”B”: Opäť na Liptove, tentokrát proti Liptovskému Mikulášu
Druholigový pelotón čakajú zápolenia v rámci 14. kola. Béčko MŠK Žilina sa v sobotu predstaví na ihrisku MFK Tatran Liptovský Mikuláš, kde budú chcieť zverenci trénera Petra Černáka uspieť a natiahnuť pozitívnu sériu bez straty bodu proti súperovi, ktorému sme v minulej sezóne nedali ani gól.

Sobotný zápas so začiatkom o 14:30 bude viesť ako hlavný rozhodca Pavol Greško.


Liptovský Mikuláš patrí medzi stabilných účastníkov II. ligy. V rámci nej si vyskúšal niekoľkokrát boj o postup do najvyššej súťaže, ktorý mu tesne ušiel v sezóne 2015/2016, na druhej strane sa musel zachraňovať v ročníku 2012/2013 a aj 2013/2014. V druhom prípade Liptáci skončili poslední, ale od vypadnutia ich uchránilo rozširovanie počtu účastníkov II. ligy. V minulej sezóne sa Tatran držal medzi najlepšími a napokon obsadil štvrtú priečku. Aktuálne sa Liptovský Mikuláš nachádza v strede ligovej tabuľky na 9. mieste, na ktoré sa dostal po minulotýždňovom víťazstve 3:1 v Bardejove. 

Liptáci nášmu béčku v minulej sezóne príliš nesedeli. Najskôr žilinská rezerva prehrala na Liptove jasne 0:4 a v poslednom kole ročníka 2018/2019 zdolal Mikuláš náš "B"-tím 2:0. Celková bilancia tiež hrá v prospech nášho najbližšieho súpera - doposiaľ sme s Tatranom odohrali 10 súťažných zápasov, v ktorých sme zaknihovali 3 výhry, raz sa body delili a šesťkrát sa tešil z víťazstva súper. 


ísť šťastiu naproti

Tréner Peter Černák mal uplynulé štyri víkendy dôvod na radosť. Aj naposledy proti Skalici, ktorú naše béčko pokorilo výhrou 4:2. 

"Bol to veľmi dobrý zápas na veľmi dobrej úrovni. My sme boli na nich pripravení a snažili sme sa presadiť tým, čo sme vyhodnotili, že bude pre nás prospešné. Myslím si, že v prvom polčase sa nám to darilo, aj keď sme skoro inkasovali, ale reakcia mužstva bola výborná a rýchlo sme stav otočili. V druhom polčase nám, naopak, niektoré veci prestali fungovať, a tým nás súper dostal pod tlak. Ustáli sme súperovu šancu na 2:3 a my sme z následného protiútoku dali na 3:2. Chalani išli zaslúžene za víťazstvom až do konca a boli odmenení," oživil víťaznú emóciu po zápase so Skalicou lodivod béčka. Hlavným faktorom, ktorý znamenal víťazstvo nad Záhorákmi, bola reakcia tímu po rýchlom inkasovanom góle. "Hneď na začiatku sme išli do straty, čo je náročné doháňať proti takému súperovi, ako je Skalica. Nám sa to podarilo ešte do prestávky, čo si vážim, pretože chalani ukázali obrovské chcenie aj kvalitu."

Na ceste za ďalšími bodmi stojí žilinskej rezerve v ceste Liptovský Mikuláš, proti ktorému sa nám v predošlej sezóne nepodarilo presadiť. "Ide o súpera s inou organizáciou hry, takže sa na to musíme pripraviť. Budeme sa snažiť chalanom ozrejmiť, akou cestou by sa dal Mikuláš prekonať. Súper má dobrú organizáciu hry, zaujímavých hráčov s dobrou individuálnou kvalitou, takže nás nečaká vôbec nič ľahké." "B"-tímu sa však darí na ihriskách súperov, kde neprehrali tri zápasy za sebou. "Treba v tom pokračovať a ísť tomu naproti. Šťastie sa priklonilo v niektorých zápasoch na našu stranu, čo je fajn, ale stále sa treba pokúšať o to šťastie, byť aktívni a snažiť sa ísť za našimi cieľmi."

Priebežné tretie miesto je výborné, tréner rezervného tímu však krotí akúkoľvek eufóriu. "Ešte nie je za nami ani polovica súťaže. Som rád, že nejaký bodový zisk máme, čo nás v klube teší. Bodový zisk je však jedna vec, príprava hráčov a herný prejav je druhá vec, takže to treba skĺbiť dokopy."

Do sobotného duelu nie je káder zdravotne stopercentne v poriadku. "Sú tam nejaké zranenia, choroby, ale vyskladáme to aj chalanmi z áčka, aby sme boli konkurencieschopní," ozrejmil situáciu v kabíne tréner Černák.

Čo bude kľúčom k úspechu v sobotnom zápase proti Liptákom? "V prvom rade naše nastavenie. Síce máme nejaké body, ale v tejto chvíli to pre nás nie je smerodajné. Musíme byť na seba nároční, aby výkony chalanov rástli v náročných druholigových zápasoch. Prístup a kvalita výkonu budú rozhodujúce." 


Sobotný duel, ktorý sa na liptovskomikulášskom štadióne začína o 14:30, povedie ako hlavný arbiter Pavol Greško, jeho asistentmi budú Mária Súkenníková a Dušan Štofik.

Facebook