”B” | V dueli s Trebišovom sa rozlúčiť s domácou pôdou víťazne

Blížime sa do druholigového finále! Predposledné kolo súťaže a zároveň posledné domáce zvedie pod Dubňom proti sebe dva tímy, ktoré už bojujú prakticky "iba" o čo najlepšie konečné umiestnenie v tabuľke. Každá výhra či každý bod sa však počíta a Šošoni rovnako ako Slavoj Trebišov budú určite chcieť ukončiť sezónu na víťaznej, pozitívnej vlne. Trénera Vladimíra Veselého sme sa okrem iného pýtali, či nás do istej miery motivuje aj možnosť zisku 4. miesta. 

Duel II. ligy s výkopom v piatok o 17:00 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Andrej Chromý. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

FK Slavoj Trebišov

Rok založenia: 1912

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión Slavoja Trebišov (kapacita 3000 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 10. miesto
  • aktuálna sezóna: 11. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:3 (vonku) a 2:1 (doma)
  • aktuálna sezóna: 1:0 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Jakub Sova (obranca | MFK Zemplín Michalovce), Boris Gáll (útočník | FC Košice), Tomáš Vaľovčin (útočník | FK Humenné), Vladimír Kaňuch (útočník | Slávia TU Košice), Danylo Sydorenko (obranca | MFK Spartak Medzev)
  • odchody: Kenneth Ikugar (útočník | FC Spartak Trnava), Balázs Zsemlye (stredopoliar | DVTK/Maďarsko), Ridwan Sanusi (stredopoliar | FK Pohronie)

motiváciou aj historické 4. miesto

Predzápasové interview s kormidelníkom Vladimírom Veselým bolo tentokrát aj o návrate Borisa Krstića, o hráčoch smerujúcich na Majstrovstvá sveta do 20 rokov či o súbojoch na oboch póloch druholigového poradia.

Pán tréner, sériu bez prehry sme natiahli po minulom týždni už na päť duelov. Bol ale výkon s Dolným Kubínom jedným zo slabších v rámci tejto série?

"Áno, síce nás tešia tri body a čisté konto, ale celkovo to nebol dobrý výkon z našej strany. Najväčším problémom bolo prekonať obrannú zónu súpera, boli sme pomalí či nepresní pri zakladaní útoku a chyby sme kopili aj na vlastnej polovici. Z toho potom pramenila nervozita, ktorá sa nám vkrádala na kopačky. Som ale rád, že sme výsledkovo zvládli aj takýto zápas."

Po zranení sa do zostavy vrátil Boris Krstić, ktorý strelil náš jediný presný zásah. Bolo na ňom cítiť, že už chce hrať a dávať góly?

"Určite bolo. On chce hrať stále, no nebol stopercentne fit. Jeho minulotýždňový výkon ešte nebol úplne ideálny, keďže ho stále mierne ovplyvňovalo zranenie. Teší ma, že sa presadil strelecky, lebo je to gólový hráč a už dlhšie si gól nepripísal. Verím, že mu to pomôže."

Teraz nás čaká duel s už zachráneným Trebišovom, ktorému v podstate o nič nejde. Pripravovali ste sa naň inak ako na zachraňujúci sa Kubín?

"Na každého súpera sa zvyčajne pripravujeme podobne, pretože sa chceme presadiť svojou hrou. Vieme, čo môžeme čakať od Trebišova, ale ak chceme uspieť, tak náš výkon musí byť úplne iný, rýchlejší, živší a musíme do toho dať viac energie. Až potom môžeme pomýšľať na úspech."

V hre je stále šesť bodov a my môžeme pomýšľať na 4. miesto, čo by bolo najlepším umiestnením rezervy v rámci na druhej ligy. Je aj to istou motiváciou, hoci možno v menšej miere?

"Naším cieľom je poskočiť v tabuľke čo najvyššie a štvrté miesto by bolo fantastické. Ukazuje to kvalitu kádra a kvalitu hráčov v ňom. Urobíme všetko preto, aby sme sa tam na konci súťaže nachádzali."

V nedeľu odlieta slovenská reprezentácia na Majstrovstvá sveta do 20 rokov a v jej širšej nominácii je napríklad aj kapitán “Béčka” Dominik Šnajder či opora v bráne Samuel Belaník. Ako ich nastaviť, aby boli stopercentne sústredení na Trebišov a neboli už hlavou v Argentíne, ak teda budú nominovaní?

"Aj cez týždeň boli na trojdňovom tréningovom zraze reprezentácie, takže im to bude v hlavách určite rezonovať. Na Majstrovstvá sveta sa len tak ľahko človek nedostane a pre Slovensko to taktiež nie je pravidelná záležitosť. Verím však, že to dočasne hodia za hlavu, pripravia sa na zápas zodpovedne a budú našimi nosnými hráčmi."

Dve kolá pred koncom je to zaujímavé na oboch stranách tabuľky. Keďže my sme mimo z obidvoch bojov, máte tip ako to dopadne v súboji o titul či o udržanie sa?

"Košice využili zaváhanie Prešova, takže to majú vo vlastných rukách. Osobne si myslím, že už to prvé miesto nepustia a postúpia priamo do Fortuna ligy. Na druhej strane súťaže je to ešte zamotané, i keď najhoršie je na tom Dubnica. Okrem nej to bude asi boj o záchranu medzi Račou, Dolným Kubínom a možno Humenným."


vstupenky

Na zápasy II. ligy platí štandardný režim ako pri zápasoch "B"- tímu, otvorená je teda iba západná tribúna. Sprístupnené budú sektory na západnej tribúne cez VSTUP 2 a 4.

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (Ticketportal) alebo cez SMS.

Cena vstupenky je 2 €. Držitelia permanentiek majú vstup zdarma.


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook