”B”: Proti Skalici sa vyvarovať lacným chybám a konečne bodovať naplno
Už svojím 7.kolom pokračuje počas víkendu II. liga, ktorá sa bude hrať opäť na Štadióne MŠK. A znova privítame náročného súpera, tentoraz celok zo Skalice, ktorý sa drží na špici ligy. Futbalisti MŠK Žilina B nutne potrebujú víťazný impulz, hoci to proti Záhorákom jednoduché nebude.

Nedeľný zápas, ktorý má výkop tradične o 10:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Kristián Micheľ.


súper zo záhoria

Po Dubnici a Banskej Bystrici sa mladým šošonom postaví do cesty ďalší z horúcich ašpirantov na postup do najvyššej súťaže. Skalicu zachytil úvod ročníka vo výbornej forme, keď až do minulého víkendu nepoznala premožiteľa a s piatimi výhrami (nad Petržalkou 3:0, Slovanom "B" 2:1, Dubnicou 2:0, Bystricou 3:2 a Trebišovom 3:1) kraľovala druhej najvyššej súťaži. Práve minulo-týždňová porážka proti Podbrezovej (3:4) bola vôbec prvá pre zverencov Jozefa Kostelníka v aktuálnej sezóne a odsunula ich v priebežnej tabuľke na 2. miesto. 


potrebujeme dostať víťazný impulz

Ani tri strelené góly na ihrisku súpera neznamenali pre šošonov počas minulého víkendu vo Zvolene zisk čo i len bodu. Po Dubnici či naposledy Bystrici by zverenci trénera Norberta Guľu potrebovali víťazný impulz ako soľ.

"Druhá liga je viac o súbojoch než tá prvá. Nedostatky v tomto aspekte u mladých chalanov ešte cítiť a nejde to zmeniť zo dňa na deň. Aj v Bystrici sme odohrali slušný prvý polčas, ale rozhodujúce veci v pokutovom území sme jednoducho nezvládli. Aj situácie, o ktorých sme si hovorili, že prídu. O to viac ma to mrzí. Polčas sme pokojne mohli vyhrať 3:1, ale napriek tomu sme ho prehrávali. Verím, že si hráči zoberú naše slová k srdcu a poučia sa z nich."

Šesť inkasovaných gólov je príliš veľa, čo preto zlepšiť v defenzívnej činnosti pred nedeľou? "Súperi nám veľmi často zakončujú. Skúsenejší hráči si to vedia postrážiť telom, ťažko niečo mladým vyčítať a zvaliť to na niekoho konkrétneho. Chyby však musíme jednoznačne minimalizovať. Mladíci sa z nich teraz učia a raz v I. lige ich už robiť nemusia."

Čo budeme potrebovať k trom bodom, ktoré by sa veľmi zišli nielen do tabuľky, ale aj kvôli sebavedomiu mužstva? "Verím, že tam necháme všetko, vyvarujeme sa dorasteneckým chybám a v pokutovom území budeme premieňať šance. Aj s Dubnicou doma sme mali tutovku za stavu 1:0, nedali sme a o chvíľu sa nám to vypomstilo gólmi v našej sieti. V II. lige vás dokáže potrestať súper aj z polo-šance. Naopak, my z čistej príležitosti neskórujeme. Toto nás momentálne stojí body. Verím však, že to zlomíme len trpezlivosťou a svojou hrou."

Súboje so Záhorákmi bývajú už tradične ofenzívnym divadlom, ktoré v posledných rokoch výsledkovo ovláda domáci tím. "Proti Skalici potrebujeme okrem parametrov hry, ktoré doma vieme docieliť, aj výsledok. Víťazstvá každého motivujú, posúvajú. Určite ideme do zápasu s cieľom vyhrať. Chalani potrebujú dostať impulz, že to ide a že našou náročnosťou vieme vyhrať zápas. Skalica je znova kvalitný súper so skúsenými hráčmi, ktorí už majú čo-to odohraté v II. lige. Každý súper má však svoje slabiny a tie sa budeme snažiť v nedeľu využiť."


Nedeľný zápas má výkop tradične o 10:30 hod., rozhodovať ho bude ako hlavný rozhodca Kristián Micheľ, na čiarach mu asistujú Simeon Vass a Dávid Bobko.


organizačné pokyny

Počas zápasu bude platiť režim stretnutí "B"-tímu, a teda bude otvorená iba západná tribúna. Sprístupnené budú iba sektory B a C (západná tribúna), pričom vstup do nich bude umožnený iba cez VSTUP 2.


Pokladňa MŠK (Športová ulica) bude otvorená v nedeľu od 9:30 - 11:15 hod.


Duel si tentokrát môžete pozrieť naživo prostredníctvom Futbalnetu.

Facebook