”B” | Prelomiť smolu a proti Komárnu už konečne bodovať naplno
Nedarí sa, nejde to, a tak neprichádzajú ani body. Odraziť od dna sa môžeme najlepšie domácim trojbodovým zápasom. A taký je aj podľa trénera Veselého náš plán. Jeho zverenci sa ho zo všetkých síl pokúsia naplniť už v sobotu proti štvrtému tímu tabuľky - KFC Komárno.

Duel 9. kola II. ligy má výkop na Štadióne MŠK Žilina o 14:30 hod. Povedie ho hlavný rozhodca Matej Choreň.


o súperovi

KFC Komárno

Rok založenia: 1900

Klubové farby: fialová a biela

Štadión: Štadión KFC Komárno (kapacita 1 250 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 4. miesto (12 bodov po 7. kolách)
  • minulá sezóna: 4. miesto (59 bodov)

Vzájomné zápasy: 

  • minulá sezóna: 1:1 (v) a 1:1 (d)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Peter Štepanovský (FC Zbrojovka Brno/Česko), Dominik Špiriak (bez klubu), Matej Chorvát (MŠK Námestovo), László Láky (Komáromi VSE/Maďarsko), Benedek Kalmár (Puskás Akadémia FC II/Maďarsko)
  • odchody: Patrik Abrahám (FK Pohronie), František Chmiel (1. SC Znojmo/Česko), Dávid Špak (Slavoj Trebišov), Lukáš Leckéši (ŠKF Sereď), Branislav Cicho (FKM Nové Zámky), Martin Jurina (MŠK Námestovo), Vasil Vashkeba (bez klubu), Michal Petráš (bez klubu)

od prvej do poslednej minúty naplno

Ani zlepšená hra nám v predchádzajúcom stretnutí tri body nepriniesla. O tom ako to zmeniť, naštartovať sa a už proti Komárnu bodovať naplno sme sa porozprávali s trénerom "Béčka" Vladimírom Veselým.

Pán tréner, uplynulý zápas s Pohroním mal po výbornom prvom polčase napokon trpkú príchuť. Ako sa snažíte držať morálku a psychické sily mužstva?

"Stále sa snažíme poukazovať na dobré veci, ktoré sa v zápase objavili. Teraz proti Pohroniu to bol najmä prvý polčas, ktorý bol z našej strany veľmi kvalitný. Či už čo sa týka prechodovej fázy, defenzívy, ale predovšetkým finalizácie. Na tomto to chceme stavať. Samozrejme, druhý polčas už následne z našej strany nebol vôbec ideálny. Bolo v ňom viac súbojov, domáci tím zjednodušil hru a dostával sa častejšie do našej šestnástky. Aj s tým sme si však poradili. No veľmi nás mrzia dve gólové situácie, pri ktorých sme zlyhali."

Aktuálne sme síce na chvoste tabuľky, ale nie s veľkou stratou. Situácia sa však môže rýchlo obrátiť ako v minulom ročníku. Čo nás môže naštartovať?

"Jedine lepšie výsledky. Predovšetkým potrebujeme dobrý výsledok z domáceho prostredia, kde si už nemôžeme dovoliť zaváhania. Bodov sme už v úvode sezóny postrácali viac ako dosť. Musíme ukázať oveľa väčšiu silu, ako tomu bolo doteraz. Verím, že nám to potom pomôže sa naštartovať."

Na domácom trávniku nás v sobotu preverí štvrtý tím tabuľky z Komárna, ktorý má na konte zatiaľ iba jednu prehru. Čo vtedy na nich platilo pri prehre so Šamorínom?

"Komárno má výhodu, že má konsolidovaný káder, ktorý hrá dlhšie pokope. Sú dobre zohratí a majú dobré štandardné situácie, o ktoré sa opierajú. Podobne ako v Pohroní sa ale chceme presadiť svojimi vecami, ktoré sme počas týždňa trénovali. Verím, že sa to prejaví aj v samotnom stretnutí."

Najdôležitejší bude opäť vstup do zápasu. Emócie a energia ako minulý týždeň ale budú potrebné počas celého duelu. Je to tak?

"Určite, správne nastavení musíme byť od prvej do poslednej minúty. Nemôžeme stratiť koncentráciu ako na konci duelu s Pohroním."

Z posledných piatich vzájomných zápasov sa až štyrikrát zrodila remíza 1:1. Pri aktuálnej situácii nám to však stačiť nebude...

"Najmä na domácom trávniku už body strácať nemôžeme. Tabuľka ukazuje jasne - musíme bodovať. Potrebujeme to zlomiť a získať tri body. Za tým pôjdeme a taký je náš cieľ."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo klasicky na internetovej platforme Niké TV.


Facebook