”B”: V nedeľu do Bardejova s cieľom bodovať
V rýchlom slede pokračuje cez víkend II. liga, počas ktorého cestujú futbalisti MŠK Žilina B rovnako ako naše prvé mužstvo na východ republiky. V 15. kole sa predstavia v 6-bodovom dueli na pôde Bardejova, ktorý je s rovnakým počtom bodov naším tabuľkovým susedom.

Nedeľný duel, ktorý má výkop o 12:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Matej Choreň.

Stretnutie by mal priniesť v priamom prenose na Facebooku spravodajský portál Ahoj Bardejov.


novinky u súpera

Šošonov čaká v treťom súťažnom dueli po nútenej prestávke súper, v ktorého dueloch padá vôbec najmenej gólov spomedzi tímov II. ligy. Bardejov mal výborný vstup do ročníka, keď zvíťazil v prvých dvoch kolách, no potom prišlo sedemkolové čakanie na ďalšie víťazstvo - a to proti béčku Slovana, ktoré bolo doposiaľ posledné. Po "koronapauze" si však hráči Partizána pripísali dve cenné remízy proti favoritom. Najskôr si delili body po remíze 1:1 so Skalicou a neprehrali ani v Podbrezovej, kde sa skončil duel identicky.

S Bardejovom sme sa naposledy stretli ešte v lete 2019, keď sme v 5. kole po góloch Rusnáka a Kurminowskeho zvíťazili na východe 2:1.


neodísť naprázdno

Dva zápasy, dve výhry a s nimi aj lepšia nálada i pohľad na tabuľku. Zverencom trénera Vladimíra Veselého sa ľahšie dýcha, i keď vedia, že je ešte pred nimi veľa roboty. Tá najbližšia už v nedeľu na východe.

"Sme radi, že sme zvládli prvé dva zápasy a dotiahli sme sa na mužstvá pred nami. Je to v tabuľke poriadne natlačené, bude to ešte zaujímavé." Práve Bardejov je tabuľkovým susedom, čiže nás znova čaká extrémne dôležitý súboj. "Naposledy bodovali v Podbrezovej, majú tam niektorých šikovných hráčov, no opäť sa sústredíme na seba. Vieme, čo nás tam približne čaká, myslím si, že to bude skôr súbojovejší zápas," hovorí tréner, ktorý už zvládol s tímom súboj na ťažkom teréne v Bratislavy. "Môže tam byť nejaká podobnosť, verím, že bude aj podobný výsledok. Sme dobre pripravení, preto dúfam, že podáme výkon, po ktorom neodídeme naprázdno. Bude dôležité neprehrať, aby nám súper neodskočil v tabuľke. Súboje sú náročné a veľmi vyrovnané, pretože hocikedy môže vyhrať každý s každým."

V zápasoch Bardejova padá vôbec najmenej gólov, čo to môže značiť? "Síce veľa gólov nestrieľajú, ale majú slušnú defenzívu, na ktorej to stojí. Tam musíme nájsť recept na jej prekonanie a streliť nejaké góly."

Aj "A"-tím aj "B"-tím hrá počas víkendu na východe. Ako sa to premietne do zostavy? "Uvidíme, ako využije tréner Staňo chalanov v Michalovciach. Podľa toho zareagujeme a vyskladáme zostavu. Po zdravotnej stránke je mužstvo fit a všetci z nášho kádra sú pripravení nastúpiť."


rozhodcovia

Nedeľný duel 15. kola, ktorý má v Bardejove výkop o 12:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný rozhodca Matej Choreň, na čiarach asistujú Patrik Kmec a Lukáš Lauer.

Facebook