”B”: Naša rezerva začala s prípravou na jar
Na základe usmernenia Slovenského futbalového zväzu môžu aktuálne s tréningami pokračovať iba mužstvá Fortuna ligy a II. ligy. Deň pred štartom "A"-tímu šošonov tak začala rok 2021 naša rezerva.

Zverenci trénera Vladimíra Veselého naštartovali prípravu na jarnú časť II. ligy, ktorá má naplánované prvé zápasy rovnako ako najvyššia súťaž 13., resp. 14. februára, spoločným tréningom v Strážove.


pokračovať v nastolenom trende

Tréner Vladimír Veselý mal spolu so svojím realizačným tímom na premiérovom tréningu v roku 2021 dokopy 29 hráčov. Viacerí k tomu chýbali na umelej tráve kvôli karanténe, a tak vypomáhali hráči z nižších kategórií. Ako už býva v Žiline zvykom, na prvom tréningu privítala šošonov po zimnej prestávke biela pokrývka.

"Oddych padol vhod, ale už sa tešíme na rozbiehajúcu sa prípravu. Konečne môžeme trénovať, všetci hráči boli po testoch negatívni, a tak sa môžeme venovať iba futbalovým veciam. Na štvrtkovom tréningu sme mali k dispozícii 25 hráčov a štyroch brankárov, v pondelok sa pridajú ďalší chalani po karanténe." Tréner "B"-tímu tak vytiahol do prípravy aj nádeje z U17. "V mladšom doraste máme zaujímavých chalanov, ktorí sa minimálne na začiatok prípravy pripoja k nám, kým nezačne príprava aj v doraste."

Posun nastal aj smerom hore, na štvrtkovom tréningu absentoval Tibor Slebodník. Z rezervy bol totiž povolaný do prvého tímu na piatkový štart prípravy prvého mužstva. "Sme za to radi, má na to potenciál, ukazoval to na tréningu i v zápasoch. Zároveň je to impulz do kabíny pre ostatných chalanov, že dvere do "Áčka" sú otvorené."

Prípravné obdobie bude pre "B"-tím oveľa kratšie ako po minulé roky. Súťaž totiž štartuje rovnako ako Fortuna ligy 13., resp. 14. februára, a tak čaká na zverencov trénera Veselého štvortýždňová drina. "Prípravu kompletne absolvujeme v domácich podmienkach. Kvôli aktuálnej situácii sme zrušili aj sústredenie v Tatrách. Popri tréningovej drine nás čakajú kvalitní súperi, bude to kratšie, ale intenzívne." Béčko preveria v príprave prvé dva celky v II. lige (Banská Bystrica a Liptovský Mikuláš), tradične aj český Třinec. "Určite to budú veľmi zaujímavé previerky, sú to dobré tímy, navyše ašpiranti na postup. Třinec má fazónu po zmene trénera, je to typická česká škola. Teším sa, pretože pre mladých chalanov to budú veľmi dobré konfrontácie."

Tréner Veselý prišiel počas jesene do rozbehnutého vlaku. Na čo sa chce teda zamerať v prípravnom období? "Chceme pokračovať v nastolenom trende, ktorý je tu už zaužívaný. Do chalanov sa budeme snažiť vštepovať víťaznú mentalitu, zároveň ich rozvíjať po individuálnej stránke. Je to nastavené dobre, verím, že sa to prejaví aj v ostrých súbojoch." Tie posledné vyšli rezerve výborne, na jar v tom chce pokračovať. "Sme radi za získané body. Určite na to chceme nadviazať aj v jarnej časti, ale ešte sa chceme zlepšovať. Určite tam je priestor na zlepšenie. Sme radi, že sme zakončili jeseň fajn, ale už sa sústredíme na jar a na najbližšie týždne, počas ktorých sa chceme zodpovedne pripraviť."


menný zoznam hráčov v príprave

Brankári: 

Samuel Belaník, 

Denis Bobok,

Dominik Kudelčík,

Adam Višvarda

Hráči:

Samuel Suľa,

Marián Tandara,

Vladimír Majdan,

Patrik Leitner,

Martin Matejčík,

Richard Nagy,

Vratko Gajdoš,

Michal Mynář,

Kristián Bari,

Alan Kukuč,

Sebastián Mlynár,

Martin Oravec,

Ján Krkoška,

Filip Mráz,

Samuel Farský,

Martin Gomola,

Patrik Jakubík,

Samuel Urgela,

Martin Gamboš,

Vladimír Trabalík,

Leo Bortoli,

Tomáš Vaľovčin,

Roman Hroza,

Vladislav Cicek,

Baba Hamza,

Lukáš Prokop

Facebook