”B” | So Šamorínom súboj ofenzívnych tímov. Rozhodne obrana?

Sobota pod Dubňom sľubuje útočný futbal a gólové hody, čo je najlepším lákadlom na druholigový futbal. Šesťgólová prestrelka z uplynulej jari iba potvrdzuje, ako bude asi stretnutie proti FC ŠTK 1914 Šamorín vyzerať. Krátko pred začiatkom večerného súboja "A"- tímu na Zemplíne je to teda ideálna pozvánka na štadión. Budú sa tešiť oba žltozelené tímy? Pretrhnú Šošoni sériu troch domácich zápasov bez výhry?

Duel 11. kola s výkopom v sobotu o 15:00 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Boris Parilák. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

FC ŠTK 1914 Šamorín

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Pomlé Stadium (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 8. miesto
  • aktuálna sezóna: 13. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:0 (v), 3:3 (d)

strhnúť útočný zápas na našu stranu

Pán tréner, čo chýbalo nášmu výkonu na Myjave, aby sme brali body?

"Jednoznačne lepšia práca v šestnástke súpera a premieňanie šancí, ktoré sme mali. Síce ich nebolo veľa, ale góly sme z nich vyťažiť mohli. Tam by som hľadal hlavnú príčinu."

Ako si podľa vás počínal v prvom zápase po návrate Tomáš Hubočan?

"Je to veľmi skúsený hráč a ukázal svoju kvalitu. Priniesol do hry pokoj, dôraz, agresivitu, dobrú rozohrávku a "coaching". Takže sme s jeho výkonom boli spokojní."

Pred nami je domáci duel so Šamorínom, ktorému sa však veľmi nedarí. Čo za tým z vášho pohľadu hľadať?

"Šamorín hrá ofenzívny futbal niekedy aj na úkor defenzívy. Vo väčšom počte útočia, vzadu je to potom viac otvorené a dostávajú góly. Chceme to využiť a ukázať fanúšikom dobrý futbal."

Na druhej strane, aj my máme za sebou dve prehry. Ako veľmi dôležité bude pre nás v sobotu doma vyhrať?

"Už sme stihli postrácať doma veľa bodov. Určite ich teraz chceme získať, ale vieme, že to nebude jednoduché. Vieme, že proti Šamorínu to často býva hore-dole, keďže sa stretnú maximálne útočne ladené družstvá. Urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili."

Rozpis súťaží je v tejto fáze sezóny značne zaplnený aj v strede týždňa, keď sa hrá Slovnaft Cup i UEFA Youth League. Sme na to pripravení?

"Myslím si, že áno. Našťastie nemáme veľa zranených hráčov, a vieme teda vyskladať kvalitné zostavy do všetkých súťaží. Zatiaľ to nevnímame ako nejaký problém."

Spolu s tímom U19 ste absolvovali cestu na Cyprus. Ako hodnotíte samotný zápas či našu východiskovú pozíciu do odvety?

"Je to pohárová súťaž, v ktorej sa počíta najmä výsledok. Ten sme doniesli do odvety sľubný, teraz, samozrejme, je naším cieľom potvrdiť to a postúpiť ďalej."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A - C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook