Bude mať rozlúčka so sezónou prívlastok európska?

Želanie bolo vypočuté a najmä vybojované Šošonmi. Tí totiž zabrali v utorok proti Bystrici a odmenou je nielen postup do piatkového finále, ale aj duel pred domácimi tribúnami. Cieľ bol niekoľkokrát demonštrovaný, v piatok ho môžeme spoločne dotiahnuť do úspešného konca a po ročnej odmlke si znova vyskúšať európske predkolá.

Finále playoff o Európsku konferenčnú ligu má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 17:30 hod. pod taktovkou Michala Smoláka.

Vstupenky sú k dispozícii iba online.


novinky u súpera

Ružomberok bol ako vicemajster minulej sezóny pasovaný do roly favorita na účasť v skupine o titul. Viacero remíz i nešťastné momenty ho však trochu nečakane poslali do skupiny o udržanie sa. Tam sa však zverenci trénera Petra Struhára jasne držali celý čas na 7. mieste, ktoré nielenže nepustili, no zvyšovali si náskok a prakticky sa pripravovali na play-off. Utorok zvládli nad očakávania, keď ich skúsenejší káder dokonale zaskočil Podbrezovú a do polčasu bolo na Horehroní vymaľované. S Liptákmi, ako jediným tímom, máme doteraz v aktuálnom ročníku stopercentnú bilanciu, keď sme oba duely zvládli do víťazstva po výsledku 2:0. Takýto rezultát by sme brali v piatok všetkými desiatimi. 

Viac si o súperovi prezradíme v tlačenom Bulletine MŠK, ktorý dostanete pri každom vstupe na tribúnu.


nemusíme na chalanov vytvárať tlak

Víťazný impulz potrebovali všetci v kabíne. Tréner Jaroslav Hynek je rád za utorkový triumf hneď z viacerých dôvodov.

"Bolo to moje prianie, aby sme duel s Bystricou zvládli, vyhrali a urobili ďalší krok vpred. Môže sa vám dariť v tréningoch, môžete predvádzať dobré výkony, no bez výsledkov tomu hráči skôr či neskôr prestanú veriť. Teraz je potrebné pozbierať všetky sily, pripraviť sa poctivo na posledný zápas a vydať v ňom zo seba všetko," hovorí kormidelník žltozelených, ktorého teší aj to, že sa s fanúšikmi môžeme rozlúčiť a veríme, že aj spoločne tešiť v poslednom stretnutí ročníka.

"Zhodou okolností hráme navyše doma, čo sme si aj želali, aby sme mohli našim fanúšikom ukázať, že táto sezóna za niečo stála a že si zaslúžime ich priazeň. Veríme, že to dopadne čo najpozitívnejšie a spoločne sa budeme radovať."

Pred piatkom nemusí trénerský zbor špeciálne motivovať hráčov, alebo na druhú stranu na nich príliš tlačiť.

"Jednoznačne nemusíme na chalanov vytvárať tlak. Oni vedia, o čo hrajú a čo dokážu. Súboj s Bystricou ich k tomu musí motivovať. Naším mottom v utorkovom stretnutí bolo, aby sme ukázali, prečo by sme ako klub, tím či hráč mali niekoho zaujímať. No a my sme to aj ukázali. V piatok chceme predviesť rovnako a ešte viac presvedčivý výkon v ofenzíve aj v defenzíve. Veríme, že to bude aj ideálny odrazový mostík do prípravy na ďalšiu sezónu. Chceme sa rozlúčiť s pozitívnou emóciou, európska miestenka by ňou určite bola."


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Na piatkové stretnutie bude otvorená západná a východná (rodinný sektor) tribúna.

Predaj vstupeniek na piatkový zápas proti Ružomberku bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 18:15 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 18:15 hod.). Do rodinného sektoru nie je možné zakúpiť si SMS vstupenku.
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7 €.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


Parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý mal svoju novú premiéru na zápase proti Banskej Bystrici a zaplnil sa aj na ďalších zápasoch nadstavby.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.

vstupné
  • ŽENY A DETI 1 €
  • MUŽI 5 €

Vstupenky je možné zakúpiť iba online cez Ticketportal.sk.

Zároveň je u držiteľov permanentiek zo západnej alebo južnej tribúny možné požiadať o presunutie svojej permanentky do rodinného sektoru. Stačí nás kontaktovať mailom na mskzilina@mskzilina.sk.

Aj napriek prebiehajúcej rekonštrukcii v okolí štadióna bude možné parkovať na parkovisku P3 za východnou tribúnou (vchod cez rampu na Uhoľnej ulici).


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 16:00 - 18:15 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o DOXXbet darčekové predmety, štyri vstupenky do kina v OC Mirage a 20 € poukážku do Fanshopu MŠK.


bulletin pred zápasom

Aj proti Ružomberku sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Znova viac textu a menej reklám.

Dočítate sa v ňom:

  • o súperovi, tlaku a európskej miestenke očami trénera Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera a iných produktoch našich partnerov,
  • o žltozelených reprezentantoch do 20 rokov, ktorí v Argentíne bojujú o postup zo skupiny,
  • o majstrovských oslavách mladých Šošonov z Akadémie MŠK Žilina.

rozhodcovia

Piatkové finále playoff o Konferenčnú ligu UEFA, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Adam Jekkel.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.


pravidlá play-off

V prípade nerozhodného stavu nasleduje predĺženie 2x15 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, nasledujú kopy zo značky pokutového kopu. Na stretnutí bude prítomný aj systém VAR.


Facebook