”B” | Po jeseni: Najlepšie umiestnenie v II. lige za posledné roky

Jeseňou ako na hojdačke si prešla naša rezerve, no prevažuje po nej dobrý pocit. Sériu troch výhier v úvode vystriedala séria troch prehier, a pokračovalo to podobne. Viackrát sme vo vypätom závere prišli o body, ale na druhej strane, rovnako sme to viacerých prípadoch zvládli na konci preklopiť na našu stranu. O jesennom 5. mieste tak, zdá sa, rozhodla vcelku vydarená záverečná časť s trinástimi bodmi zo siedmich stretnutí.

Viac už k nedávno skončenej jesennej časti povedal hlavný tréner Vladimír Veselý. A nechýbajú ani zaujímavé štatistiky.


spokojnosť s pozíciou aj výkonmi

Pán tréner, jesennú časť máme za sebou a môžeme povedať, že úspešne. Panuje spokojnosť aj v realizačnom tíme?

"S umiestnením aj získaným počtom bodov sme maximálne spokojní. Myslím, že to je najlepšie umiestnenie po jeseni v rámci II. ligy za posledné roky."

Oproti minulej sezóne zimujeme o sedem priečok vyššie. Čomu to pripisujete?

"V predchádzajúcom ročníku sme nemali ideálny úvod jesene. Po jedenástich kolách sme vtedy mali 8 bodov, teraz okolo 20, čo je citeľný rozdiel. Pripisujem to teda dobrému štartu do súťaže a konštantnosti výkonov. Nemali sme v jednotlivých zápasoch výraznejšie výkyvy a podávali sme stabilne slušné výkony."

Čo hľadať za tým, že druhú sezónu sme s mladým tímom, ktorý prešiel v lete aj menšou obmenou, takmer na špici II. ligy?

"Je to tým, že chalani sú zohratejší a ostrieľanejší. Hráči ako Dominik Šnajder, Tomáš Jaššo, Michal Mynář a niektorí ďalší už mali skúsenosti z II. ligy z minulej sezóny. Nie sú to žiadni nováčikovia, čo potvrdili aj výkonnosťou na trávniku."

Keď sa pozrieme na výsledky, striedali sme lepšie s horšími. Ktorý zápas vás vyslovene škrie, že ten sme mohli a mali získať pre seba?

"Je ich viac, v ktorých sme mohli získať viac bodov. Naopak, boli aj také, v ktorých sme bodovali po otočke, čo sa nám nemuselo podariť. Osobne ma ale najviac škrie duel s Komárnom, proti ktorému sme boli lepší a dominantnejší. Viedli sme o dva góly, bohužiaľ, stratili sme ho. Mrzí to, lebo sme podali výborný výkon, no bez výsledku a bodov. Na druhej strane, slabší a nie optimálny výkon sme ukázali proti Liptovskému Mikulášu. Výsledkovo ma teda škrie zápas s Komárnom a výkonovo súboj s Mikulášom."

Spomínali ste, že s jesennou častou ste spokojní. V akom prípade budete spokojní aj na jar, na konci sezóny?

"Budeme veľmi spokojní, ak sa budú chalani neustále zlepšovať. Samozrejme, teší nás aj, keď sa zároveň držíme hore na popredných priečkach. V "Béčku" je ale prioritou rozvoj hráčov. Zrkadlom pre nás je, koľko hráčov sa presadí do nášho prvého tímu či iných prvoligových družstiev. A rovnako je cieľom vyťahovať ďalších mladých hráčov, aby sa dostali do mužského futbalu. Pre nás je rozvoj dôležitejší ako umiestnenie v tabuľke. Keď s tým však prichádzajú aj výsledky, tak sa pracuje lepšie a záujem o hráčov je vyšší."


štatistiky počas jesene

tímové štatistiky

9 výhier - 1 remíza - 7 prehier

Postavenie v tabuľke: 5. miesto

Počet bodov: 28 bodov

Skóre: 33:27


individuálne štatistiky

Najproduktívnejší hráč: Lukáš Prokop (4 góly + 3 asistencie)

Najviac gólov: Eric Bile (5 gólov)

Najviac asistencií: Sebastián Mlynár (4 asistencie)

Najviac čistých kont: Samuel Belaník (2 čisté kontá)

Najviac odohratých minút: Vincent Chyla (1292 minút)


pracovať na prechode do defenzívy 

Počas sezóny pracujete koncepčne. V čom ste počas jesennej časti podľa vášho názoru pokročili najviac?

"Snažili sme sa pracovať na princípových veciach, ktoré majú síce chalani už natrénované, ale stále ich môžeme zlepšovať. Prinášalo to ovocie na kompaktnosti, keď sme dobre držali mapu ihriska a nehrali príliš široko či hlboko. Taktiež sme sa zlepšili v trpezlivosti a držaní lopty. Rovnako sme dokázali skórovať pomerne veľa gólov, v čom tiež nastal posun vpred. A pokrok badáme aj pri defenzívnych štandardných situáciách, z ktorých sme počas tejto časti sezóny inkasovali iba raz."

Vždy je ešte čo zlepšovať. Čo treba pilovať na našej hre?

"Stále plánujeme pracovať na princípových veciach či hre do bloku. kedy musíme súpera dobýjať. Samozrejme, vylepšiť ešte chceme defenzívu celého družstva, čo sa týka najmä prechodu do obrany."

Potešili vás špeciálne niektorí hráči? Napríklad, ktorí vás prekvapili alebo tvrdo pracovali?

"Určite máme v kádri hráčov, ktorí boli lídrami tímu, napríklad v strede poľa Dominik Šnajder a Vincent Chyla. U Vinca ešte chceme, aby sa viac presadzoval strelecky a bol nebezpečnejší pre súperovu bránu. Ďalej potešili hráči ako Michal Mynář, Sebastián Mlynár a Tomáš Jaššo, ktorí skončili v doraste a plynulo zapadli do rezervy. Veľmi dobre sa ukazoval aj mladý Timotej Hranica či v ofenzíve Lukáš Prokop. Vyslovene nemáme hráča, ktorí by sklamal, alebo nepresvedčil o svojej kvalite. Všetci majú svoje prednosti, no niektorí musia ešte viac pridať."

Pod vaším drobnohľadom sú aj hráči kategórie U19. Ako hodnotíte ich jeseň v domácej súťaži a mládežníckej Ligy majstrov?

"Prechod z kategórie U17 do U19 je vždy trochu špecifický a pre niektorých hráčov náročnejší. Celkovo si myslím, že podávali konštantné výkony a v mládežníckej Lige majstrov postúpili zaslúžene proti obom súperom. V týchto stretnutiach podali skvelé výkony a značne im pomohli aj starší hráči ako Sauer, Mynář a Jaššo. Bolo na nich vidno, že už hrajú mužskú súťaž. Preto chceme v jarnej časti postupne zapracovať k nám ďalších hráčov z 19-tky. "


Facebook