektor hostí (25% jeho kapacity).

Zápas bude v režime OTP (osoba plne očkovaná, testovaná alebo prekonala COVID-19)

V dobe začiatku hromadného podujatia bude musieť fanúšik (podľa opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov, ktoré nemusia byť testované ani očkované. Musí však mať zakúpenú vstupenku.

rozhodcovia

Sobotné stretnutie 11. kola, ktoré má na Štadióne MŠK výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Branislav Hancko a Ján Pozor


priamy prenos

Stretnutie proti Dunajskej Strede budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.

Facebook