”B”: V stredu proti Košiciam potvrdiť body z Bratislavy
Futbalisti MŠK Žilina B budú aj počas tohto týždňa v zápasovej permanencii.

Po minulotýždňovej dohrávke a víkendovom voľne ich v stredajšom 14. kole čaká súper z Košíc.

Po takmer dvoch mesiacoch chcú zverenci trénera Vladimíra Veselého využiť domáce prostredie znova naplno a potvrdiť body z Bratislavy.

Stredajší duel, ktorý má výkop už o 12:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Rastislav Jurenka. Vysielať ho bude opäť futbalnet.tv.


novinky u súpera

V stredu zavíta pod Dubeň celok Košíc, s ktorým sa stretne naša rezerva po takmer roku a pol. Náš jediný vzájomný zápas z predošlej sezóny skončil ešte v auguste 2019 najtesnejšou výhrou východniarov po premenenej penalte. Odvtedy sa však toho u súpera veľa zmenilo. S novým, postupne rastúcim štadiónom sa v Košiciach zvýšili aj ambície, ktoré podčiarkli príchody niekoľkých skúsených hráčov z Fortuna ligy. Za všetkých treba spomenúť bývalú michalovskú brankársku oporu Matúša Kiru či ďalšieho hráča zo Zemplína, Jozefa-Šimona Turika. 

V metropole východu ešte pred nútenou prestávkou skončil tréner Marek Fabuľa, mužstvo nateraz vedie jeho bývalý asistent Peter Šinglár. Ten zaznamenal počas víkendu výhru nad Podbrezovou 1:0, ktorá posunula Košičanov na aktuálnu 4. priečku. 


stále stavať na tímovosti

Dôležité tri body po reštarte súťaže si pripísala naša rezerva v dohrávke na bratislavských Pasienkoch, kde zverenci trénera Vladimíra Veselého dokázali zvrátiť nepriaznivé skóre. Navyše na šošonoch nebolo cítiť dlhú prestávku.

"Z môjho pohľadu to bol veľmi dobrý zápas z oboch strán, oba tímy si vytvorili veľa šancí. I keď súper mal svoju kvalitu, my sme boli dobre pripravení a teší ma najmä fakt, že sme dokázali otočiť nepriaznivý stav vo svoj prospech," hovorí kormidelník rezervy k vôbec prvej výhre na ihriskách súperov v aktuálnom ročníku. "Nálada sa výhrou určite zlepšila, ale musíme to krotiť, pretože nás čakajú ešte tri kolá, ktoré chceme rovnako zvládnuť. Sme pokorní a ideme od zápasu k zápasu. Pred nami sú Košice, na ktoré sa poctivo chystáme." Tie rovnako zaznamenali úspešný vstup po reštarte súťaže, ich káder i ambície budú pre žltozelených výzvou. "Chcú hrať o najvyššie priečky. Majú svoju kvalitu, veľmi dobrú defenzívu i skúsené osobnosti v tíme. Ja však verím, že podáme výkon, s ktorým budeme spokojní a ktorý prinesie body do tabuľky."

Mužstvo dokázalo naplno bodovať v Bratislave najmä vďaka tímovosti a bojovnosti. Bude to pod Dubňom o tom istom? "Stále to chceme postaviť na spomínanej tímovosti, pretože aj v Bratislave chalani šliapali, pomáhali si navzájom. Od prvej do poslednej minúty musíme ísť naplno. Potrebujeme byť hlavne zodpovední v defenzíve, pretože Košice majú brejkových hráčov. Doma to poznáme, preto sa chceme vpredu prezentovať dominantnou hrou, tlačiť sa do šestnástky a tam byť dôrazní. Veríme si aj proti Košiciam a radi by sme potvrdili tri body z Bratislavy."

Rezervu čaká opäť ostrý súboj v strede týždňa, zostava tak môže byť podobná ako na Pasienkoch. "Uvidíme, môžu tam nastať zmeny. Po porade s trénerom "A"-tímu, ktorí rozhodne o posilách z prvého mužstva, vyskladáme káder. Verím, že opäť víťazný."


rozhodcovia

Stredajší duel 14. kola, ktorý má výkop o 12:30 hod. na Štadióne MŠK, bude rozhodovať ako hlavný rozhodca Rastislav Jurenka, na čiarach asistujú Matej Zemko a Simeon Vass.


priamy prenos

Facebook