”B”: V sobotu sezónna premiéra, štartujeme proti Šamorínu
Po dvojtýždňovej príprave sa pre žilinské béčko už túto sobotu začína púť novou sezónou. Prvou prekážkou žltozelených v ročníku 2020/2021 bude symbolicky prvého augusta Šamorín, s ktorým sa stretávame po takmer roku. Družina vedená Norbertom Guľom je odhodlaná víťazne sa naladiť na druholigové boje v rámci 15-členného pelotónu.

Sobotné stretnutie so začiatkom o 16:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Filip Malárik.


z kuchyne súpera

Do prvej šestky uplynulej sezóny II. ligy sa klub zo Žitného ostrova nedostal, po prerušení súťaže figuroval na 11. mieste. Šamorínčania na rozdiel od nášho tímu pauzovali oveľa dlhšie, a to už od marca. Náš najbližší súper mal teda viac času na prípravu, v rámci ktorej odohral päť zápasov. V každom z nich Šamorín ťahal za kratší koniec. Zverenci trénera Jána Blaháča postupne prehrali s Vasasom Budapešť 2:5, s béčkom Puskásovej Akadémie 1:5, neuspeli ani proti treťoligovej Marcelovej (2:4), v Gyirmóte to bola prehra 0:4 a v generálke nestačil Šamorín na rezervu Slovana Bratislava, ktorej podľahol tesne 2:3. Hráčsky káder ostal viac-menej pokope, tím posilnil brankár a mládežnícky reprezentant Slovenska Frederik Valach, naposledy pôsobiaci v Petržalke.

Náš "B"-tím sa postaví proti Šamorínu jubilejný desiatykrát. V predošlých deviatich vzájomných zápasoch si oba tímy ukoristili po štyri víťazstvá, raz sa duel skončil remízou. Posledný vzájomný zápas, hraný 1. septembra 2019, sa skončil pod Dubňom výhrou šošonov 3:1.


vlastnými zbraňami za úspešným výsledkom

Zápasu so Šamorínom prechádzala "generálka" proti Trenčínu, s ktorým rezervný tím žltozelených pod vedením Norberta Guľu uhral remízu 2:2. 

"Zápas nám ukázal, že môžeme hrať aj proti top súperovi, môžeme dobre kombinovať a hrať sebavedomo. Samozrejme, vyskytli sa aj slabiny. Na tie si musíme dávať pozor, pretože súper môže každé zaváhanie potrestať," zaspomínal si na minulotýždňové prípravné stretnutie lodivod béčka.

Ako sa zápas s Trenčínom premietol do prípravy pred Šamorínom? "Z chýb sme sa poučili, v tréningovom procese sme sa ich snažili eliminovať. Na dobrých aspektoch hry sme počas týždňa zapracovali, nech sú ešte lepšie. Chceme byť presnejší, istejší na lopte, aby sme dominanciu pretavili do finálneho produktu."

V šesťčlennej nadstavbe si béčko zmeralo sily len s tromi mužstvami. Ostatné tímy dlho pauzovali, a preto budú aj vzhľadom na obmeny kádrov veľkou neznámou. Hneď prvý súper nášho "B"-tímu, Šamorín, je z kategórie nevyspytateľných. "Každý druholigový zápas má svoj príbeh a nie je jednoduchý. Z pohľadu náročnosti to nebude inak ani proti Šamorínu. Každá chyba sa nám môže vypomstiť v podobe nebezpečnej šance či nedajbože gólu v našej sieti. V tomto smere sú druholigové duely podobné, nie je tam veru ľahký zápas," poznamenal na margo budúcich súperov žilinský kormidelník.

Duel proti Šamorínu bude zároveň obnovenou premiérou Norberta Guľu na lavičke "B"-tímu v súťažnom zápase. S akými pocitmi? "V prvom rade pracujem pre klub, osobné pocity idú bokom. Teraz sú v "B"-tíme chalani, ktorých som viedol dva a pol roka v doraste, a už sú zrazu v seniorskom futbale. V mládežníckych kategóriách sme položili nejaké základy, na ktorých budeme ďalej stavať, samozrejme, s vyššou náročnosťou. V princípe sa pre mňa nič nemení, pokračujeme v nastavenej práci."

Čo nám prinesie dobrý výsledok a pozitívny štart do novej sezóny? "Musíme veriť v silu nášho mužstva, v našu kvalitu. Verím, že svojimi zbraňami môžeme hrať zaujímavý futbal a zaknihovať úspešný výsledok," želá si pred zápasom so Šamorínom tréner Guľa.


organizačné pokyny

Na sobotný zápas bude platiť štandardný režim ako pri zápasoch "B"-tímu, teda bude otvorená iba západná tribúna. Sprístupnené budú len sektory B, C cez VSTUP 1 (Treska Bar). Vstupenky na zápas sa budú predávať tradične hodinu pred výkopom:

SOBOTA 1.8. | 15:30 - 17:15 | POKLADŇA MŠK (Športová ulica | pri Holiday Inn)

Vstupné na zápasy II. ligy:

  • NEREGISTROVANÍ: 2€
  • REGISTROVANÍ: 1€ (Klubová karta MŠK)

Držitelia permanentiek (2020/2021) majú vstup na zápas zdarma. 

Upozorňujeme, že aj naďalej je potrebné dodržiavať pri vstupe na štadión všetky bezpečnostné a preventívne opatrenia.


live

Sobotný duel, ktorý má výkop o 16:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný rozhodca Filip Malárik, na čiarach asistujú Patrik Kmec a Dávid Bobko. Zápas si môžete pozrieť naživo na YouTube kanáli MŠKŽilinaTV.

Facebook