”B” | Pred nami ďalší nováčik, tentokrát z Považia. Potvrdíme dobrú formu?

Zo série štyroch jarných duelov proti nováčikom druhej ligy v rade máme úspešne za sebou polovicu. Výborné je, že už teraz z nich máme na konte viac bodov ako na prelome júla a augusta. V nastavenom trende chceme pokračovať aj v tom treťom v poradí. Proti Považskej Bystrici to bol síce v lete výsledkovo zdanlivo vyrovnaný duel, no Šošoni doň vstúpili hrozivo a práve na vstup do zápasu apeluje v predzápasovom rozhovore tréner Vladimír Veselý. Kam sme podľa neho posunuli od spomínaného 5. kola? Dozviete sa v preview nižšie.

Duel 20. kola II. ligy s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Boris Parilák. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

MŠK Považská Bystrica

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a biela

Štadión: Štadión MŠK Považská Bystrica (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: postup z III. ligy Západ (1. miesto)
  • aktuálna sezóna: 11. miesto (24 bodov)

Vzájomné zápasy: 2:3 (v)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Dávid Guba (TJ Jednota Bánová | útočník), Richard Pečarka (MŠK Žilina | obranca), Peter Ďungel (MFK Tatran Liptovský Mikuláš | stredopoliar), Marek Teplan (MŠK Žilina | brankár), Mário Mihál (FC Spartak Trnava | obranca), Roman Zemko (MFK Dynamo Dolný Kubín | stredopoliar), Roland Gerebenits (FC Petržalka, útočník)
  • odchody: Matej Slávik (MŠK Žilina | brankár), Šimon Gábriš (1. SK Prostějov/Česko | obranca)

kvalitná lavička vie rozhodnúť

Dobrá forma, kvalitní náhradníci a značný posun od leta. To sú nosné témy predzápasového rozhovoru s koučom rezervy Vladimírom Veselým.

Pán tréner, šesť bodov z prvých dvoch jarných kôl a navyše, zimná príprava bez prehry. Čo je podľa vás za našou aktuálnou formou?

„Vidím za tým práve kvalitnú zimnú prípravu. Systematicky sme sa venovali a stále sa venujeme princípovým veciam. Je vidieť, že chalani to prenášajú aj do samotných stretnutí. Tým pádom sa nám momentálne darí. Takže najviac je za tým podľa mňa prenos vecí z tréningu aj do zápasov.“

Po zápase v Rači ste spomínali ako rozhodujúci faktor silnú lavičku. Je to podľa vás vo vyrovnanej druhej lige dôležité?

„Pre mňa je to kľúčové. V prvých jarných kolách sme mali na lavičke rozdielových hráčov, ktorí priniesli na ihrisko minimálne takú istú kvalitu ako hráči, ktorí nastúpili v základnej zostave. Kvalitná lavička vie vo veľa prípadoch rozhodnúť stretnutie.“

Je to aj pre vás ako trénera jednoduchšie, keď viete, že máte zbrane aj na lavičke náhradníkov?

„Pre trénera je to skvelé. Samozrejme, pred duelom máme menšiu dilemu, koho postaviť do základu a koho vynechať. Vieme však, kto ako reaguje, keď nastúpi do zápasu. Sú hráči, ktorí nastúpia zo striedačky fantasticky, ale sú aj hráči, ktorí s tým majú trochu problém a lepšie sa im hrá od začiatku. Na tomto ale musia pracovať, pretože v kariére sa im môže stávať, že budú na lavičke náhradníkov a z nej budú musieť potiahnuť družstvo.“

Na programe máme domáci súboj s Považskou Bystricou. Ako vidíte naše šance na predĺženie neporaziteľnosti?

„Ako zvyknem hovoriť - my chceme a musíme zvládať domáce súboje. To je pre nás priorita. Aj tento duel chceme vyhrať, takže pôjdeme doňho s tým, aby pre nás skončil úspešne, trojbodovo.“

Keď sa pozrieme späť na august a prehru na pôde Považskej, tak naše momentálne rozpoloženie sa odvtedy posunulo úplne niekde inde. V čom je najväčšia zmena?

„Teraz je to úplne iný tím. Celé družstvo je zohratejšie a na nových hráčoch ako Krstić, Kudlička, Essomba či Ndjeungoue, ktorí sa vtedy do toho len dostávali, teraz vidno veľký progres. Veď viacerí z nich už majú za sebou aj štarty v prvom tíme. V momentálnej fáze máme s nimi oveľa väčšiu kvalitu ako v spomínanom auguste.“

Považania majú za sebou dve jarné remízy, ktoré sa ale proti súperom ako Šamorín a Petržalka rátajú. Spolu s kvalitnou zimnou prípravou majú rovnako vcelku dobrú formu. Ako teda eliminovať ich zbrane?

„Predovšetkým musíme byť aktívni. Od prvej minúty musíme súpera aktivitou nútiť k chybám. Taktiež treba byť dôrazný, agresívny a tlačiť sa do brány. Toto bude recept na to, aby sme boli úspešní.“


vstupenky

Na zápasy II. ligy platí štandardný režim ako pri zápasoch "B"- tímu, otvorená je teda iba západná tribúna. Sprístupnené budú sektory na západnej tribúne cez VSTUP 2 a 4.

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (Ticketportal) alebo cez SMS.

Cena vstupenky je 2 €. Držitelia permanentiek majú vstup zdarma.


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy na Niké TV.


Facebook