”B”: Po týždni tréningu preverí rezervu Třinec a Dubnica
Po týždni plnom tvrdej driny a testovaní sa hráči "B"- tímu MŠK Žilina predstavia v počas najbližších dní aj v prvých prípravných stretnutiach. Najskôr v stredu pocestujeme k naším susedom do Česka, kde si zmeriame sily s tamojším druholigistom z Třinca. O tri dni neskôr už na domácej pôde v Budatíne privítame účastníka II. slovenskej ligy FK Dubnica.

Pred stretnutiami sme sa porozprávali s trénerom Vladimírom Veselým.


s mladými chalanmi ukázať ligový futbal

Letná príprava je v plnom prúde a všetci hráči projektu "B+19" poctivo trénujú na novú sezónu pod vedením trénera Vladimíra Veselého. Zatiaľ prevláda spokojnosť a dobrá nálada, ktorá určite pomôže aj v dvoch tohtotýždňových previerkach.

"Doteraz prebehlo všetko podľa plánu. Počas prvého týždňa sme testovali hráčov, aby sme zistili, ako na tom sú. V tomto týždni sa už budeme viac sústrediť aj na prípravné stretnutia, ktoré nás čakajú. Všetci trénujú na sto percent až na hráčov, ktorých trápia menšie zdravotné problémy. Nie je to však nič vážne," začal na úvod dialógu lodivod, ktorý spolu so svojím realizačným tímom pripravuje hráčov na nadchádzajúci ročník. 

Počas druhého týždňa prípravy rezervu čakajú už aj prvé ostré súboje, do ktorých ideme s jasným zámerom. "Základom bude, aby sme vyskúšali výkonnosť hráčov v akcii. Priestor dostanú predovšetkým naši chalani a uvidíme, či na sobotný zápas príde aj niekto z "A"- tímu. Prevažne však budú hrať hráči z projektu." Okrem "B"- tímu má na programe prípravný duel v sobotu aj kategória "U19", keď narazí na rovesníkov zo Slovanu.

Už v stredu nás preverí deviate mužstvo druhej českej súťaže FK Třinec, s ktorým sme počas zimnej prípravy prehrali tesne 1:2. "Verím, že odohráme podobne vyrovnaný duel. Samozrejme, Třinec má svoju kvalitu a rovnako aj skúsených hráčov. Dúfam však, že to zvládneme vybojovať v náš prospech. Bude to určite náročný súboj, nakoľko druhá česká liga má vysokú úroveň." Do našich karát by čiastočne mohol hrať aj fakt, že v českom klube v nedávnej minulosti pôsobil náš súčasný kouč. "Základ mužstva tam ostal, ale prišlo aj veľa nových hráčov a nový je tiež tréner. Približne päť až šesť chalanov ostalo v Třinci ešte od môjho pôsobenia v klube, no určite to pre nás nebude nejaká veľká výhoda," odvetil kormidelník, ktorý okrem Třinca a Žiliny pôsobil ako tréner aj v Podbrezovej či pri 19-tke Ružomberku.

Následne si po troch dňoch zmeriame sily aj s účastníkom slovenskej druhej ligy a priamym ligovým konkurentom z FK Dubnica, ktorý vyzerá na papieri veľmi podobne ako v uplynulej sezóne. "Budeme sa sústrediť na svoj výkon, na svoje parametre hry. Chceme ukázať futbal, s ktorým pôjdeme aj do ligy. Priestor dostanú viacerí chalani, tak uvidíme, ako to dopadne." V oboch posledných ligových súbojoch sa medzi nami zrodila remíza (doma - 2:2, vonku - 1:1).

Zdravotný stav nebude pre Šošonov problémom, nakoľko viac-menej všetci hráči môžu hrať. "Každým dňom overujeme stav Kristiána Bariho, ktorý má zranenie ešte z minulej sezóny. Pomaly sa zapája do tréningového procesu. Inak by mali byť všetci pripravení nastúpiť," skonštatoval pred dvojitou dávkou prípravného futbalu počas najbližšieho týždňa hlavný tréner rezervy MŠK Vladimír Veselý.


Facebook