”B”: Pod Dubňom ideálna príležitosť na ”reštart” sezóny proti Dubnici
Začiatok novej sezóny v II. lige nám nevyšiel výkonmi a rovnako ani výsledkami. Pred nami sú však domáce zápasy so súpermi z Dubnice a Námestova, od ktorých by sme sa mohli odraziť k lepším výsledkom i postaveniu v tabuľke. Už v nedeľu sa teda na Štadióne pod Dubňom pokúsime o "reštart" sezóny a znovunakopnutie žilinskej víťaznej mentality.

Taktovku nad nedeľným súbojom s výkopom o 10:30 hod. prevezme hlavný rozhodca Pavol Greško.


tímovosť a obeta ako v "A"-tíme

Po štyroch kolách novej sezóny to zatiaľ vyzerá inak, ako sme si predstavovali. S trénerom rezervy Vladimírom Veselým sme sa pozreli na niektoré podstatné aspekty nepodareného úvodu ročníka a aj na cestu, ako sa z tejto situácie dostať von.

"Musíme sa vrátiť k poctivému futbalu, kedy sa budú všetci zapájať do defenzívy. S týmto sme mali v posledných stretnutiach trochu problém. Verím ale, že mužstvo má dostatočnú kvalitu na to, aby sme sa mohli posunúť vyššie. Niekedy by sme však potrebovali aj kúsok šťastia, aby sme nejakým dobrým zápasom zlomili túto nevydarenú sériu. Čo sa týka prístupu chalanov k tréningom, tam nemám čo vytknúť. Všetci makajú, uvedomujú si vážnosť situácie a chcú to čo najrýchlejšie zlomiť," ozrejmil chýbajúce veci v našej hre náš bývalý hráč.

V poslednom období často inkasujeme po individuálnych chybách. Je to nervozitou, alebo vekom? "Je pravda, že niektorí hráči ešte len debutujú v seniorskom futbale, ale je to aj o organizácií defenzívy napríklad pri štandardných situáciách. Chýba nám dôslednosť pred vlastnou i súperovou šestnástkou, na to chalanov stále upozorňujeme. Bohužiaľ, zatiaľ v tomto zaostávame, ale stále verím, že do ďalších zápasov dokážeme odstrániť." Takéto chyby sa odzrkadľujú aj na našom skóre, kde nám svieti už rovných desať inkasovaných gólov.

Na prvý pohľad to vyzerá tak, ako keby u chalanov chýbala aj tímovosť a snaha obetovať sa pre mužstvo. "Prvý tím nám presne ukazuje, akým smerom sa žilinský futbal chce uberať. Je to o obetavosti, to je základ. Hráči v "A"-tíme ťahajú za jeden povraz a my to potrebujeme dostať aj do našich chalanov. Musíme však zabrať na defenzíve, pridať šprinty, zblokované strely, atď. Vidím, že na tréningoch sa v tom stále zlepšujeme a verím, že to bude už len lepšie a lepšie," konštatuje žilinský kormidelník so skúsenosťami aj z Česka.

Aktuálne nás čakajú dva domáce súboje (proti Dubnici a Námestovu), ktoré môžeme považovať za ideálnu príležitosť chytiť sa herne či bodovo. "Samozrejme, v domácom prostredí treba víťaziť, aj keď to určite bude náročné. Dubnica má svoju kvalitu, nebude to úplne jednoduchý zápas, ale všetko je to o nastavení, o hlave. Bolo by super, keby sme to zlomili už v najbližšom súboji na našom štadióne." Práve tieto dve mužstvá sa stretli vo vzájomnom dueli štvrtého kola, ktorý Dubnica ovládla po jasnom výsledku 4:0. "Dubnica od štartu ligy nepodávala zlé výkony, len v Petržalke prehrala s vyšším rozdielom. V dueloch s Trebišovom aj s Komárnom ukázala dobrý futbal, pri ktorom vychádzala z pevnej defenzívy. Na to sa oni zameriavajú. V kádri majú skúsených hráčov, ktorí sú nebezpeční predovšetkým pri štandardných situáciách. Opakujem sa, ale tam si musíme dať pozor. Víťazstvo proti Námestovu bude pre súpera určite dobrý impulz. Verím ale, že sa pobijeme o to, aby sme tento dôležitý domáci zápas zvládli," dodáva lodivod MŠK "B".

Futbalový klub z Dubnice nad Váhom pôsobí aj ako "farma" prvoligového Trenčínu, čo dáva súperovi oveľa viac možností so zostavou. "Hráči z Trenčína majú vysokú kvalitu. Niektorí z nich majú aj prvoligové skúsenosti, a preto prinesú do tímu ešte väčšiu kvalitu. V niektorých momentoch boli práve oni tými rozdielovými hráčmi, ale my sa, samozrejme, musíme sústrediť na seba a na svoj výkon," povedal na záver jasne Vladimír Veselý, kouč žilinského projektu, ktorého súčasťou je rezerva i mužstvo do 19 rokov.


priamy prenos

Zápas si môžete opäť naživo vychutnať na huste.tv.


rozhodcovia

Stretnutie 5. kola druhej slovenskej ligy so začiatkom o 10:30 hod. povedie na Štadióne MŠK Žilina hlavný arbiter Pavol Greško. Na čiarach mu budú asistovať Patrik Kmec a Peter Tokoš.


Facebook