”B”: Proti Petržalke o prinavrátenie gólovej a víťaznej radosti
Po neúspechu v Komárne sa "B"-tím MŠK Žilina predstaví opäť na domácom trávniku. Béčko chce v 3. kole II. ligy odčiniť prehru proti značne obmenenej a omladenej Petržalke, s ktorou sa zverenci Norberta Guľu stretnú v tom istom dejisku opäť po piatich mesiacoch. Cieľ žltozelených je jasný - nepustiť body dolu Váhom.

Nedeľný domáci zápas s tradičným začiatkom o 10:30 hod. bude viesť Lukáš Dzivjak ako hlavný rozhodca.

Na zápas budú otvorené sektory B a C (západná tribúna), vstup do nich bude možný iba cez Treska Bar (VSTUP 1).


z kuchyne súpera

Klub sídliaci na pravom brehu Dunaja sa po prerušení ligy v marci pasoval s neistou budúcnosťou. U čiernobielych vtedy skončilo viacero opôr, z tých známejších napríklad Kristián Kolčák, František Kubík či Frederik Valach. Funkcionári sa pred novou sezónou rozhodli vyskladať mladý káder okolo dvojice skúsených hráčov Lukáša Gašparoviča a Borisa Turčáka. Petržalčania zmenili aj trénera - Vladimíra Koníka vystriedal Ladislav Pecko, ktorý naposledy pôsobil pri ružomberskom béčku. Odtiaľ si doviedol aj tri posily. V Petržalke z Ružomberka hosťuje trio Jakub Kudlička, Viktor Jedinák, Martin Huba. Ďalšia trojica prišla zo Spartaka Trnava v rámci spolupráce, a to Oliver Burian, Alexander Horvát a Štefan Molnár. Káder vystužil aj Samuel Jenat z Podbrezovej a ešte pár domácich odchovancov. 

Petržalčania sa na novú sezónu pripravovali v štyroch zápasoch, dokázali však zvíťaziť len v jednom - proti béčku bratislavského Slovana. V lige zverenci trénera Pecka nezdolali náročné prekážky - najskôr v Skalici prehrali 0:3, ešte vyšším gólovým rozdielom podľahli doma Podbrezovej 0:4.

Žilinská rezerva sa stretne s Petržalkou piatykrát. V predchádzajúcich štyroch dueloch sa oba tímy tešili z výhry dva razy, pričom žltozelení v oboch prípadoch vyhrali "na nulu". S Petržalkou sme sa v minulej sezóne stihli stretnúť dvakrát - najskôr sme u súpera prehrali 1:3, v jarnej odvete sme gólom Adriána Kaprálika zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0.


aby mala naša hra opäť gólový efekt

V Komárne sa zverencom Norberta Guľu nepodarilo nadviazať na vydarenú premiéru proti Šamorínu. Pri sútoku Váhu a Dunaja sa žltozelení gólovo nepresadili, a preto, logicky, nemohli pomýšľať na body. "Niečo sme videli voľným okom, ďalšie veci nám ukázala analýza. Príčiny neúspechu treba jednoznačne pomenovať. Zistili sme, že vrchní hráči nepodali ideálne výkony, nedostávali sme sa do predfinálnej a finálnej fázy. Išlo nám iba zakladanie útoku," poznamenal k duelu s Komárnom lodivod Projektu.

Zlepšovanie koncovky bolo teda leitmotívom prípravy na ďalšieho súpera. "Na jednej strane sú tu systémové veci, na tej druhej zas individuálne výkony. Hráči musia jednoducho ukázať pridanú hodnotu, prísť s vlastnými riešeniami, ktoré sú pre mužstvo dôležité. Toto nám trošku v Komárne chýbalo, preto sme sa zamerali aj na tento aspekt hry."

Čo zápas, to iný priebeh. Aký duel možno očakávať proti Petržalke? "Očakávame otvorený, útočný futbal. Bude to, ako vždy, náročný zápas, veď v druhej lige niet ľahkého súpera. Musíme byť preto stopercentne pripravení po všetkých stránkach. Hráčov nastavíme tak, aby hrali svoju hru, neprispôsobovali sa súperovi, a aby mala naša hra opäť aj gólový efekt." Nášmu najbližšiemu súperovi svietia v tabuľke dve nuly - v kolónke víťazstiev i v počte strelených gólov. Žltozelení sa budú chcieť vrátiť na víťaznú vlnu, súper zas zmazať spomínané dve nuly v tabuľke.  "Obidve mužstvá chcú uspieť. Nikto nejde do zápasu s tým, že chce prehrať. Tak súper, ako aj my, sme namotivovaní, preto očakávam behavý futbal s množstvom šancí na oboch stranách. Verím, že sa presadíme viackrát ako súper," želá si žilinský kormidelník.

Čo bude proti Petržalke kľúčom k úspechu? "Presná, kombinačná hra, trpezlivosť, dobré individuálne riešenia situácií v poslednej tretine ihriska a v neposlednom rade pokoj v zakončení," dodal na záver tréner Norbert Guľa, ktorému bude v nedeľu chýbať iba zranený Samuel Farský.


organizačné pokyny

Počas zápasu bude platiť režim ako pri stretnutiach "B"-tímu, teda bude otvorená iba západná tribúna. Sprístupnené budú iba sektory B a C (západná tribúna), pričom vstup do nich bude umožnený iba cez VSTUP 1 (Treska Bar).


Nedeľný zápas, ktorý sa na domácom Štadióne MŠK začína tradične o 10:30 hod., povedie ako hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak, asistovať mu budú Peter Mihalík a Simeon Vass.


priamy prenos

Facebook