”B” | Na pôde trápiaceho sa nováčika z Malženíc odčiniť straty

Staré-známe druholigové tváre strieda pre zmenu nováčik a trochu neznáma z Malženíc. Minuloročný víťaz III. ligy západ si však štart do vyššej súťaže asi predstavoval inak. Ani výpomoc z trnavského Spartaku nepomohla Dynamu zatiaľ k čo i len bodu. Ich cieľ je tak jasný, no rovnako aj ten náš. Po dvoch trestuhodných stratách "vyhratých" stretnutí už ďalšie zakopnutie nechceme pripustiť. Čo na to hovorí tréner Vladimír Veselý?

Duel 7. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne v Malženiciach povedie hlavný rozhodca Matej Choreň. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

OFK Dynamo Malženice

Rok založenia: 1931

Klubové farby: zelená, biela, čierna

Štadión: Štadión Malženice

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: - (postup z III. ligy skupina Západ)
  • aktuálna sezóna: 16. miesto

Vzájomné zápasy: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Ondrej Cíferský (stredopoliar | MFK Žarnovica), Adrián Mokos (útočník | Slavoj Trebišov), Daniel Rapavý (útočník | FC Zlínsko/Česko), Oliver Rusnák (obranca), Tomáš Vaško (obranca), Tomáš Šarmír (stredopoliar), Nicolas Kurej (obranca), Alex Ferenčík (obranca), Patrik Vasiľ (brankár), Patrick Karhan (stredopoliar), Martin Rýzek (obranca), Martin Repa (stredopoliar), Marcel Masár (útočník) | všetci FC Spartak Trnava
  • odchody: Juraj Sekera (stredopoliar | TJ Slavoj Boleráz), Róbert Richnák (stredopoliar | FC Horses Šúrovce), Pavol Orolín (obranca | OFK Bučany), Filip Tomovič (útočník | FK Hodonín/Česko)

zlepšiť hru vo vlastnej šestnástke

Pán tréner, opäť sme v uplynulom kole nezvládli záver. Čomu to prisudzujete?

"Najmä nekoncentrovanosti v našom pokutovom území, tam sme urobili mnoho chýb v zápasoch s Prešovom i Komárnom. Musíme tam byť viac dôrazní. Budeme na tom pracovať, lebo nás to pripravuje o drahocenné body."

Zo šiestich bodov, ktoré sme v týchto stretnutiach mali na dosah je tak nula. Nebudú chýbať?

"Verím, že nie. Vieme dávať góly, vieme si vytvárať šance, takisto s herným prejavom sme spokojní, súperov sme prakticky pustili do minima, no využili ho na maximum. Verím, že keď zlepšíme spomínanú hru v šestnástke, tak tieto "stratené" body získame inde."

V oboch súbojoch sme inkasovali po štyri góly, je teda defenzíva to, na čom najviac pracujete?

"Snažíme sa pracovať na defenzíve aj ofenzíve. Vo väčšej miere sa však budeme zameriavať práve na aspekty hry vo vlastnom pokutovom území. Súbojovosť, hra jeden na jedného, dôraz. To budeme pilovať, aby sme sa čo najviac vyvarovali chýb."

Pred nami je súboj s nováčikom z Malženíc, ktorý má zatiaľ na konte nula bodov. Čo je podľa vás za tým?

"Určite je citeľný rozdiel medzi druhou a treťou ligou. Teraz ich preverili skúsené družstvá ako Liptovský Mikuláš či Komárno, s ktorými postrácali body. V kádri ale majú mladých a šikovných hráčov, ktorí prešli trnavskou akadémiou a ktorí si na druhú ligu potrebujú zvyknúť."

Malženice sú farmou trnavského Spartaka a ako ste spomínali, v kádri majú aj viacero ex-hráčov či aktuálnych hráčov Trnavy na hosťovaní. Hrajú teda aj typický trnavský futbal?

"Hlavný tréner Malženíc si takisto prešiel trnavskou školou, bol asistentom pri viacerých kormidelníkoch v Spartaku. Tento rukopis tam teda určite je cítiť, ich futbal je o dôraze, agresivite, ktoré sa prelínajú s futbalovosťou. Musíme byť na to pripravení."

V Malženiciach nám budú chýbať viacerí reprezentanti. Aký máte názor na to, že ani v tejto sezóne neplatí reprezentačná prestávka pre II. ligu?

"Úprimne? Veľmi to neriešime. Pripravujeme sa stále rovnako a máme dostatok hráčov, ktorí môžu naskočiť a nahradiť reprezentantov. Máme zopár hráčov, ktorí sa vracajú po zranení, takže môžu dostať príležitosť. Z tohto hľadiska je podľa mňa fajn, že súťaž pokračuje."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook