Branislav Sluka opäť na hosťovanie, tentokrát do Česka
Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Branislav Sluka si po minulosezónnom hosťovaní v Maďarsku vyskúša ďalšiu zahraničnú ligu.

Vedenie MŠK Žilina uvoľnilo v posledných dňoch letného prestupového obdobia 23-ročného krajného obrancu na hosťovanie do Českých Budějovíc, kde bude pôsobiť minimálne do konca aktuálneho ročníka.


braňo mal záujem pokračovať znova v zahraničí

S výnimkou predošlej jarnej časti bol odchovanec Akadémie MŠK Žilina súčasťou kabíny "A"-tímu od sezóny 2017/2018, za ktorý odohral dokopy 106 súťažných stretnutí s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií. Po jarnej výzve menom MTK Budapešť sa tentoraz rozhodol vyskúšať pôsobenie v najvyššej českej súťaži.

"Braňo mal po svojom opätovnom príchode z MTK Budapešť, kedy si na neho pochopiteľne neuplatnil maďarský klub po zostupe opciu na trvalý transfer, ambíciu pokračovať v zahraničí. Cítili sme na ňom, že jeho prioritou je pokračovať niekde za hranicami. Nakoľko sme však na neho doteraz nemali žiadne konkrétne ponuky, pripravoval sa a bol počas leta súčasťou kabíny trénera Jaroslava Hynka. Až teraz v závere augusta prišla ponuka z prvoligových Budějovíc. Vyhodnotili sme si to aj s trénerským štábom a napokon sme súhlasili s hosťovaním do konca aktuálneho ročníka aj s následnou opciou. Braňovi aj pri tomto hosťovaní držíme palce a želáme pevné zdravie," hovorí športový manažér Šošonov Karol Belaník.


lákalo ma zahraničie

Branislav Sluka v doterajších ligových dueloch zväčša začínal na lavičke náhradníkov, prednosť na ľavej strane má pre trénera Jaroslava Hynka aktuálne Kristián Bari.

"Po maďarskej skúsenosti ma lákalo ostať vonku, resp. vyskúšať si znova zahraničie. Som rád za ponuku z Budějovíc, ktoré hrajú kvalitnú českú ligu. Chcem tam, samozrejme, hrávať, ukázať sa v čo najlepšom svetle a po sezóne sa uvidí, ako dopadne hosťovanie. Ďakujem môjmu rodnému klubu, že ma uvoľnilo a znova si môžem vyskúšať zahraničnú výzvu."


Facebook