”B”: V sobotu nás preverí ašpirant na postup z Liptova
Rezerva Šošonov po úspešnej misii v Poprade privíta na domácom štadióne jedného z adeptov na postup do Fortuna Ligy - Tatran Liptovský Mikuláš. V súboji 26. kola budeme chcieť nadviazať na výkon zo zimnej prípravy, v ktorej sme Liptákov porazili po výsledku 4:2, aj podľa slov nášho kormidelníka to však bude iný duel.

Sobotný duel druhej ligy s výkopom o 16:30 hod. rozhoduje Patrik Papuča. Priamy prenos prinesieme na MŠKŽilinaTV.


obaja potrebujú body

Po nepríjemnej sérii štyroch prehier sme sa v minulotýždňovom dueli proti Popradu vrátili na víťaznú vlnu. Na dobrý výkon by sme chceli nadviazať hneď v ďalšom stretnutí doma proti druhému Liptovskému Mikulášu. Hlavný tréner "B"- tímu Vladimír Veselý potvrdil, že zisk troch bodov je pre chalanov veľkou vzpruhou hlavne pred tak kvalitným súperom, ktorý nás preverí v sobotu. 

"Každé víťazstvo je dobré a povzbudzujúce pre atmosféru v tíme. Určite nám to pomohlo po tých výsledkoch, ktoré sme mali." Rovnako sme konečne prelomili aj ofenzívne trápenie, ktoré nás sprevádzalo v posledných súbojoch druhej ligy. "Vždy je dobré, keď dá tím veľa gólov a rozdelí si ich viac hráčov. Všetky góly či asistencie výrazne pomáhajú pri budovaní sebavedomia u hráčov. So strieľaním gólov sme mali síce menší problém, ale verím, že sme sa týmto výkonom trochu naštartovali," vyhlásil lodivod mladej žltozelenej ekipy, ktorá zaznamenala v tomto ročníku už druhý šesťgólový zápis proti Popradu.

Pozornosť však už presúvame na sobotu, kedy nás čaká protivník z Liptova. "Súper má kvalitný a konsolidovaný káder. Disponuje skúsenými hráčmi, ktorí sú už dlhšie pokope a majú aj svoj štýl, ktorý im funguje. Vyzerá to, že aj v kabíne majú skvelú chémiu, takže aj to im pridáva na pohode a predovšetkým na výsledkoch." V aktuálnom, veľmi vydarenom, ročníku figuruje Tatran momentálne na druhej priečke s iba jednobodovou stratou na vedúcu Banskú Bystricu. Tá má však zápas k dobru.

Situácia si vyžaduje od oboch mužstiev plný bodový zisk, či už na udržanie sa v hre o titul, alebo na vzdialenie sa od zostupových priečok. "Liptovský Mikuláš je určite ašpirantom na postup a minimálne aspoň na druhé miesto. Som si istý, že urobia všetko preto, aby bodovali. Naopak, body potrebujeme ako soľ aj my, a to sľubuje zaujímavý súboj." V čerstvej pamäti máme ešte zimnú prípravu, v ktorej sme Liptákov porazili v šesťgólovej prestrelke 4:2. "Vtedy to bol prípravný zápas, teraz nás čaká ostrý duel o body. Navyše, každý jeden zápas je iný. Niečo však máme napozerané, budeme z neho trochu vychádzať, ale určite to bude odlišné stretnutie," skonštatoval kormidelník, ktorý v minulosti pôsobil v žilinských farbách aj ako hráč.

Do konca súťažného ročníka druhej slovenskej ligy ostáva odohrať ešte štyri kolá. S akými cieľmi do nich ideme? "Spokojný budem, keď skončíme čo najďalej od pásma zostupu. V posledných súbojoch očakávame ťažký boj, ale chceme pozbierať čo najviac bodov," uzavrel šéftréner nášho projektu "B+U19" Vladimír Veselý pred predposledným súbojom, ktorý v tejto sezóne odohráme na našom Štadióne MŠK Žilina.


rozhodcovia

Zápas 26. kola druhej najvyššej ligy s výkopom v sobotu o 16:30 hod. povedie hlavný arbiter Patrik Papuča. Na čiarach mu bude asistovať dvojica Dušan Štofik a Juraj Halíček.


Facebook