”B”: Proti favoritovi z Bystrice sa pripraviť najmä na osobné súboje
Aktuálna reprezentačná prestávka sa nedotýka II. ligy, ktorá má počas víkendu na programe svoje 6. kolo. V ňom sa futbalisti MŠK Žilina B predstavia vo Zvolene, kde hráva domáce zápasy jeden z ašpirantov na postup - Dukla Banská Bystrica. Šošoni posilnení aj o hráčov "A"-tímu budú chcieť prekvapiť favorita a posunúť sa v tabuľke vyššie.

Sobotný zápas, ktorý má výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš.


z kuchyne súpera

Banskej Bystrici ušla minulú sezónu doslova o vlások baráž o Fortuna ligu, keď ju predbehla Dubnica. Najvyššie ambície ale potvrdzujú "vojaci" aj v aktuálnom ročníku. Dukla v prvých piatich kolách zvíťazila až v štyroch prípadoch - nad béčkom Slovana 4:0, v Dubnici 1:0, nad Trebišovom 6:1 a uspela aj naposledy v prestrelke proti Podbrezovej (4:3). Pozíciu favorita potvrdila Dukla aj v Slovenskom pohári, kde postúpila do ďalšieho kola po výsledku 11:0 cez Pliešovce. Jediným premožiteľom v aktuálnej sezóne sa stala Skalica, ktorá zvíťazila vo Zvolene nad Bystricou 3:2. Bystričania sú tak v tabuľke druhí, práve za Záhorákmi.


vysoký počet reprezentantov zrkadlom práce

Počas minulého víkendu v súboji s Dubnicou zverenci trénera Norberta Guľu vyhrávali, ale aj prehrávali. Napokon z toho bola remíza, ale hlavne zlepšený výkon, ktorý dáva prísľub do ďalších kôl.

"Jedna vec je výsledok, druhá sú samotné parametre hry, ktoré boli fajn. Mali sme najviac prihrávok spomedzi všetkých mužstiev, premietlo sa to aj do dominancie na trávniku. Samozrejme, treba to potvrdiť výsledkom, čo sa nám zatiaľ nedarí, ale je na čom stavať. Ostáva nám len vyvarovať sa dorasteneckým, individuálnym chybám, za ktoré nás súperi v II. lige trestajú. Dubnica hrala v baráži o ligu a my sme sa napriek tomu dokázali proti nej presadiť." Práve Bystrica jej v minulom ročníku sekundovala a aj teraz sa pohybuje na špici tabuľky. "Áno, súper je to ťažký, poskladaný z viacerých skúsených hráčov. Hráme vo Zvolene, uvidíme, ako na tom bude tamojší terén. Každopádne to budeme musieť postaviť aj na iných princípoch hry. Určite chalanov pripravíme na to, že to bude o osobných súbojoch." 

Práve u súpera, hoci patrí medzi najnáročnejších, potrebujeme odčiniť straty bodov z domácej plochy. "Vonkajšie zápasy sú pre mladých hráčov vždy veľmi náročné, to je ale nadstavba - za polroka, rok môžu byť takýmito stretnutiami pripravení na I. ligu. My ako tréneri sa s tým musíme vysporiadať a prijať niekedy aj individuálne chyby, znášať aj to, že niekedy to neprinesie želaný efekt v podobe výhry."

Tréningový proces "B"-tímu bol rovnako počas týždňa ovplyvnený reprezentačnými povinnosťami hráčov. "Ostalo nám veľmi málo chalanov, no odzrkadľuje to asi kvalitu, akou sa tu robí. Trénujeme spoločne s "A"-tímom, dokonca sme pri niektorých herných cvičeniach zobrali aj chalanov z "19"-tky. Je to len dobré pre chalanov z projektu, keď vidia, ako sa pracuje v prvom mužstve. Určite je to pre nich motivácia." Reprezentanti tak chýbali v predošlých dňoch aj kormidelníkovi "B"-tímu. "Hráči prišli vo štvrtok, resp. v piatok. Ideme skladať z 24-25 hráčov dva tímy - jeden pôjde do Popradu hrať I. ligu staršieho dorastu, s druhým zabojujeme proti Bystrici. Verím, že budeme po víkende v oboch prípadoch spokojní," dodáva šéftréner projektu "B"+U19.


Sobotný zápas má vo Zvolene výkop o 16:00 hod., rozhodovať ho bude ako hlavný rozhodca Bálint Kišš, na čiarach mu asistujú Roman Poracký a Dávid Bobko.

Facebook