”B”: Jar začíname v sobotu proti Šamorínu
Rovnaký víkend, počas ktorého sa rozbieha Fortuna liga, má na pláne jarnú premiéru aj II. najvyššia súťaž. Futbalisti MŠK Žilina B odštartujú jarnú časť v Dunajskej Strede, kde sa postavia rezervnému tímu DAC - Šamorínu.

Súboj 16. kola, ktorý sa odohrá na umelej tráve, má výkop sobotu o 13:30 hod. aj s prenosom na Futbalnet.tv.


Nadviazať na formu z konca jesene

V poslednom prípravnom zápase sa B-tím dobre naladil na štart jarnej časti II. ligy. Na domácom ihrisku si so súperom z Mikuláša poradil v prestrelke 4:2. V tomto trende chcú určite zverenci trénera Vladimíra Veselého pokračovať aj v ostrej jarnej premiére proti Šamorínu.

„Proti Mikulášu sme dali pekné góly, mali sme množstvo ďalších šancí. Hra bola kolmejšia s množstvom nábehov a v zápase by sme našli veľa situácií, ktoré od hráčov vyžadujeme. Avšak boli tam aj chyby, ktorých sa musíme vyvarovať, aby sme v lige uhrali dobré výsledky, obhliadol sa za generálkou na ligu kormidelník rezervy. „Príprava bola krátka, ale intenzívna, určite splnila svoj cieľ. To, čo sme si naplánovali, to sme do bodky splnili. Vyhýbali sa nám väčšie zdravotné problémy, čo je veľké pozitívum.

Naše „Áčko” má zápas rovnako v sobotu s takmer totožným časom výkopu. To pravdepodobne ovplyvní aj našu zostavu. „S trénerom Staňom sme stále v kontakte a máme už nejaký náčrt toho, ktorí hráči pôjdu s nami a ktorí budú k dispozícii A-tímu. Definitíva však padne aj podľa zdravotného stavu hráčov.

Šamorín má nového trénera, momentálne pôsobí ako rezervný tím Dunajskej Stredy a hrať sa bude na umelej tráve v miestnej akadémii. Aký vplyv môžu mať tieto okolnosti na zápas? „Bude to určite zaujímavý zápas. Šamorín v prípravných zápasoch ukázal vysoký pressing, dával veľa gólov, ale aj dostával. Majú viacero variant svojej hry, ale my musíme byť zodpovední a verím, že to zvládneme.” V aktuálnych mrazoch bude umelá tráva výhodou pre oba tímy. „Umelá tráva bude v tomto zápase výhodou hlavne pri teplotách, ktoré v sobotu nebudú príjemné. My sa ale aj napriek tomu na stretnutie tešíme,” doplnil lodivod.

Obdivuhodnú formu, ktorá sprevádzala rezervu v jesennom finiši, si chcú zverenci trénera Veselého preniesť aj do jari. „Verím, že nadviažeme na formu z jesene, lebo kvalitu a silu kádra na to máme.” „Béčko” sa po odohraní polovice ligy nachádza aktuálne v strede tabuľky. „Našou ambíciou je zlepšovať sa. Chceme, aby hráči, ktorí prídu z A-tímu, boli v zápasom rytme a zlepšovali sa rovnako ako hráči projektu B+19. Do každého zápasu nastupujeme s tým, že ho chceme vyhrať a urobíme všetko preto, aby sme boli po zápase spokojní.


Rozhodcovia

Zápas 16. kola II. najvyššej ligy s výkopom o 13:30 hod. bude na ihrisku v Dunajskej Strede rozhodovať hlavný rozhodca Patrik Papuča. Na čiarach mu budú asistovať Michal Budáč a Denis Poruban.

Facebook