”B”: Rezerva v sobotu pod Tatrami proti organizovanému súperovi
Posilnené víťazstvom nad Podbrezovou cestuje béčko MŠK Žilina v sobotu pod Tatry, kde si v rámci 12. kola II. ligy zmeria sily s Popradom. Súboj dvoch tímov z popredných priečok tabuľky sľubuje aktraktívne meranie síl, po ktorom nechcú odísť černákovci domov s prázdnymi rukami.

Sobotné stretnutie s úvodným výkopom o 15:00 bude viesť arbiter Adam Somoláni.


Žilinská rezerva sa v Národnom tréningovom centre stretne s klubom, ktorý sa v ére samostatnosti dlho pohyboval v nižších poschodiach slovenského futbalu. Od roku 2014 hrá FK Poprad nepretržite v druhej lige a postupom času sa zaradil medzi jej popredné mužstvá. V predchádzajúcej sezóne Podtatrancom takmer vyšiel postup do Fortuna ligy. Prvý barážový zápas s Trenčínom vyhrali 2:0, v odvete však podľahli súperovi 1:4 a ostali tak v druhej lige aj v aktuálnej sezóne. V tej zatiaľ Poprad vyhral 8 zápasov, prehral tri a na tretej priečke má pred naším béčkom náskok troch bodov. 

V minulej sezóne sa béčko MŠK stretlo s Popradom dvakrát. Na domácom trávniku sa duel skončil remízou 1:1 a pod Tatrami sa zrodila tesná prehra nášho tímu 0:1.


zodpovedne za dobrým výsledkom

Žilinská rezerva je pred zápasom s Popradom dobre naladená, veď zdolala rozbehnutú Podbrezovú presvedčivo 4:1. Proti "železiarom" sa hetrikom zaskvel poľský legionár Kurminowski, ktorému jedným presným zásahom sekundoval Gerebenits. "Myslím si, že sme zápas zvládli herne aj výsledkovo až na nejakých 10 - 15 minút začiatkom druhého polčasu, kedy sme inkasovali kontaktný gól. Takých situácií sa musíme vyvarovať, lebo zápas sme mali dobre rozbehnutý a zbytočne sme sa dostali do zložitejšej situácie. Avšak teší ma reakcia mužstva, strelili sme ďalšie dva góly a zápas sme dotiahli do víťazného konca," oživil spomienky na predchádzajúci duel tréner béčka Peter Černák.

O pár týždňov sa druhá liga prehupne do odvetnej časti, predtým však musíme vyzvať ešte štyroch súperov. Prvým z nich je Poprad, ktorý v predchádzajúcich dvoch sezónach neskončil v tabuľke horšie ako na treťom mieste. Na ňom figuruje aj pred meraním síl s béčkom MŠK Žilina. "Každý zápas je ťažký a žiadny súper nie je ľahký, či je v tabuľke hore alebo dole. V prípade druhej ligy ide o náročnú súťaž. Poprad hral v minulej sezóne baráž o postup do prvej ligy, čo mu síce nevyšlo, ale myslím si, že má dobré mužstvo, hrajú solídny futbal, takže nás nečaká vôbec nič ľahké."

Kým Podbrezovú zaskočili černákovci výborne zvládnutými protiútokmi, možno v prípade Popradu očakávať niečo podobné? "Určite sme si rozobrali súpera tak, ako si každý rozoberá nás, ale budeme sa snažiť využiť niektoré veci. Myslím si, že Poprad má naozaj dobré mužstvo so silnými individualitami a hlavne je dobre organizované," poznamenal smerom k najbližšiemu súperovi lodivod béčka.

Aké atribúty majú dopomôcť nášmu béčku k tomu, aby spod Tatier neodchádzalo s prázdnymi rukami? "Z našej strany určite dobré nastavenie do zápasu, dobrý postoj, plnenie si svojich úloh, zodpovednosť za svoj výkon a výkon celého mančaftu. Cez toto všetko sa budeme chcieť dopracovať k dobrému výsledku," povedal na záver kormidelník Peter Černák.

Pred duelom kabína nehlási žiadne zranenia, všetci by mali byť na súboj proti Popradu pripravení. 


Sobotný duel s úvodným výkopom o 15:00 bude viesť ako hlavný arbiter Adam Somoláni spoločne s asistentmi Miroslavom Benkom a Tomášom Ralbovským. 

Facebook