”B”: S Trebišovom nutnosť bodovať naplno
Netradične v strede týždňa pokračuje II. liga svojím 9. kolom, v ktorom sa predstavia futbalisti MŠK Žilina B na domácej ploche proti Slavoju Trebišov. Po nevydarených výsledkoch a bodových stratách na domácom trávniku je potrebné proti východniarom bodovať naplno. Rezerva si chce konečne po takmer dvoch mesiacoch pripísať plný bodový zisk.

Stredajší duel s výkopom o 15:30 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Igor Valent.


novinky u súpera

Ďalším protivníkom našej rezervy bude tradičný účastník II. ligy - Slavoj Trebišov. Východniari disponujú skúsenejším kádrom vedeným Ondrejom Desiatnikom, ktorý preferuje futbal založený na pozornej obrane. Výkony Slavoja sú v tejto sezóne zatiaľ na vážkach, naplno sa mu podarilo bodovať iba doma, keď zdolal Bardejov aj naposledy Šamorín zhodne 1:0. K tomu si pripísal dve deľby bodov proti Dubnici a Košiciam a nestačil na trojicu Banská Bystrica, Skalica a Podbrezová.


musíme vyhrať

Zverencom trénera Norberta Guľu sa pri pohľade na tabuľku momentálne nedýcha ľahko. Ani v Podbrezovej sa nám nepodarilo bodovať, čo znamená pre "Béčko" tretiu porážku v rade.

"Určite je to nepríjemná situácia. Na druhej strane, aj v budúcnosti budú hráči s istotou pociťovať tlak na výsledok a herný výkon. Uvidíme, ako to zvládneme v stredu, pretože treba na rovinu povedať, že potrebujeme výhru a tri body."

Doma hráme aktívne, vytvárame si množstvo šancí, ale aj keď ich premeníme na góly, súper dokáže odpovedať. Ako konečne uspieť? "Trebišov je kompaktné mužstvo, kde prevažuje defenzíva nad ofenzívou. Majú tam individuality v prechode do rýchlych útokov. V obrane ich zdobí dobrá kompaktnosť, tímovosť a slušná organizácia hry. My budeme musieť hrať tak, aby sme tento obranný blok prekonali. Nielen prekonali, ale aby sme boli aj efektívni a góloví."

Ako sa premietne do zostavy to, že sa hrá netradične v strede týždňa? "Určite nastúpia aj chalani z "A"-tímu, ktorí neboli úplne vyťažení. Verím, že svoju kvalitu a dobré výkony z prvej ligy prenesú aj do druhej ligy a pomôžu nám. Naozaj to teraz potrebujeme." Aj pre Trebišov je vo vyrovnanej tabuľke každý bod cenný. "Každý zápas je pre nás aktuálne šesťbodový, náročný. Každý súper má určitý spôsob hry, ktorý preferuje. A proti tomu sa budú musieť naši chalani presadiť."

V Podbrezovej naposledy nastúpili aj dlho chýbajúce mená. "Dokopy sa dáva Vlado Majdan aj Jano Krkoška. Trénujú a zvyšujú postupne svoju záťaž. Verím, že budú čím skôr stopercentne fit a znova sa stanú plnohodnotnou súčasťou tímu," dodáva tréner rezervy Norbert Guľa.


Stredajší duel 8. kola so začiatkom o 15:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Igor Valent, na čiarach asistujú Anton Hrenák a Tomáš Ralbovský. 


Facebook